איך אוגרים כוחות ואומץ לחפש עבודה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך אוגרים כוחות ואומץ לחפש עבודה?
    נטע
    02/08/2011

שלום,
    אני כותבת כאן עכשיו בתחילתו של עוד יום עבודה שממש אין לי חשק אליו. כבר ארבע שנים אני עובדת במקום עבודה שאני לא מסופקת ולא מרוצה ממנו בשום צורה. לא מהעבודה עצמה, לא מהשכר והכי הרבה מהיחס שאני "זוכה" לו כאן. אמנם לפני כמה חודשים העלו לי את השכר וזה היה בפעם השלישית שביקשתי ואיימתי להתפטר אם לא יעשו זאת אבל עדיין השכר נמוך ולדעתי אני יכולה להרוויח יותר בתחום שלי במקומות אחרים. מעבר לזה היחס משפיל, כמה שאני נותנת מוסיפים לי עוד ועוד עבודה, מעירים לי על כל טעות הכי קטנה כי לדעתם אני צריכה להיות רובוט, או יצור מושלם שלא עושה טעויות בכלל.
    בקיצור נמאס לי ותמיד אני אומרת שאני אתחיל לחפש עבודה אחרת אבל עוד לא מצאתי בי את הכוח והאומץ לזה כי עם כל כמה שרע, אני מפחדת בסוף להישאר בלי עבודה ואני שוכרת דירה וחייבת לעבוד.
    איך אוגרים את הכוח ובעיקר את האומץ להתחיל לפעול ולעשות שינוי, לנסות למצוא עבודה אחרת?
    אשמח לתגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אוגרים כוחות ואומץ לחפש עבודה? - תגובה

שחף ביתן
    02/08/2011

שלום לך,

לא ברור לי לגמרי מדוע חיפוש אחר עבודה חדשה אומר שעלייך לעזוב את עבודתך הנוכחית? מקובל מאוד לחפש עבודה תוך כדי שאת עובדת, ולעזוב רק כשמצאת עבודה אחרת.
    עם זאת, ברור גם כי הבעיה שאת מתארת היא פחות על הצד הטכני, ויותר נוגעת לשאלות פנימיות בדבר הערך שלך? הכוחות שלך? היכולת למצוא עבודה חדשה? ואולי גם היכולת לא למצוא את עצמך באותו מצב רק במקום אחר?
    יכול להיות שיש קשר בין הקושי לאזור כוחות ואומץ לחפש עבודה, ובין היחס שלו את זוכה והתחושה שאת לא מקבלת מה שמגיע לך. שניהם מתארים תחושה של פער בין הערך שאת רוצה עבור עצמך, ובין הערך לו את זוכה בפועל. במובן זה, חשוב שהשינוי החיצוני שאת רוצה לעשות ילווה גם בשינוי בתחושת הערך הפנימית. יכול להיות שהחששות וההססנות, הן ביטוי של הבנה פנימית שלך כי שינוי חיצוני בלבד לא יביא אותך למקום בו את רוצה להיות.
    אם אכן קיימת בעיה של ערך עצמי, המקשה עלייך לקבל את מה שמגיע לך ולעשות את השינוי לו את מייחלת עבור עצמך, חשוב לגייס מקורות תמיכה וחיזוק. מקורות אלו יכולים להיות מתוך הסביבה שלך - משפחה, חברים, מכרים, אשר את מרגישה אמון ובטחון איתם, ואת יכולה לשתף אותם בתחושות שלך ולהרגיש שהם לצידך. חשוב להרחיב ולהגדיל את מקורות התמיכה שלך. טיפול נפשי הוא מסגרת נוספת בה אפשר לעבוד לאורך זמן על תחושת הערך העצמי, בתוך סביבה מקבלת ותומכת.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שחף והסבר

נטע
    03/08/2011

לא אמרתי שאני צריכה לעזוב את העבודה הנוכחית שלי כדי לחפש עבודה אחרת, אם כי זה יותר קשה לחפש עבודה כשעובדים מאשר כשלא, כי אני צריכה גם את הזמן ללכת לראיונות וכו', דבר שצריך להיעשות על חשבון העבודה ומכאן גם להפסיד שעות וכסף, וגם לא בטוח שאצליח למצוא עבודה כך, אז זה גם הימור.
    כשאמרתי שאני פוחדת להישאר בלי עבודה התכוונתי שהפחד הוא שגם אם נניח אמצא עבודה חדשה, אף אחד לא יכול להבטיח לי שאשאר שם לאורך זמן, הרבה דברים יכולים לקרות. וכבר היו תקופות די ארוכות שלא עבדתי וממש לא בא לי לחזור לתקופות האלה, לא יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד.
    יכול להיות שזה גם קשור איכשהו לערך העצמי. האמת שעד לפני כמה חודשים הייתי בטיפול שבאמת עזר לי לעשות שינויים. למשל, הזכרתי בהודעה הקודמת שהעלו לי את השכר, זה שבכלל ביקשתי העלאה, זה היה בעקבות הטיפול שעברתי, לא הייתי חושבת על זה בכלל לפני הטיפול. וגם, לפני שהגעתי לעבודה הזאת, הציעו לי עבודה אחרת, עם שכר יותר גבוה, אבל פחדתי שבסוף לא אתקבל ולקחתי את העבודה הנוכחית כי "עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ"...
    עם זאת אני יודעת שבלי לקחת סיכונים, שום דבר לא יזוז אבל בינתיים אני רק יושבת ומקטרת, תמיד אני אומרת לעצמי שאתחיל לפחות לשלוח קורות חיים וגם זה לא קורה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו