מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פסיכיאטר או פסיכולוג או מה צריך?אלכס03/08/2011
שלום
אני בן 23
אני מזה 3 או אפילו יותר חודשים כמעט ולא יוצא מהבית ,לפעמים עונה לטלפונים
לפי מה שקראתי באינטרנט מה שאני מרגיש מתאים לחרדה חברתית (אגרופוביה)
וזמן אחרון אני שונא את עצמי ,על זה שאני יכול לאכזב הורים כי אני צריך אזרע , כל הזמן הזה ניסיתי "לצאת" מזה אבל הפחד יותר חזק מההיגיון. אחרי כמה לילות שישנתי לא טוב התעייפתי מאוד ונשברתי .
עכשיו אני לא מבין איזה רופה אני צריך? רוצה משהו עם כדורים בשביל לישון טוב יותר לפחות.
עוד משו אם אני עושה טיפול דרך קופת חולים זה "כתם" לכל החיים?
תודה על העזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר או פסיכולוג או מה צריך? - תגובה
רוני פרישוף04/08/2011שלום אלכס,
לבקש עזרה זו לא חולשה, זה חוזק! כל אחד מאיתנו עובר משברים בחיים, אנחנו רק אנושיים והחיים יכולים להיות מאד מלחיצים וקשים. אני מבינה שאתה לא רוצה להדאיג את ההורים, אבל באמת שאין מה להתבייש או להתאכזב מכך שיש קושי נפשי או מרצון לקבל עזרה. אני מקווה שההורים יבינו, ויעזרו לך לקבל טיפול.
חרדה חברתית ואגורפוביה אינם אותו דבר, אם כי יכול להיות שיש לך משהו משניהם. אתה יכול לקרוא על זה עוד באינטרנט.
טיפול תרופתי נוגד דכאון וחרדה יכול מאד לעזור למצבך. רופא פסיכיאטר יוכל לאבחן את מצבך ולרשום לך טיפול תרופתי.
לא כדאי להסתפק בטיפול תרופתי. בדרך כלל לחרדה יש גם סיבות פסיכולוגיות, שכדאי להבין ולטפל בהן. במקרים רבים טיפול פסיכולוגי הוא יעיל, ותורם לשיפור ההרגשה והתפקוד בלי צורך בתרופות. כדאי לפנות לפסיכולוג/ית קליני/ת ולקבל את התרשמותו.
את שני סוגי הטיפולים תוכל לקבל דרך קופת החולים. אין בכך כל כתם, הטיפולים הללו נפוצים ומקובלים. יתכן כי בקבלה למקומות עבודה מסויימים יבקשו ממך ויתור על חסיון רפואי, ואז המידע הזה יחשף. בד"כ אין בכך נזק או מניעה לקבלה לעבודה. זה כמובן נתון לשיקול דעתך.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים?
אלכס04/08/2011אני משתגע מזה שאני כלוא בבית ובעצם אני חופשי פיזית ,אבל נפשית לא
ניסיתי היום דרך קופת חולים לקבוע טיפול אבל רוב הפסיכולוגים שעובדים עם קופת החולים יכולים לקבוע תור רק לעוד חודש חודשיים שלושה, חלקם יוצאים או יצאו לחופשה, טיפול פרטי אני לא יכול להרשות לעצמי, מה אני עושה? רק מלחשוב לחכות חודש לתור אני כבר משתגע כי אי אפשר להמשיך כך ,כל יום דומה ליום שלפניו , אני קם ב 6-7 בבוקר ומתבאס על זה שהיתאוררתי בכלל
למה המדינה דפוקה? אם בן אדם שעשה צבא ואזרח טוב צריך אזרע נפשית דחוף למה לו לחכות חודש או להוציא סכומים משוגעים לטיפול פרטי?יוצא שבריאות הנפש זה פריוילגיה רק לעשירים שהם גם ככה חיים יותר טוב..
מה עלי בתור בן אדם פשות לעשות ? לחכות לפחות חודש לא בא בחשבון , שעה קשה לי להעביר.
סליחה על המרמור ותודה על העזרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים? - תגובה
רוני פרישוף04/08/2011אתה מאד צודק!
בכל הארץ יש מוקדי מחאה נגד מדיניות כלכלית קפיטליסטית ולמען מדינת רווחה.
בתל אביב יש מאהל שהוקם ע"י מתמחים בפסיכולוגיה קלינית, שקורא להרחבת הטיפול הנפשי הציבורי. אולי יש מאהל דומה באזור מגורייך.
נסה לצאת מהבית ולהצטרף למחאה, לפחות לזמן קצר. אולי יש מישהו שיוכל להצטרף אלייך ולחזק אותך. זה יהיה צעד ראשון להחלמה שלך, ותרומה למאבק למען שרות בריאות נפשי ציבורי הוגן.
אגב, במרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך תוכל לקבל טיפול בחינם, אך מן הסתם תהייה גם שם תקופת המתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)