לחץ,מתח וכאבים בחזה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לחץ,מתח וכאבים בחזה
    ע
    15/07/2011

שלום! אני בת 28 ..יש לי תקופות שאני במתח ועצבנות כי אני די מופנמת ושומרת הכל אצלי ..מדי שנתיים בערך זה גורם לי לכאבים בחזה במשך כשבועיים גם..מאתמול התחיל לי שוב כאבים באזור הלב ואני יודעת שזה ממתח ותקופה לא קלה אבל עדיין זה כואב וזה כאילו נתפס בלב .אני לא יודעת אם לקחת משהו טבעי מרגיע שנתנו לי פעם או שזה יוכל חלילה להיות משהו לבבי הפעם כי יש לזה תסמינים כל הזמן של כאב בחזה ואין לי מושג אם ללכת להיבדק למרות ששבת ורק שלא יהיה משהו חמור או להבין שזה משהו רגשי ,שהגוף "מדבר" וזה גורם לי יותר להילחץ...לא יודעת מה לעשות..האם לחץ נפשי יכול לגרום חלילה וחס להתקף או שזה רק סימפטומים של הלחץ???תודה..........

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ,מתח וכאבים בחזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ,מתח וכאבים בחזה - תגובה

רוני פרישוף
    17/07/2011

שלום אדווה,

אני מצטערת שהשתהתי עם תגובתי, ומקווה שבינתיים התאוששת וכעת את מרגישה יותר טוב.

לחץ בחזה בהחלט יכול להיות תסמין של חרדה, במיוחד כאשר את מתארת רקע מתמשך של מתח נפשי המלווה בתחושות אלו.

כמובן שאינני יכולה לאבחן אותך דרך הרשת, ובכל מקרה של ספק עדיף לעבור בירור רפואי.

התקף חרדה הוא מאד מבהיל ולא נעים, אך אינו מסוכן ואינו יכול לגרום להתקף לב. אפשר לטפל בחרדה באמצעות פסיכותרפיה, וכן להקל באמצעות תרופות נוגדות חרדה (רצוי מסוג לא-ממכר). מכיון שאת סובלת מהבעייה כמה שנים, כדאי מאד לטפל בה כראוי.

תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני על

ע
    18/07/2011

תודה רוני על תגובתך,מקבלת את ההשתהות..אולי זה גם לטובה כי בינתיים באמת התאוששתי באמצעות משהו טבעי להרגעה(לזה התכוונת באומרך "עדיף משהו לא ממכר"?),ידעתי שזה ממתח אבל יכול להיות שפשוט חיפשתי מישהו שיגיד לי שלא אעשה לעצמי נזק לבבי.....
    אני אמנם בטיפול וזה טוב אבל היא המליצה לי על אופציה לקבלת משהו לחרדה ודווקא לא משהו טבעי אלא אצל אלה שמחלקים אותם רשמית ,אני לא בעד כדורים מכל סוג אלא אם כן ממש צריך ואני חושבת שעדיף לי שיחות ולא תרופות מלאות כימיקלים שיטשטשו את הסימפטומים במקום לטפל בהם אז היא קצת עיצבנה אותי בגישה הזו..
    בכל מקרה חרדה היא מילה גדולה ..ואני לא יודעת מהו התקף חרדה סה"כ אני מתארת את זה כתקופה בה אני במתח ועצבנות ומכניסה את גופי לסטרס ..אני אעמיק ואחפש ברשת את המושג ואתעניין...
    בכל מקרה תודההההההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני על - תגובה

רוני פרישוף
    18/07/2011

שלום אדווה,

מצויין שאת בטיפול!

הנפש והגוף ישות אחת הן. במקרים רבים טיפול תרופתי מסדיר את פעולתה התקינה של מערכת העצבים, שחסר בה חומר מסויים, והדבר מזרים כוחות ורגשות חיוביים, ומאפשר המשך עבודה טיפולית מעמיקה על שורשי החרדה, ופיתוח יכולת נפשית להרגעה עצמית.

בתרופות לא ממכרות התכוונתי גם לחומרים טבעיים (שגם הם, אין לשכוח, מיוצרים באופן תעשייתי), וגם לתרופות מגבירות סרטונין (SSRI) שהן יעילות מאד לטיפול בדכאון וחרדה ואינן ממכרות. תרופות הרגעה קלאסיות, כמו קלונקס או ווליום, הן כן ממכרות ועדיף לא להתרגל אליהן כדרך קבועה להרגעת חרדה.

תצליחי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו