מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שמחת חייםאלרועי27/07/2011
שלום,
חברה שלי טוענת שאין לי שמחת חיים ושזה פוגע בה ופוגע בקשר שלנו.
היא מבקשת שאלך לפסיכולוג.
איני יודע מדוע היא טוענת שאין לי מכיוון שאני חושב שיש לי, אך היא מפרשת דברים כמו אדישות או רצינות כחוסר שמחת חיים.
מה ניתן לעשות?
אשמח לעזרה ועצות
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחת חיים - תגובה
שחף ביתן27/07/2011שלום לך,
אתה כותב מעט מאוד, ולא ניתן להבין מכך האם אתה סובל מהמצב< למה אתה קורא אדישות ורצינות? למה חברתך קוראת חוסר שמחת חיים?. כך שלא כל כך ברור מה הבעיה, או אם יש בעיה, פרט לכך שיש פער בינך לבין חברתך.
עם זאת, ברור כי עליכם להתמודד עם הפער הזה באופן שבו אתם רואים את הדברים. אולי תנסו לדבר ולהבין מה גודל הפער, ועל מה בעצם מדובר? אתה יכול לשאול עם מה קשה לחברתך? מה מפריע לה? לבדוק עם עצמך האם אתה מקבל את הערותיה, האם אתה רוצה לעשות שינוי. מה מפריע לך אצלה?
יחסים הם תמיד משא ומתן מתמשך, וטוב שתכנסו לשיח על מה שאתם מרגישים אחד כלפי השני. אולי היא מבטאת את הרצון שלה להרגיש את המחוייבות שלך, את הרצון שלך בה, וכדומה. אולי האדישות משקפת חוסר מוטיווציה או רצון שלך? אולי הם מבטאים משהו שאתה חש בתוך הקשר? קושי או תסכול שאתה מרגיש? שיחה ביניכם יכולה להעלות את הדברים לפני השטח ולהתחיל להבהיר במה מדובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק העניין
אלרועי29/07/2011אני בעצמי לא בטוח שאני מבין למה היא מתכוונת כשהיא אומרת שמחת חיים.
היא טוענת כשגם כשאנחנו עם חברות שלה, לדוגמה, אז הן חושבות שאני כעוס או "סובל" ואני מסביר שקשה לי להפתח במהירות ליד אנשים חדשים, ביישנות, אז יש שמפרשים את זה כחוסר נחמדות או לא יודע מה.
וגם אני לא יודע אם יש לי מה ללכת לפסיכולוג כאשר אני בעצמי לא מבין מה הבעיה ומה להגיד לו, ועוד יותר חמור מכך, שאני די משוכנע שאין שום בעיה, אנשים שמכירים אותי לעומק, חברים טובים וותיקים, לא מגדירים אותי כחסר שמחת חיים או עצוב או לא יודע מה אלא להפך
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק העניין - תגובה
שחף ביתן30/07/2011שלום אלרועי,
אין לי הרבה מה להוסיף מהתגובה הקודמת. עליכם פשוט לשוחח ביניכם ולנסות יחד להבין מה מפריע לכל אחד, ואיך אתם יכולים לבוא אחד לקראת השני. לחשוב איך לעזור לך להרגיש בנוח יותר ולהיות פחות סגור, ואיך אפשר שלא יחוו אותך ככעוס או סובל.
ומאידך להיות קשוב לקצב שלך, למינון המתאים לך, וכן הלאה. אתם תצטרכו לדבר על הדברים האלו ולראות האם אתם יכולים בתוך מערכת היחסים שלכם להגיע יחד לפתרונות שיקדמו אתכם, שדרכם תתרמו זה לזה, ותוכלו להנות מן התמיכה האחד של השני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)