מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהליאת23/07/2011
אני מניחה שאין כלל בעניין גובה תשלום לפגישה טיפולית, אבל האם לא נהוג לבוא לקראת המטופל בהנחה כלשהי כאשר המטפל הוא שמציע להפגש פעמיים בשבוע?
אפילו כמחווה של רצון טוב לעשות הנחה כלשהי מעיד על אכפתיות, במקום לבוא ולומר למטופל זה "כאילו היית מבקש כסף מההורים".
אז נכון שתמיד אפשר לייחס את זה למטופל ולבעיותיו אך יש גם את הצד השני שנוגע בדבר, לא?
כשנשאלתי על כמה חשבתי, השבתי שלא ממש חשבתי (הייתי רוצה שהרצון הטוב הזה יבוא ממנה שלא תרגיש אחר כך מירמור כלשהוא על שהיא מקבלת מחיר מופחת).
בכלל, יש משהו מחליש בקשר הטיפולי הלא שיוויונית, ושתמיד אפשר לייחס את הדברים למטופל כאילו יש אמת אבסולוטית אחת, ושאין עוד צד בעניין שמודה בחולשותיו. זו בעיה הייתי אומרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שחף ביתן25/07/2011שלום לך,
זה עניין של גישה, וכמו שאת אומרת אין כלל ברסל בנושא. כל מטפל לוקח את ההחלטות שלו בתוך הטיפולים הספציפיים שלו.
אותו דבר גם לגבי הייחוס של הדברים, זה תלוי גישה ותלוי טיפול. הגישות הקלאסיות יותר שואפות לכך שהמטפל ינטרל את החלקים שלו ויגיע לטיפול כדף חלק, ומכאן שהייחוס ייטה יותר אל המטופלים. גישות חדשות יותר מנסות פחות להיות ניטרלים, אלא דווקא לבחון בתוך הטיפול את מה שמגיע מן המטופל ויחד לראות מה מיוחס למי.
אם את מרגישה שנעשה לך עוול, חשוב שתעמדי על כך, אל תוותרי, ואם את חשה שהצד השני לא מוכן לקחת אחריות, ושזה לא הוגן בעינייך, אינך חייבת להישאר במקום שלא מרגיש לך הוגן.
עם זאת, צריך לזכור כי על אף שעל המטפל להכיר בחולשותיו ולא להתעלם מהם, הוא צריך להביא אותם באופן ישיר בטיפול רק במקרים שהוא מרגיש שיש לכך ערך טיפולי. הטיפול אינו עבור המטפל, ולא נכון שהוא יתפוס מקום, אלא אם כן יש לכך ערך עבור הטיפול הספציפי. לעיתים קרובות על המטפל לעבד את הנקודות החלשות שלו עם עצמו, או בהדרכה או בטיפול, ולא להעלות אותם בטיפול.
לסיכום, בעיניי יותר משחשוב 'כמה משלמים' (וזה גם חשוב), חשובה ההרגשה שלך שאת במקום שהוא הוגן כלפייך, ושאת יכולה לבטא את כל רגשותייך, גם את הכעס ואת הרצון שתהיה הנחה, ושיראו כלפייך אכפתיות. אלו חומרים חשובים. תגובת המטפל היא לאו דווקא להוריד את המחיר - לעיתים זו תהיה כניעה ללחץ מהמטופל שאינו טיפול ושאף מזיק למטופל. אבל חשוב שיהיה לכך מקום ושתוכלו לבדוק זאת באופן שירגיש שמכבד אותך ושמאפשר לך להביע את רגשותייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

