מה עושים עם כל הכעס הזה???????

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם כל הכעס הזה???????
    ע
    01/08/2011

שלום!
    רציתי אם אפשר להתייעץ..
    אני בת 28 ..צברתי המון כעסים לגבי אנשים קרובים ויקרים לי מדרגה ראשונה בעיקר מתוקף החיים המשותפים איתם לאורך השנים..כל חיי היית ה"ילדה הטובה",הייתי מקשיבה להם ולצערי לא רק שמעתי את ייעוצם אלא אף בחרתי בהם כלומר אם התלבטתי בכל מיני צמתים כגון כיוון לימודים או זוגיות שהיו לי התלבטות באותה תק' לגבי אחד מהם ניגשתי אליהם כי לי כנראה קשה להחליט לבד..והם באמת ייעצו לי מתוך דיעה שלהם וכל אדם נורמטיבי יקשיב אבל יכול להיות שיפעל בניגוד להם ובהתאם להחלטותיו.זו,שאני פחדתי תמיד להחליט לבד כי כאמור מאז ילדותי החליטו עבורי ואיכשהו בהתבגרותי לא עשיתי נפרדות.כך קרה שעד לא מזמן הם מייעצים לי כשאני שואלת ואני עדיין מקבלת זאת כהחלטה..בתק' האחרונה הייתי בטיפול ולמדתי לנסות להתחיל לקחת אחריות ולהחליט לבד.כמובן שיש קשיים ואחרי כל החיים שעושים עבורי החלטות יש המון "נפילות" שאני עדיין מבקשת את ייעוצם .העניין הגדול הקשה לי הוא שצברתי בדרך המון כעסים זו מעין תחושה שלי עם עצמי שכאילו הם ניצלו את מצבי הרגיש והפגיע,לא סמכו עליי אולי,כמובן שזה בהרגשה שלי אבל אני חושבת איך בגלל העיצה הדפוקה שלה לא נשארתי איתו?הרי הייתי מאוד מבולבלת אז ופחדתי ללכת עם הרגש אז ניגשתי בדיוק לאדם שידעתי שיחזק וכאילו ייצן לי אישור לאדם הפחדן שבי,הרי זה שהיא היתה נפרדת ממנו זה שונה מאוד מהאופי שלי וממה שהיא חוותה בחיים זה שונה ממה שאני !!!!!!!אז איך איך הקשבתי לה ולא לעצמי???אז אני כועסת עליה ואז על עצמי שנתתי לאחרים לנהל את חיי כי זה לא רק היא אלא גם הוריי שהחליטו עבורי ולא סמכו עליי מספיק וכל הריבים שלהם שגרמו לי להיות באמצע שאין להם מושג כמה נזק רגשי זה גרם לי למשל בזוגיות והם חושבים שאני סתם חסרת ביטחון!זה מרגיז שאין לי אומץ ואולי זה לא נכון בגיל מאוחר להטיח האשמות כי מה ייצא לי מזה?אבל מצד שני כל כך הרבה כעסים שאני לא יודעת איך להסתכל על כל היקירים שמצד שני יש פרדוקס כי אני לא יכולה להביט עליהם או בעיניהם מרוב כעס:( הייתי בטיפול זה לא הכי נפתר עבדתי על דברים אחרים וספציפית לזה היא לא תרמה לי (אמרה שארשום את כעסיי ביומן...לי זה לא מספיק ניסיתי ומנסה להבין איך להוציא ממני את זה אבל בטוב באמת בטוב....ולא בדקך של לחזור לטיפול לפחות לא םסיכולוגי כרגע..עיצה למישהו ?
    תודה...................

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם כל הכעס הזה??????? - תגובה

שחף ביתן
    02/08/2011

שלום לך,

כעס יכול להיות רגש קשה שמעסיק באופן אובסיסיבי ומכלה את הכוחות שלנו. ברור שאת זקוקה לעזרה להתמודד עם כעסים רבים שבתוכך. לרוב כעס מסוג כזה ניזון מאנרגיה שקשורה לרגשות אחרים - הפגיעות, ההשפלה, העצב וכדומה. רגשות שקשה להשאר בהם והכעס מאפשר לא להיות איתם, ולהתמלא באנרגיה וכוח, הבעיה שזהו כוח שיכול להרגיש יותר שלילי מחיובי.
    את מתארת כמה כיוונים שנשמעים מאוד נכונים עבורך - את רואה את האחריות שלך, וזו אחריות שקשה לשאת לבד. הכעס עוזר לחלק את האחריות ולהבליט את החלק של האחרים, שלא היו רגישים מספיק למצבך הרגשי. את כועסת על כך שהושפעת כל כך, ואולי את מרגישה שהיית חלשה ופגיעה, ואת מרגישה מנוצלת. אלו רגשות קשים, אבל שחשוב שתשארי איתם, כדי שתוכלי להתחיל לבחור אחרת.
    מה שחשוב הוא, שהיום את יכולה לבחור אחרת. את יכולה לקחת אחריות על עצמך ועל ההחלטות שלך. גם אם את מקשיבה לאדם אחר או לא, הרי שזו החלטה שלך וחשוב שכך היא תרגיש לך. את יכולה לצאת מהמעגלים והמקומות שמרגישים לך לא טובים עבורך, כמו להיות בין ההורים שלך בריבים שלהם. זה מקום שאת יכולה היום להישמר ממנו ולא לשתף איתו פעולה.
    לעיתים אנחנו זקוקים לכעס כדי להצליח בהתחלה לעשות שינוי או להתמודד עם סיטואציה או אנשים מסוימים. כך שיכול להיות שכרגע האנרגיה של הכעס נמצאת שם כדי לעזור לך לא לחזור לאותם מקומות.
    דבר אחרון, הוא לנסות לדבר עם האנשים הקרובים שעליהם מתעורר הכעס עד כדי כך שאינך יכולה להסתכל עליהם, ולנסות להתמודד עם הרגשות שלך מולם. נדמה לי שאת רוצה שגם הם יקחו אחריות על החלק שלהם, ושלפחות יידעו שאת מרגישה שניצלו אותך, ושאת לא מוכנה שיחזרו על כך. שיחות כאלו עשויות להיות קשות, אך אני מקווה שתוכלי למצוא לכך אוזן קשבת, ולעיתים קרובות ניתן להפיק הרבה מאוד משיחות כאלו, ותוכלי לשמוע גם על איך רואים אותך ועל הכוחות שלך בעיניי אחרים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו