חוסר תמיכה מצד ההורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר תמיכה מצד ההורים
    אסופית
    11/08/2011

שלום, אני כותבת ובוכה כי מאד קשה לי. אני בת 35, נשואה לבעל מקסים ואמא לשלושה ילדים חמודים. הבעיה שלי היא שהילדות שלי היתה איומה מבחינתי, סבלתי המון, בבית לא היה לי גב, תמיד האשימו אותי בכל דבר על לא עוול בכפי, הייתי ילדה דחויה מאד, היו מציקים לי בבית ספר, הפסקות שלמות הייתי מסתגרת בשירותים כדי שלא יציקו לי, לא היו לי חברות. כשילדים הרביצו לי ואף הגעתי לבית חולים ונאלצתי לעבור ניתוח בגיל 11 ההורים האשימו אותי שאולי "אני התגריתי בהם" ואני שתקתי. ברור שלא עשיתי שום דבר. הייתי עלה נידף. בבית לא דאגו לי, לא קנו לי בגדים, פעם בדקתי מתי ישימו לב שאני לא מתקלחת ונשברתי אחרי שבוע כי אף אחד לא שם לב. הרגשתי הכי מכוערת בעולם, דחויה וללא גב. אמא שלי אמרה לי פעם שהיא לא בחרה ללדת אותי. והעדיפה את אחותי הגדולה שהיתה מרביצה לי, עד היום הידיים שלי מלאות צלקות מהמכות שחטפתי מאחותי.פעם כיבו עלי סיגריה בטעות במכולת, אף אחד לא שם לב, היתי בת 5 ולא סיפרתי לאף אחד כי היה לי ברור שיאשימו אותי. אף אחד בכלל לא שם לב. עברתי גם תקיפה מינית בגיל 6. כל מיני דברים שעברתי בחיים עברתי לבד, אני מרגישה שאני לא יכולה לסמוך על אף אחד בעולם. אמא שלי נהייתה אלי נחמדה רק כשבעצם הכרתי את בעלי, ועכשיו היא מדברת איתי כל יום. אבל בכל פעם שאני מספרת לה על אנשים שהציקו לי או עשו לי משהו רע היא מיד מברכת אותם: "שיהיו בריאים! הם אנשים מקסימים מקסימים!" כך היא מדברת על שונאי. קשה לי, עצוב לי, לבד לי. אני מרגישה חסרת בטחון. אני לא עובדת כבר 10 שנים מאז שהתחתנתי, אני מפחדת לנהוג, אני מפחדת מהמון דברים ובעיקר מאנשים. אין לי אמון באף אחד בעולם. לפני שפגשתי את בעלי היה לי חבר שנתיים ומעט לפני החתונה גיליתי שהוא בוגד בי וביטלתי את החתונה, מאז אני חשדנית עוד יותר לגבי כל העולם כולל בעלי למרות שהוא בכלל לא קשור לכל העסק. סליחה על הבילבול ועל האריכות אני פשוט בוכה ובסערת רגשות, אשמח לשמוע כיוון חשיבה לגבי החיים כי אני מרגישה במצוקה ולא יודעת איך להוציא את עצמי מתוך כאבי העבר.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תמיכה מצד ההורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תמיכה מצד ההורים - תגובה

רוני פרישוף
    12/08/2011

אסופית יקרה,

מה יש לאמר ומה לדבר? מכתבך פשוט קורע לב, שותת דם, וכל מה שמתחשק הוא לחבק אותך חיבוק חם.

החיים שלך הם טרגדיה של התעללות, חוסר יחס וחוסר מקום. הבית, שאמור להיות הבסיס הבטוח והמעניק, הפך עבורך למקום הכי מסוכן ביקום.

והנה, בכל זאת, למרות הכל, ואפילו, כנגד כל הסיכויים, הצלחת ליצור זוגיות עם גבר מקסים ולהביא שלושה ילדים לעולם. את יודעת כמה כוחות ותקווה טמונים בך, אם כך הצלחת והשגת?? אדם אחר מרקע כשלך היה מתפרק ומרים ידיים, אבל את ממשיכה הלאה, ומצליחה להתגבר על תחושות קשות של חשד וחוסר בטחון.

המשימה שלך היא להתחבר אל כל הכוחות האלו, התקווה והאמונה, ולהמשיך לפתח את עצמך, לא רק כרעיה ואמא, אלא גם להתפתח אישית. אני בטוחה שיש תחומי עניין רבים שיוכלו להעשיר אותך, אם כתחביב, כלמידה או כתעסוקה. אני בטוחה שקיים בך עושר של דמיון, השקפת עולם, נסיון חיים, כוחות נפש ויכולות, שכולם רק ממתינים לגילוי וצמיחה.

איני יודעת אם עברת טיפולים במהלך השנים. בכל מקרה, מאד כדאי לך להנות מהאופצייה של תמיכה ועזרה מקצועית. טיפול נפשי יתן לך חוויה של מקום, הכלה, קבלה ללא תנאי (טוב, כמעט), אמפתיה ומענה לצרכים הנפשיים שלך. בעזרת הטיפול תוכלי למצוא כוחות וכיוונים להמשך התפתחות. טיפול בחינם או מסובסד תוכלי למצוא בקהילה. אני בטוחה שסיפורך ייגייס כל מטפל/ת ויעורר רצון לעזור לך, אל תחששי לפנות

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך רוני על התגובה

ציקי
    15/08/2011

אני באמת משתדלת לצאת מזה, ואני חושבת שאמא שלי מבינה שהיא טעתה, גם אני יכולה להבין שהיה לה קשה שהיו לי עוד אחים קטנים שהיה צריך לטפל בהם, ואמא שלי בסופו של דבר היום כן עוזרת לי למשל היא עזרה לי המון כשילדתי את התאומים וכו'.וגם עוזרת כספית. כשקראתי את תגובתך הבנתי שבאמת המצב לא רע כל כך וזה עודד את רוחי... אז תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו