חרדת נטישה מוגזמת אצל תינוקת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה מוגזמת אצל תינוקת
    יעל
    25/07/2011

בתי בת 11 חודשים, יש לה אחות גדולה בת 2.8, הולכת לגן. לפני מספר חודשים החלה (לפי הספר) לגלות סימנים של חרדת נטישה. בחודש- חודשיים האחרונים ההתנהגות שלה מביאה אותי למצבי משבר- היא כל הזמן רוצה להיות אצלי בידיים, לא מוכנה שאוריד אותה, אם אני חולפת לידה ולא מרימה אותה היא פורצת בזעקות שבר, דמעות, בכי בלתי פוסק. היא לא מוכנה להרפות ממני,חוץ מאצלי נרגעת רק אצל סבתא ואביה (אבל אחרי בכי של כמה דקות). בגן היא בסדר גמור, מעט בכיינית, לא חריג. אבל כשהיא איתי, היא לא מוכנה להרפות ממני. למיטב הבנתי אינני חרדתית, אין לי בעיות "לשחרר", לראיה עם בתי הגדולה לא היו קשיים כאלו. אני מנסה להיות סבלנית, וגם לא תמיד להיכנע לבכי, אבל אני כבר על סף משבר. זה מגיע למצב שאני צריכה "להסתתר" בבית, כי גם אם היא שיחקה יפה ומבחינה בי- היא זוחלת לעברי ודורשת בבכי שארים אותה. ועד שלא ארים אותה, היא לא תפסיק לבכות. הסבר כמובן לא טוב גם עבור בתי הגדולה, שקולטת שבכי גורר תשומת לב.
    האם התנהגות זו היא בטווח הנורמה? האם אנו צריכים עזרה? ואם כן, למי פונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה מוגזמת אצל תינוקת - תגובה

רוני פרישוף
    29/07/2011

שלום יעל,

אכן ביתך קראה את הספר הנכון, ו"כמו שעון" היא פיתחה חרדת נטישה לקראת יומולדת שנה, שעוצמתה צפוייה להחלש לקראת שנה וחצי. צריך לזכור שחרדת הנטישה מעידה על התפתחות קוגנטיבית, ויש לה תפקיד חשוב בויסות הקשר ובבניית יסודות האמון והקירבה בין הילד להורה.

מכיון שאת אמא מנוסה, שיודעת להעיד על עצמה שאינה עושה טעויות ניכרות, כמו להעלם לתקופות ממושכות או להתנהג בקור או בתוקפנות, וכמו כן אינך מזהה גורמי לחץ בולטים כמו בעייה בגן, אפשר להניח כי ביתך בעלת מזג מאד רגיש, בשונה מאחותה הגדולה, ואולי התקשרותה אלייך לא לגמרי בטוחה.

מכיון שיש לך ספק, ואת סובלת ולא נהנת כפי שהיית רוצה מגידולה, ולפעמים אפילו מסתתרת מפניה, מאד כדאי להתייעץ עם אשת מקצוע. תוכלי לקבל הפנייה בתחנה להתפתחות הילד של משרד הבריאות, בטיפת חלב ובמרפאות לאם ולילד בבתי חולים ובקופות החולים. אפשר גם להפנות את השאלה לפורום ילדים באתר זה. ישנם טיפולים דיאדיים מקסימים, המשותפים לאם ולתינוק, שמחוללים פלאים ומהנים מאד. אפשר לקבל הדרכת הורים, שתומכת הן רגשית והן בעצות מעשיות.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו