מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה - אולי אתם יודעים עם מי אפשרנועם21/07/2011
לברר את השאלה הבאה.
הסיפור מורכב אבל אקצר ואפשט אותו:
אני מאובחן כחולה סכיזופרניה, קיבלתי אחוזי נכות מהביטוח לאומי וכו'.
בשנתיים האחרונות אני למעשה בהחלמה מלאה לדעתו של הפסיכיאטר שלי. בקרוב אוותר על הזכויות בביטוח לאומי.. אני מתפקד לגמרי ומרגיש טוב מאד, בלי תרופות המון זמן. בקיצור, בחוויה שלי ושל הסביבה, אני בפירוש לא חולה יותר ולא סובל מהפרעה כלשהי...
אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה ולהתקבל למגמה קלינית או תעסוקתית. אני מאמין שאני אוכל לעמוד בתנאים שלהם כי את התואר הראשון באוניברסיטה (בתחום אחר) סיימתי כמצטיין (מעל 95 בממוצע), וגם האנגלית שלי משובחת ואני טוב בסטטיסטיקה, כך שיש לשער שאעבור את מבחן המתאם. אני לא כותב בשביל להשוויץ ביכולותיי, אלא כדי להסביר מדוע השאלה היא ריאלית מבחינתי ולא דיבורים באויר.
אישית, אני חושב שגם יהיה לי ערך מוסף בתור פסיכולוג כי אני מכיר את הנושא של מצוקה נפשית חריפה ברמה האישית, ולא רק מדיווחים והסתכלויות על האחר.
השאלה היא כמובן, אם בכלל יש טעם לפנטזיות בכיוון הזה? האם לא ידחו אותי על הסף בועדת הקבלה לתואר שני בגלל ההיסטוריה הפסיכיאטרית שלי?
ואם נניח יקבלו אותי, האם משרד הבריאות לא יעשה לי בעיות לאחר קבלת תואר שני, במתן הרישיון ?
הרי ההיגיון אומר שאף אחד לא ירצה מטפל עם עבר כזה..
אם אתם לא יודעים בוודאות את התשובה, בטח תוכלו לומר לי עם מי כדאי לברר את כל זה לפני שאני נרשם ללימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - אולי אתם יודעים עם מי אפשר - תגובה
שחף ביתן25/07/2011שלום לך,
סיפורך מרשים ומעורר התפעלות, וכתיבתך נוגעת ללב.
לצערי, זהו פורום שמטרתו לעזור לאנשים הסובלים ממצוקה נפשית, ואין ביכולתי לענות לשאלתך. עליך לפנות למוסדות האקדמאיים עם שאלה זו, אתה יכול לעשות זאת בעילום שם.
כמו כן, יש פורום שנקרא 'צרכנים נותני שירות', העוסק באנשי טיפול המתמודדים בעצמם עם מחלה נפשית ואולי הם יוכלו לעזור לך, ולתת לך יותר הכוונה.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)