בצד לבד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בצד לבד
    אני
    28/07/2011

אני אתחיל מזה שאני נורא נעלבתי מחברתי הטובה
    שאנחנו מחשיבות אחת את השניה כחברות טובות

היא חזרה מחו"ל לאחר טיול של חצי שנה, כשחזרה נורא שמחתי
    ובאתי אליה,ישבנו עפ עוד חברה איזה שעתיים

יום למחרת לא דיברנו ,והתקשרתי אליה היא לא זכרה את השיחה
    ורציתי לצאת הערב,הייתה עסוקה
    ואמרה שמחר נפגשת בבוקר עם חבר אחר ,ובצהריים ככה וככה
    ובקיצור עסוקה בלפגוש חברים שונם.

ואמרה שניפגש בסופ"ש.
    אני מודעת לזה שהבחורה עסוקה ויש לה הרסה אוהבים שרוצים לראותה,
    ולכן גם אני לא נתתי לעצמי להיות הכי זמינה בעולם, בשבת לא אוכל בכלל,ומחר יש לי משעות אח"צ עד הערב,בכוונה תיחמתי את הזמן ,כדי לא להפגע ממנה
    תיחמתי אותו באנשים או דברים שהיו פה בחצי שנה בניגוד אליה, ובדברים חדשים מאוד חשובים כרגע,
    אני מאוד נעלבת ממנה שכשבאתי אליה בשלישי היא לא כבר קבעה איתי מתי נפגשים,שאחננו אמורות להיות חברות נורא טובות,אבל היא פוגשת קודם חברים אחרים..
    מה גם שחלק מהחברים האלה ניסיתי לראות אותפ ולא היו פנויים עבורי אבל עבורה הם כן פנויים....

נמאס לי להרגיש מקום לא חשוב בחיי הסובבים אותי....

הייתה לי גם את העביעה הזו עם האקס שלי ,שהרגשתי שהכי חשוב לו זה לראות את המשפחה שלו וחברים מסויימים,ואותי הוא רואה ככה שנוח לו ,דיברנו על זה רבנו על זה ,נפרדנו
    ....
    למה אנשים לא נותנים לי את ההרגשה שאני מאוד חשובה להם?

אני פעילה ויודעת להעסיק את עצמי ,ואני לא מחפשת חברהכל הזמן ,אבל מאוכזבת כל פעם מאנשים....

מה לעשות עם חברה זו ,כיביכול צחקנו ואמרנו שזה טוב חזרנו לשיגרה שכל אחת עמוסה
    אבל נורא נעלבתי שהיא לא קבעה איתי אפילו כבר ליום למחרת להפגש...

וגם חבר טוב שהרבה פעמים לא זמין כי הוא בוחר לעבוד הרבה ,אבל כשזוגתו תעבור לגור איתו אז הוא יצמצם בשעות ... למה עבורי אף אחד לא מתאמץ ,למה אני כ"כ לא חשובה
    גם לא לחברים הטובים ולחבר לשעבר...

גם אני מאוד כועסת עליה, שלפני הנסיעה בקושי היא זמן פנוי וכשהיה לה זמן היא נסעה לאילת ל3 ימים עם חבר שממנו נפרדה בגלל הנסיעה.... חבר חדש של חודשיים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בצד לבד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בצד לבד - תגובה

רוני פרישוף
    29/07/2011

שלום לך אני,

קודם כל אני מאד מבינה לליבך, אני זוכרת את עצמי בגילך חשה דברים מאד דומים. כנראה שהמעבר מנעורים לבגרות צעירה יוצר לחץ למצוא קבוצת השתייכות חדשה, במקום המשפחה הגרעינית, או כפיצוי לדברים שהמשפחה הגרעינית לא הצליחה לתת בצורה מספקת, וזה מביא איתו המון ציפיות, וגם אכזבות ותסכולים.

כאשר הבטחון העצמי לא בשמים, ויש אולי קצת רגשי נחיתות או פגיעות, כל אכזבה מקבוצת ההשתייכות החברתית מרגישה כמו מלח על פצע פתוח.

אני חושבת שכדאי לך לעבוד על שני כיוונים. אחד הוא חיזוק הבטחון העצמי: להרגיש ראוייה לאהבה ושווה בדיוק בשביל מה שאת, לאהוב להיות עם עצמך בלי להרגיש תלוייה מדי באחרים ולפתח תחומי עניין וכוחות אישיותיים.

השני הוא ללמוד לפרש באופן קצת פחות אכזרי כלפי עצמך את חוסר הפניות הזמני של אחרים. זה לא נשמע לי תמיד משהו אישי ומכוון נגדך, או משהו שקורה רק לך. לאנשים יש הרבה עיסוקים שהם צריכים לחלק ביניהם את הזמן, לא תמיד יש זמן או חשק בשביל הכל, ודברים כמו שאת מספרת קורים לכולם כל הזמן. חבל להיפגע ממשהו שהוא טבעי וחלק מהחיים החברתיים. אני בטוחה שכל אחד מגולשי הפורום יאמר לך שקורים לו דברים דומים בתדירות גבוהה. סביר שגם את "עושה את זה" לאחרים בלי לשים לב. אם תהיי חזקה ו"תבחרי" לא להעלב, אם "תזרמי" יותר בנינוחות עם המהלכים של חברייך, בלי לפרש אותם לרעה או להשוות לאחרים, חייך יהיו יותר קלים ונעימים. לא תצליחי לשנות אותם, תצליחי לשנות רק את האופן שבו את לקחת את הדברים.

יכול להיות, שחיזוק הבטחון העצמי, הגישה החיובית והפחתת רמת הרגישות והפגיעות בסופו של דבר ימשכו אלייך אנשים, שירצו לבלות יותר בקירבתך. זו כמובן תוצאה רצוייה, אך לא מובטחת.

אם את מרגישה קושי לקדם את עצמך בשבילים האלו, תהני מאד מעזרה מקצועית. בטיפול יהיה לך את כל המקום, ואם גם בטיפול תרגישי פגועה או מקבלת פחות תשומת לב יחסית למטופלים אחרים, זו תהייה הזדמנות טובה לעבוד על זה. יש כמובן טיפול חינם או מסובסד בקהילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו