צרות של עשירים ואולי לא..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צרות של עשירים ואולי לא..
    תמר
    11/08/2011

שלום רב!

אני בשנות ה-30 לחיי, נשואה באושר, אמא לתינוקות בריאה ומקסימה, אנו חיים טוב וברווחה. התחתנו לפני שנה -אירוע שחיכיתי לו הרבה זמן, בגלל שנישאתי בגיל מאוחר יחסית. טרחתי, בדקתי ועבדתי מאד קשה לפני האירוע כדי שהכל יצא מושלם ובדיוק כמו שאני אוהבת, אולם לצערי חלק מהדברים השתבשו ברגע האחרון -נאלצתי להחליף שמלה בגלל שכבר הייתי בהריון, התסרוקת לא יצאה טוב...ובכלל, בדיאבד, אני מרגישה שלא נראתי במיטבי באירוע, למרות שהשקעתי המון זמן, כסף ומאמץ. הבעיה היא שהעניין הזה אוכל אותי -כמעט על בסיס יום יומי ואני מרגישה שפיתחתי אובססיה ממש; אני בעיקר כועסת על עצמי שלא פעלתי בדרך כזו או אחרת, ועל החלטות מסויימות שקיבלתי לפני שנה. אני מרגישה חוסר אונים נוכח המחשבה שמדובר באירוע של פעם בחיים ( רק אל תגידו לי שאולי עוד אתגרש...) והיו לי את כל ההזדמנויות לחתונת חלומותיי, אך זה לא קרה. אני מרגישה שהמחשבות הללו פוגמות באיכות החיים והייתי רוצה ללמוד כיצד לשחרר ולהבין שזה לא סוף העולם..אבל אני לא מצליחה. מה אתם ממליצים? האם כדאי ללכת לטיפול? ואם כן, איזה? המון תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרות של עשירים ואולי לא..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרות של עשירים ואולי לא.. - תגובה

רוני פרישוף
    12/08/2011

שלום לך תמר,

אני קודם כל רוצה להתייחס לתחושת הבושה שעולה מדברייך על עצם ה"אובססיה" כפי שאת מכנה את תחושותייך. את מרגישה לא נוח על כך שלכאורה "יצאת מפרופורציה", מכנה את מצוקתך "צרות של עשירים" ולוחצת על עצמך להשתכנע ש"זה לא סוף העולם".

אז קודם כל, אם תסכימי, בואי נחבק את הצער והאכזבה שלך, וניתן להם מקום. אל תתביישי בהרגשות שלך, אפשר מאד להבין אותן. כל חייך חלמת על רגע השיא הזה (גם בעידוד של החינוך שבנות מקבלות, אבל על זה בהזדמנות אחרת). רצית, השקעת והתאמצת, והחלום הכזיב, מסיבה זו או אחרת. הכי טבעי שתתאבלי על החלום, שתרגישי יגון, כעס, אשמה (כל השלבים של אבל) עד שהזמן יביא איתו השלמה וקבלה. זו לא אובססיה, לא הפרזה, אלא תהליך אישי אינטימי שלך עם עצמך, שאפשר ורצוי לתת לו כבוד ומקום.

המוח שלנו פועל לפי העקרון של בני ישראל במצריים "כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ" (-: ככל שתלחמי במחשבותייך כך הן יתרבו. אם תתני לעצמך לגיטימציה ואמפתיה, כך הן ישככו בטבעיות במשך הזמן.

לגבי העניין עצמו. יש לי ניחוש פרוע שאת טיפוס פרפקציוניסטי.. כמו שאת מצפה מעצמך לא לחשוב מחשבות "טפשיות", כך אולי יש לך ציפיות מאד גבוהות מחייך והארועים שאת מפיקה, חוש ביקורת מפותח, ואולי צורך להציג רושם מסויים. אם נראה לך שייסורייך לגבי החתונה נטועים בדפוס רגשי רחב יותר, כמו פרפקציוניזם, או משהו אחר (נטייה לפנטזיה על חשבון המציאות, נטייה לחרטות ורגשי אשמה, קושי לקבל את רגשותייך, נטייה כפייתית ) אז בהחלט כדאי לנסות טיפול. יוכל לעזור כאן טיפול דינמי או טיפול קוגנטיבי התנהגותי, על פי העדפתך (תוכלי לקרוא על כך באינטרנט).

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו