עזרה..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה..
    ---
    07/08/2011

היי,
    אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לפנות אליו.אני בת 14. אני פשוט מרגישה מרוקנת מבפנים אין לי כוחות לכלום, אני כל הזמן עצובה, בוכה לעיתים קרובות. עצבנית המון, לחוצה, מפחדת מכל דבר. ולפעמים נכנסת למן "התקפים" כאלה של פחד, לחץ ובכי.
    אני לא יוצאת מהבית כשאני לא חייבת, ניתקתי הרבה קשרים עם אנשים. אפילו נסיעה שאמורה להיות כיפית לחו"ל נראית לי כאתגר וכמשימה קשה שצריך לעבור. אני מרגישה נורא, אני יכולה לשחק את המשחק מצוין, להראות כלפי חוץ שהכול בסדר אבל בפנים אני לא מרגישה כלום כאילו יש לי בפנים איזה חור גדול שכלום לא ממלא, אני מרגישה ככה כבר בערך 3 חודשים וזה לא עובר. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי אבל לא ממש מקבלת תשובות. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, קשה לי לישון וכל דבר נראה לי קשה מידי. אני רק רוצה לברוח ולבכות. אני רוצה לחזור להרגיש כמו פעם. להיות אני שוב.
    אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה..

---
    08/08/2011

רציתי לשאול, אם בני נוער יכולים לפנות לפורום, כי שמתי לב שאין כל כך מענה לפניות של מתבגרים. אולי אני סתם טועה. בכל מקרה אשמח לתגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה.. - תגובה

שחף ביתן
    09/08/2011

שלום לך,

את כואבת מאוד, וברור כי ההתמודדות הזו מרוקנת מכוחות, ומכלה את האנרגיות שלך וכך מקשה על תפקוד יומיומי, והמשך פעילות חברתית רגילה.
    לא ברור ממה שכתבת, האם היה 'טריגר' כלשהו? האם את יכולה למקם מתי התחלת להרגיש יותר רע? האם נפגעת בצורה כלשהי? האם קשיים שהיו החריפו ואת מרגישה שאין לך יותר כוחות להתמודד?
    ברור שבמצב הזה, את מרגישה שאת רק מדרדרת, שקשרים מתנתקים, שאת מסתגרת, וכך העצב הופך קשה יותר ויותר. את מתארת גם קושי תפקודי שמתבטא בכך שהכל נראה לך כמשימה ואתגר קשים. יכול להיות שקיימת חרדה מהאופן בו תתפקדי, בו יתייחסו אלייך, מה יחשבו עלייך וכדומה, חרדה כזו מקשה לעיתים קרובות את התפקוד עוד יותר.
    חשוב שתתמידי בטיפול, ותעלי את הקשיים האלו בטיפול. נסי להיות ממוקדת, לבחון מתי התחילו תחושות כאלו, כל דבר שנראה לך קשור לעצב ולתחושת הריקון. את יכולה גם להעלות את התחושה שאת זקוקה לתשובות ולא מקבלת אותן. טיפול נפשי אינו יכול לתת פתרונות קסם, ועבודה נפשית לוקחת זמן, עם זאת, אפשר בהחלט להיות איתך בכאב ובצורך. חשוב שתרגישי בטיפול שנרקמים יחסי אמון המעניקים לך בהדרגה בטחון, ומאפשרים לך כנות ופתיחות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף,

---
    09/08/2011

היי,
    אני לא יודעת מה קרה. לא היה טריגר מסויים. זה מה שהכי מציק לי. יש כל מיני סיבות אבל הן כביכול קטנות והציקו לי תמיד, אבל אין לי מושג מה גרם למשבר הזה. אמרו לי בטיפול שזה כנראה אפיזודה דיכאונית, אני לא בדיוק מבינה מה זה אומר, אני יודעת מה בבעצם דיכאון אומר אבל זה לא עוזר לי לדעת את זה כי אין לי מושג מה לעשות עם זה. כרגע אני די במצב של "לשבור את הכלים" נמאס לי מהכול והדבר היחידי שאני באמת רוצה לעשות זה לשבת ולבכות. אני לא יודעת איך להמשיך מכאן. נמאס לי מהמצב הזה ושום דבר לא גורם לי להרגיש יותר טוב, כבר שלושה חודשים שזה רק הולך ומדרדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף..

----
    09/08/2011

שכחתי להוסיף שההורים שלי מעבירים אותי מטפלת עכשיו. הם רוצים מישהו שיהיה בהסדר של הקופת חולים, זה הכניס אותי לבלבול מאוד גדול, כי אני בכלל לא בטוחה שאני צריכה טיפול עד לא מזמן זה היה נראה לי מאוד נורמלי לחיות ככה, עם העצב הזה. אני נורא פוחדת מהמצב הזה בייחוד מהמעבר למטפלת אחרת כי אני פוחדת שהיא לא תבין את הקושי הגדול שאני חווה. אני נורא מבולבלת.
    הפנו אותי לטיפול מבית ספר, אבל אני פוחדת שמטפלת אחרת לא תבין מה קורה ותגיד שאני לא צריכה טיפול, מה שאני בעצמי לא בטוחה. בקיצור אני מאוד מאוד מבולבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו