מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמת אחתליאת13/08/2011
אני רוצה להרחיב את שאלתי ברשותכם.
אני מבולבלת, מרגישה שעולם האמונות והנחות היסוד שלי התבלבו ואיבדו כיוון.
למשל, אני מתלבטת כיום אם אני רוצה מטפל או מטפלת.
שאני באה לענות על השאלה ביני לבין עצמי- אז מצד אחד אני מרגישה שאני מחפשת מטפלת שתהיה כמו אמא בשבילי- שתכיל, שתהיה אמפטית, שתמלא אחר החסכים- שיהיה תיקון. אני מרגישה שאתה יכול להיות טיפול יותר עמוק, יסודי, שורשי ואינטימי (ואולי פה זו הנחה יסוד מוטעית?).
לעומת זאת, עם מטפל - אני מרגישה שאוכל למצוא יותר את המרחב והמקום שלי בטיפול.
שהטיפול יהיה יותר חיוני ולא מורכב ומוסבך בתוך הקשר- ושהדבר יביא לתוצאות יותר טובות- ויחד עם זאת, קשה לי לוותר על טיפול אצל אישה.
השאלה שלי בנוסף לעיל המתואר- האם יש צורך להיאבק בתוך הקשר כדי שאוכל להשיג את מבוקשי, שיראו אותי (אם בכלל הדבר יושג)?
או שעלי לחפש קשר שלא יהיו בו הרבה מאבקים- או פחות מאבקים?
אני מחפשת אחר האמת האולטימטיבית מבחינה פסיכולוגית - מה נכון יותר?
או שהאמת צריכה לנבוע מתוך עולם האני מאמין שלי גם אם הוא מוטעה פסיכולוגית?
אני מבולבלת- ולא יודעת כבר גם מה אני המאמין שלי לאחר ניסיונות טיפוליים שונים- משהו בעולם הערכים, האמת והנחות יסוד לי התחרבשו ואיבדו כיוון.
לצורך העניין ולחזק את דברי- מתוך עולם הפסיכולוגיה- האושר צריך לנבוע מבפנים ולא חיפוש חיצוני. אך יחד עם זאת, לעיתים ההתחלה של זה בא מבחוץ....
למרות שפסיכולוגית גרמו לי להאמין שאני צריכה לוותר על חיפוש חיצוני ושהערכה העצמית צריכה לבוא מבפנים.
מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמת אחת
ליאת13/08/2011מקווה שתסלחו לי אבל אני זקוקה ממש לעיצה ופשוט מרוב בילבול לא יודעת איך ומה להחליט.
התחלתי טיפול שאותו הפסקתי.
כשרק התחלתי בפעם הראשונה טיפול לפני שנים- מיד ידעתי להגיד אם המטפלת טובה או לא טובה, ומאחר ובאיזשהו שלב קרה לי משהו והפקרתי את זה מידי - איבדתי את יכולתי מאז לפעול ולהכריע בוודאות- הספק מכרסם ומשגע.
איך אפשר לדעת אם המטפלת טובה או לא?
הפסקתי טיפול עכשיו כי היה נראה שאין שם אמפטיה והכלה- גם מבחינת טכנית של דברים וגם לא טכנית- לא היה נראה שהיא טובה- לא היתה שם שום נימה אישית לדברי- היה קרירות מסויימת, חוסר ברצף שאינה היתה זוכרת דברים, לא היה שום מגע או קשר מעבר ל50 דק'. גם אם התקשרתי לא ניענתי ובכלל...
אני מתבוננת במה שקרה לי- ונראה כאילו אני לא מאמינה בשפיות שלי- במה שהרגשתי כביכול הביאו אותי לחשוב שזה לא נכון.
איך יודעים שהמטפלת טובה או לא מעבר אם נוצר קשר או לא?
יוצא שאני יכולה להשאר ולהתקע שנים בקשר טיפול לא טוב ולא מקצועי בלי להצליח להסכים לראות שהבעיה במטפלת ולא בי- שאולי אני לא מאפשרת טיפול טוב בי- לא מספקת מספיק אינפורמציה , לא נותנת למטפל תחושה טובה כדי שלא יצא רעב נרקסיסטי...וכו'...
אם אין כימיה אני מאשימה את עצמי במצב- שאם קודם לפני המשבר שעברתי שחשתי חיות וחיוניות יכולתי ליצור קשר ומגע טוב עם רוב האנשים ואילו מתסכל אותי שבגלל שאיבדתי את זה (את היכולת הזו והאהבה שיכולתי להעניק לעצמי ולאחרים ולקבל בחזרה)- לא אוכל לדעת לעולם אצליח לקבל זאת שוב,את התחושות הללו מהמטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)