ביישנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביישנות
    חסוי
    29/07/2011

יש לי בעיה אני ביישן מידי אני לא יכול לדבר עם בחורות כמו שצריך ולפעמים אני מזיע והגוף שלי רועד ואני נראה דיי טוב אבל הביישנות מונעת ממני להתחיל עם בחורות מה לעשות יש איזה טיפול משהו שעוזר כדורים אולי ???.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישנות - תגובה

שחף ביתן
    30/07/2011

שלום לך,

אתה כותב מעט מאוד, אבל מהמעט שאתה כותב נדמה כי מדובר בסוג של חרדה חברתית. חרדה זו באה לידי ביטוי, לעיתים קרובות, דרך הגוף - דפיקות לב, הזעה, רעידות, קוצר נשימה וכדומה.
    הטיפול הנפוץ ביותר היום לחרדה מסוג זה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אוכל לתת לך כמה מן העקרונות הבסיסיים כדי שתוכל לבדוק האם זה מדבר אליך, והאם אתה מרגיש שזה יכול לעזור לך דרך התנסות אישית.
    באופן כללי, חשוב לדעת כי זהו מצב נפוץ וטבעי. הגוף מגיב באופן אוטומטי למה שנחווה כמאיים - כל הסימפטומים הגופניים האלו הם חלק ממערכת הישרדותית שלנו המכינה אותנו להתמודדות עם איומים. לעיתים קרובות, % גבוה יחסית באוכלוסיה, המערכת הזו פועלת גם כשלא ממש צריך - כמו אזעקה של אוטו שרק נגיעה מפעילה אותה.
    לרב מתקיים מעגל קסמים שבו יש לנו מחשבות אוטומטיות שאנו כלל לא מודעים להם אשר מעוררות תחושת איום, למשל - 'היא לא תרצה', 'אני ישפיל את עצמי', 'זה יהיה אסון נוראי' וכדומה. אז המערכת הפיזיולוגית נכנסת לפעולה, ואז המחשבות מתעצמות ומתווספות להם עוד מחשבות - למשל, 'הנה היא רואה שאני רועד, כמה משפיל' וכדומה. זהו כדור שלג שהולך ותופח. כדאי לנסות לעצור אותו כבר בהתחלה על ידי זיהוי של המחשבות האוטומטיות כשאתה חושב לגשת לדבר עם בחורה - אתה יכול לעשות סימולציה עם עצמך ולראות מה המחשבות שקופצות לך לראש. אז אפשר לשים את הדברים בפרופורציות ולנסות להחליך את המחשבות השליליות בחיוביות יותר.
    אתה יכול לנסות לעשות לעצמך סולם של מצבים שבהם אתה חש חרדה באופן הזה, ולדרג את המצבים מן הקל לקשה ביותר. אז תנסה מהקל ביותר, ותראה האם אתה מצליח לזהות ולשנות את דפוסי המחשבה האוטומטיים, והאם זה עוזר לך? אם כן, תוכל להמשיך במעלה הסולם. לעיתים זה דורש אימון קודם בדמיון, ורק אחר כך במציאות.

אלו כמובן רק עקרונות בסיסיים ביותר, והטיפול עצמו מורכב יותר. בנוסף זה יכול להיות קשה ליישם את העקרונות על עצמך. כך שאי הצלחה לשפר את המצב באופן עצמאי לא מלמדת על כך שעזרה מקצועית לא תצליח לעזור לך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף

חסוי
    31/07/2011

כן זאת בדיוק הבעיה שלי יש לי חרדה חברתית וגם סכיזופרניה ואני מטפל בסכיזופרניה בטיפול פסיכותרפיה זה הולך טוב דווקא ויש לי עוד שאלה אין למחלה הזאת חרדה חברתית טיפול בכדורים אני לוקח כרגע ריספרידל זה טוב גם לחרדה חברתית או רק לסכיזופרניה ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף - תגובה

שחף ביתן
    01/08/2011

שלום לך,

אם אתה מטופל כרגע, הרי שהכי נכון להעלות את השאלות האלו בטיפול. חשוב מאוד שהטיפול יהיה במקום אחד כדי שהטיפולים לא יתנגשו ביניהם ויפריעו האחד לשני, ולכן חשוב מאוד שלאנשי המקצוע המטפלים בך יהיה את כל המידע אודותיך.
    לגבי הטיפול התרופתי, עליך להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך.
    באופן כללי, רצוי להימנע מסיטואציות מעוררות לחץ וחרדה יתר על המידה, ולהשתדל לשמור על סביבה מקבלת ונוחה.
    לסיכום, מכיוון שאתה נמצא במסגרת טיפולית, נכון יהיה להעלות שם את התהיות, שאלות ולבטים, ולשתף בכל מה שמפריע לך. אתה יכול לבדוק האם אתה יכול לקבל טיפול פסיכותרפויטי (במסגרת אישית או קבוצתית, או כל אפשרות אחרת הקיימת במקום) כדי לעזור לך בהתמודדויות השונות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו