מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגישה עומס ולחץ מכל הכיוונים...טלוש17/08/2011
שלום רב.
אני ובן זוגי עומדים להתחתן בעוד כחודשיים ואני נמצאת כרגע בצומת דרכים בכמה בחינות. מצד אחד אני לא עובדת כרגע , עשיתי תואר שלצערי לא השתלם לי כי לא מצאתי בו עבודה ולכן התחלתי לחפש גם בתחומים אחרים. אחד התחומים שחשבתי עליו הוא התחום של עבודה פרטנית עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. מכיוון שיש לי היכרות ונגיעה בתחום (אחי הצעיר הוא בעל צרכים מיוחדים) אני מאוד מתחברת לתחום וחשבתי גם לעשות הסבה , אך לפני כן רציתי להתחיל לעבוד במקצוע על מנת שאוכל לראות אם זה באמת מה שאני רוצה. לצערי עומדות בפניי מספר שאלות שאני עדיין לא יודעת את התשובה עליהן. התחום עצמו מאוד מעניין והעבודה היא קשה ולא מתגמלת מספיק מבחינה כלכלית (מצאתי משפחה שאני יכולהל עבוד אצלה גם ללא ניסיון והשכלה בתחום ואני מתחילה לעבוד אצלם למרות שאני עדיין לא בטוחה במאה אחוז שזה מה שאני רוצה לעשות) וגם אין בה תנאים סוציאלים כמו שיש בהרבה עבודות אחרות (קרנות , פנסיה , ביטוח מנהלים). מצד שני יש פה המון סיפוק אישי. בעיה נוספת היא שבן הזוג שלי טוען שלדעתו לא מתאימים לי עכשיו לימודים כי גם עבודה , גם לימודים וגם זוגיות זה שילוב מאוד קשה ואולי בלתי אפשרי. יש פה גם את העניין שאנחנו רוצים להביא ילד לעולם ורוצים שזה יקרה אחרי החתונה בעוד חודשיים. עניין נוסף הוא העובדה שאמא שלו חולה. היא עברה ניתוח בלב לפני חמש שנים והיה לה גם לצערנו אירוע מוחי לפני שלושה חודשים בזמן שבו אני ובן זוגי שהינו בחו"ל בחופשה וחזרנו לארץ בגלל מה שקרה לה. היא עברה ניתוח והחלימה ולמזלנו הגדול נשארה לה רק צלקת פיזית אבל מאז הניתוח יש לה כאבי בטן בלתי נסבלים והחילות קשות בכל בוקר. היא עכשיו מאושפזת שוב כדי שיבדקו מה הבעיה מההתחלה ועד הסוף ושלא יפספסו משהו. כל זה עוד יותר מקשה עליי ועל בן הזוג מבחינה נפשית ואני עכשיו בגלל ההתלבטויות שלי מתקשה לעמוד לצידו ולתמוך בו. כעיקרון בן הזוג שלי הוא אדם מאוד תומך ומבין ומקשיב ומצד שני אני חוששת שלא אוכל לפתח את עצמי בתחום גם בגלל שאנחנו רוצים ילד בקרוב וגם בגלל שלא תהיה לי תמיכה ממנו וזה דבר שמאוד חשוב לי. חוסר התמיכה שלו בלימודים מזכיר לי בן זוג אחר שהיה לי ושנפרדתי ממנו בין היתר גם בגלל זה. אני ממש לא רוצה להיםרד מבן הזוג הנוכחי ויש לי כל כך הרבה התלבטויות עכשיו שאני ממש לא יודעת מה לעשות ובמה לבחור. אני בכלל עוד לא סגורה על זה שהתחום שלי הוא אכן תחום הטיפול בילדים בעלי צרכים מיוחדים ואני לא יודעת מה לעשות. המצב כל כך מסובך מכל כך הרבה בחינות..
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה עומס ולחץ מכל הכיוונים... - תגובה
שחף ביתן20/08/2011שלום טלוש,
את אכן נמצאת בצומת של לחצים רבים בבת אחת. לעיתים בצמתים כאלו הלחצים מתבלבלים, והאחד מסתיר את השני, וכדאי לעשות איזשהו סדר ולהתמודד עימם בנפרד.
את עומדת להתחתן וזו החלטה עצומה בחיים, התחייבות אדירה לכל החיים, שמעבר למימוש האהבה כרוכה גם בהרבה לחץ וויתורים. אתם גם מתכננים ילדים, וגם זה צעד נוסף של מחוייבות מאוד גדולה המלווה בהרבה חרדה וקושי. הדברים האלו על כל היופי והשמחה שיש בהם, משולבים גם בכל מיני אילוצים וויתורים - כמו שאלת הקריירה.
נראה לי כי שאלת הקריירה שאת מעלה, הרצון לעשות שינוי, והחשש פן לא תוכלי לעשות זאת במסגרת הזוגיות והקמת המשפחה, מבטאים את החששות שלך מהשינויים החיוביים, אך הגם מפחידים שאת הולכת לעבור.
חשוב שתתני מקום לכל מכלול הרגשות הכרוך בחתונה ובהקמת משפחה, ושתוכלי לבטא גם את הצדדים שמפחדים, שחוששים, שעצובים וכן הלאה, משינוי זה, באופן גלוי עם עצמך. רגשות אלו הם טבעיים ביותר, ואין בהם להפחית את הערך של השמחה, האהבה והרצון שלך להתחתן ולהקים משפחה. להיפך, ככל שתעלו יחד את החששות שלכם, כך תוכלו להתכונן יותר, להתמודד עימם, ולשתף יחד במקומות אישיים. זה יכול להיות תהליך מקרב בפני עצמו, ומחזק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)