מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עת לעשות ועת לדברליאת21/07/2011
שלום,
שאלה קצת על הגבול הפילוסופי אולי...
כשיש קשיים בחיים - חלקם נסיבתיים שיכולים להפתר אם עושים שינוי. למשל: אם אדם עובד בעבודה עם לחץ אינטנסיבי והוא רואה שהוא כבר לא עומד או רוצה בלחץ הזה, אז אפשר
או לעבוד בטיפול על חיזוק נקודות הלחץ או שפשוט אפשר להחליף עבודה/ מקצוע.
כך גם בהקבלה לתחומים נוספים בחיים.
היכן עובד הגבול בידיעה מתי לעשות שינוי חיצוני בחיים שייקל ומתי להשאיר הכל לידי המטפל? את קבלת ההחלטות בשינוי? את איבוד העצמאות והעברת האחריות הגורלית לידי טיפול?
יש הרבה דוגמאות שאני יכולה לתת...אך מאחר ואני הפסקתי לקבל החלטות ומשאירה הכל לטיפול- נראה לי שזה עלול ליצור תקיעות בפני עצמה לעוד זמן רב עד שאקבל שם החלטה אם בכלל.
היכן הגבול לדעת מתי לעשות את השינוי המיוחל שיכול לחסוך בהרבה מאוד שעות טיפול עתדיות לאור שהשינוי יעשה רק טוב, ומתי לוותר ולחכות שהטיפול יכריע? אני מוצאת שהטיפול מונע ממני לעשות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עת לעשות ועת לדבר - תגובה
שחף ביתן25/07/2011שלום לך,
לפי התפיסה שלי אני לא חושב שיש לחלק את העולם לעולם פנימי - שבו מטפלים בטיפול, ועולם חיצוני - שבו מטפלים בחוץ. הטיפול הוא זירה שבה מטפלים בדיוק באינטראקציה הזו שבין פנים וחוץ.
בהחלט ניתן בטיפול לנסות להבין קושי לקחת החלטות בעולם, לעשות שינוי וכן הלאה.
הספק שאת מעלה האם הדברים נובעים מלחץ אובייקטיבי או מקושי סובייקטיבי הוא עניין שיש להעלות בטיפול ולנסות להבין אותו, לא כדי לענות על יב השאלה, אלא כדי לנסות להבין את הספקות העצמיים שאת מעלה, את טיב הקושי שלך, ואת המקומות שקשה לך להכריע, לעשות החלטות. לסיכום ההתלבטות עצמה היא העניין ולא ההכרעה. נסי להביא את זה לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)