צער הורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צער הורים
    אלי
    12/08/2011

הורה לילדה בת 23. בשלב כל שהו בשנות העשרה איבדנו את הילדה, הקשר המשפחתי החזק והחיובי הפך לרעוע. הילדה הפכה יום ולילה, לא הגיע לבית הספר, התחילה לעשן, ולא ניתן היה לצור איתה קשר. לא התגייסה. ניסינו טיפטלים פסיכולוגיים ללא הצלחה. לפני כשנתיים התוודתה שעברה אונס. ניסינו טיפול פסיכולוגי פסיכיאטרי ותרופות דיכאון. אולם היא לא מתמידה ותמיד מוצאת סיבה לא להגיע. יש קושי לייצר קשר ברמה בסיסית בקשה להזיז נעלים שנחלצו הופכת בדקה למגע לא נעים (צעקות) וכו. יש לה חדר גדול משלה שבמשך השבוע מתמלא מאפרות העולות על גדותיהן, כוסות, שאריות אוכל. מפעם לפעם היא מתמלא מרץ ליום או יומים בונה תוכניות (גרנדוזיות או טריוויאליות - לימודים אקדמיים או בישול ארוחה למשפחה) ואז נופלת חזרה. יש לה כלב שהיא מאוד אוהבת ומחזיק אותה שפויה אבל לא מסוגלת לקום בבוקר ולטייל איתו לכן אנחנו מטפלים בו.
    הסיפור הזה (ואני מרגיש שהמילים שלי קטנות ועלובות מלתאר את מלא הכאב) מחסל את המישפחה שלנו. אני וזוגתי מנסים לתמוך ולתת אהבה בתיקווה שזה יעזור אולם אנחנו הופכים למדוכאים יותר ויותר וגם הקשר שלנו מתרופף אל מול הקשיים.
    הילדה חכמה ויצירתית (ברקע גם קשיי ריכוז).
    מחפש יעוץ לי, לה, לנו. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צער הורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צער הורים - תגובה

רוני פרישוף
    15/08/2011

שלום אלי,

אבי מבינה לליבך ולמצוקתך. אין דבר קורע לב מלראות את ילדך סובל ולא משתלב בחיים, ולהרגיש אוזלת יד ביכולת לעזור לו. אתה מרגיש שביתך הולכת ונשמטת מידייך, ואיכות החיים נחרבת על ידי ריבים, קונפליקטים ודאגות בלתי פוסקות.

אני מבינה שביתך סובלת מהפרעה פוסט-טראומטית בעקבות אונס. מדובר במצוקה קשה, שמובילה לפגיעה רב מימדית בתפקוד. למרות שטיפולים בעבר לא צלחו, אל תרימו ידיים. הבת חייבת לקבל טיפול שיחזיק אותה מעל המים ויעזור לה להמשיך הלאה. נסו לפנות למרכז לנפגעות תקיפה מינית, שם יש מטפלות שהתמחו בתחום. באזור המרכז יש מרכזים ייעודיים לטיפול בטראומה (למשל, ברמת חן) ולטיפול בטראומה מינית (למשל, באיכילוב). אני מאמינה שגם באזורים אחרים בארץ יש מרכזי טראומה, העזרו בהם.

אתם כהורים זקוקים לליווי והדרכה. נדרש כאן יחס הורי שמשלב המון אמפתיה ותמיכה נפשית, לצד שימת גבולות בריאים ותקיפים. איש מקצוע שיכיר אתכם מקרב יוכל לצייד אותכם בכלים המתאימים לסגנונכם ואמונתכם. גם טיפול משפחתי (משותף לכם ולבת) יוכל לתמוך.

נסו לראות גם את מה שיפה וחיובי בבת, ולחזק אותה על כל ביטוי של כוחות, קטן ומובן מאליו ככל שיהיה. הבת נלחמת על חייה וכל חיזוק יהיה לטובה.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צער הורים

אלי
    16/08/2011

רוני
    תודה על התגובה. למרות ניסיונות השיכנוע בתי אינה מעוניינת בטיפול. האם ניתן לעשות משהו?
    אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צער הורים - תגובה

רוני פרישוף
    17/08/2011

אוף.. כמה קשה..

אני יכולה להבין אותה. מאד מפחיד להיכנס לטיפול, במיוחד אם יש ברקע טראומה שנורא קשה לפתוח ולגעת בה. אם היא התאכזבה מטיפולים קודמים, עוד יותר קשה לגייס מוטיבציה ואמון.

אולי היא צריכה הפוגה מטיפולים, ובהמשך תחזור לה ההכרה והרצון בטיפול. בשיח על טיפול חשוב להדגיש את ההיבט של רצון בטובתה ובצמיחתה, ופחות את ההיבט שיש לה קשיים או בעיות שמחייבים "תיקון". היא לא אוהבת, בצדק, להרגיש "מקולקלת". יחד עם זאת, חשוב שהיא תדע שלאיש מכם לא קל, ושכמשפחה יש לכם אתגר רציני יחד.

אפשרות ביניים טובה היא להתחיל כזוג הורים בטיפול אצל מטפלת משפחתית, ולהזמין אותה פנימה בהתחלה או בהמשך. יכול להיות שהיא תחווה טיפול משפחתי כיותר מכיל ופחות חודרני מטיפול אישי. המטפלת המשפחתית תיתן לכם ידע וכלים להתמודד כמשפחה עם המצב.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו