עת לעשות ועת לדבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עת לעשות ועת לדבר
    ליאת
    21/07/2011

שלום,

שאלה קצת על הגבול הפילוסופי אולי...

כשיש קשיים בחיים - חלקם נסיבתיים שיכולים להפתר אם עושים שינוי. למשל: אם אדם עובד בעבודה עם לחץ אינטנסיבי והוא רואה שהוא כבר לא עומד או רוצה בלחץ הזה, אז אפשר
    או לעבוד בטיפול על חיזוק נקודות הלחץ או שפשוט אפשר להחליף עבודה/ מקצוע.

כך גם בהקבלה לתחומים נוספים בחיים.

היכן עובד הגבול בידיעה מתי לעשות שינוי חיצוני בחיים שייקל ומתי להשאיר הכל לידי המטפל? את קבלת ההחלטות בשינוי? את איבוד העצמאות והעברת האחריות הגורלית לידי טיפול?

יש הרבה דוגמאות שאני יכולה לתת...אך מאחר ואני הפסקתי לקבל החלטות ומשאירה הכל לטיפול- נראה לי שזה עלול ליצור תקיעות בפני עצמה לעוד זמן רב עד שאקבל שם החלטה אם בכלל.

היכן הגבול לדעת מתי לעשות את השינוי המיוחל שיכול לחסוך בהרבה מאוד שעות טיפול עתדיות לאור שהשינוי יעשה רק טוב, ומתי לוותר ולחכות שהטיפול יכריע? אני מוצאת שהטיפול מונע ממני לעשות.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עת לעשות ועת לדבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עת לעשות ועת לדבר - תגובה

שחף ביתן
    25/07/2011

שלום לך,

לפי התפיסה שלי אני לא חושב שיש לחלק את העולם לעולם פנימי - שבו מטפלים בטיפול, ועולם חיצוני - שבו מטפלים בחוץ. הטיפול הוא זירה שבה מטפלים בדיוק באינטראקציה הזו שבין פנים וחוץ.
    בהחלט ניתן בטיפול לנסות להבין קושי לקחת החלטות בעולם, לעשות שינוי וכן הלאה.
    הספק שאת מעלה האם הדברים נובעים מלחץ אובייקטיבי או מקושי סובייקטיבי הוא עניין שיש להעלות בטיפול ולנסות להבין אותו, לא כדי לענות על יב השאלה, אלא כדי לנסות להבין את הספקות העצמיים שאת מעלה, את טיב הקושי שלך, ואת המקומות שקשה לך להכריע, לעשות החלטות. לסיכום ההתלבטות עצמה היא העניין ולא ההכרעה. נסי להביא את זה לטיפול.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו