גירוד פצעים והקרקפת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גירוד פצעים והקרקפת
    מאיה
    14/08/2011

שלום, אני נוטה לגרד את הקרקפת במשך רוב היום ולפצוע אותה למרות שהיא לא מגרדת לי. בנוסף אני "מחטטת" בפצעים ופוצעת את עצמי ולא מתוך נסיון להרגיע כי אני מרגישה מכוערת אחרי שאני מקלפת את הפצע. מה עלי לעשות? מאיפה זה נובע? ממה אובססיה כזאת נובעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירוד פצעים והקרקפת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוד פצעים והקרקפת - תגובה

רוני פרישוף
    15/08/2011

שלום לך,

גרד כמו שאת מתארת הוא כנראה גרד כפייתי, שנובע מסיבות נפשיות. זהו סימפטום של מתח, חרדה או עצבנות, הדומה לסימפטומים דומים כמו: כסיסת צפרניים, תלישת שיער, טיקים וכן עישון ו"טקסים" כפייתיים.

מקור המתח יכול להיות פנימי (כמו חוסר בטחון, חוסר קבלה עצמית, תחושות אשם והענשה עצמית, חוסר ודאות ושליטה וכיוב') או חיצוני (כל לחץ בחיים).

הגרד, כמו כל סימפטום כפייתי אחר, הופך במהירה להרגל וטבע, וממשיך גם לאחר שהוסר מקור המתח.

נסי לברר מה מקורות המתח בחייך, ומה הכוחות ודרכי ההתמודדות שלך עם מתח זה. בדקי האם יש קשר בין תדירות ועוצמת החיטוט לבין מצבים בחיים (למשל, רגעים של ריקנות וכו'). נסי להימנע מהפעולה ולראות מה עולה בתוכך, והאם את מסוגלת להתגבר בכוחות עצמך על כל מה שעולה.

טיפול נפשי, דינמי או קוגנטיבי-התנהגותי יוכל לסייע לך אם תרצי בכך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו