עזרה, בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה, בבקשה
    אנונימית
    09/08/2011

שלום. אני בחורה בת 17, תלמידה טובה, מקובלת על חברותיי ובביה"ס, בית נורמטיבי לחלוטין, אפשר לומר שמצבי הכללי הוא די טוב. בתקופה האחרונה אני מרגישה שאני מתמלאת בכעס וזעם ברמה עצומה כלפיי העם הפלסטיני. מפליא אותי לכתוב את הדברים האלו, מכיוון שאני כל-כך ריחמתי עליהם והבנתי את הסבל שלהם, ודגלתי בדו-קיום וכל השאר. בזמן האחרון אני חושבת המון על כל מיני דברים שנעשו על ידיהם, הלינץ' ברמאללה, הרצח של אופיר רחום, ההוצאה להורג של דניאל פרל, הרצח באיתמר, החיילים החטופים וכמובן, שזה לא נפסק ויש עוד ועוד ועוד דברים מזעזעים
    אני מרגישה שאני רוצה לפעול, אני רוצה לזעזע אותם באותה מידה, אל תגידו לי שאני מכלילה, כי זה עניין של מנטליות, הדם אצלהם זורם כמו מים, לחיי אדם אין שום חשיבות בעיניהם
    רצות לי בראש תמונות ותוכניות
    זה נושא מורכב וטעון לשני הצדדים, אני מבינה
    אני מבינה את הכל ואני מודעת להכל
    יש בי כ"כ המון כעס שמצטבר ומצטבר ואני מרגישה שאני מתפוצצת
    יותר מכל, מפחיד אותי שאני פשוט לא פוחדת
    אני לא פוחדת על עצמי, אני לא מודאגת מההשלכות
    אני מרגישה שלא נעשה צדק והם לא נענשים כמו שהם צריכים להענש
    בבקשה עזרו לי להפסיק לחשוב על הדברים האלה
    אני מרגישה שזו לא אני, אני לא זאת שהולכת להביא את השלום
    למה אני חושבת ככה, מה עובר עליי בכלל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה, בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה, בבקשה - תגובה

רוני פרישוף
    09/08/2011

שלום לך אנונימית,

אנחנו חיים באיזור שטוף דם ואלימות. הרגשות שאת חשה טבעיים ומובנים. רבים מאיתנו משתמשים בהגנות של הדחקה, הכחשה, ניתוק והסחת דעת כדי לא להרגיש את הכאב, הזעם והפחד, אבל אני לא בטוחה שזו דרך ההתמודדות העדיפה.

אני שומעת את הדחף שלך לבצע מעשה, מעשה נקם בסדר גודל של הפיגועים אותם מנית, ושאינך חוששת לעצמך ולהשלכות המעשה. אני לא חושבת שפעולות נקם הדדיות הן התשובה לקונפליקט, אלא למרבה הצער מחריפות אותו, ובודאי יש לך ולמשפחתך הרבה מה להפסיד מנקיטת פעולה כזו.

בתקופה זו של התעוררות חברתית ומעורבות של צעירים בנעשה בארץ, נסי לחשוב איך תוכלי לתרגם את רגשותייך ודעותייך לעשייה בעלת משמעות, שתחולל שינוי במצב בכיוון הרצוי לדעתך. את יכולה להצטרף לתנועת נוער פוליטית, לפרסם את דעותייך בעיתונות ובאינטרנט, לכתוב לחברי כנסת, להציע הצעות חוק לשינוי מצב הענישה, להשתתף בהפגנות, להזדהות עם תושבי ההתנחלויות באמצעות ביקורים וכד', לשוחח ולהתווכח עם חברייך ובני משפחתך. בעיניי, חשוב שתלמדי את נושא הסכסוך לעומק, כדי שדעותייך יהיו מושכלות ומבוססות, לצד הרגש העז המנחה אותך.

נתבי את הלהט הבוער בעצמותייך לעשייה מתאימה בחברה דמוקרטית. אני בטוחה שאם כל בני הנוער ירגישו אכפתיות ורגשות חזקים כלפי הנעשה בארץ, ויתרגמו את זה לעשייה על פי החוק והנורמות הדמוקרטיות, אולי לא יהיה קל, אבל נגיע למקום טוב יותר.

אנא אל תכבי את האש הבוערת בתוכך, אלא נסי לתעל אותה לכיווני השפעה שיתרמו למדינה וחלילה לא יפגעו בך.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו