סוגים שונים של פסיכולוגים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סוגים שונים של פסיכולוגים
    אהרון
    17/08/2011

שלום,

כשאני מסתכל ברשימת הפסיכולוגים של קופת החולים אני רואה שישנם אנשים שכתוב במקצוע שלהם "עבודה סוציאלית" ויש כאלה שכתוב פסיכוטרפיסטים, וגם שמעתי על כאלה שמכנים עצמם רק "יועצים". האם יש הבדל בין כל הכינויים האלה? והאם אפשר לפנות אליהם אם בעיות כמו אל פסיכולוג?

תודה, אהרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוגים שונים של פסיכולוגים - תגובה

רוני פרישוף
    18/08/2011

שלום לך,

אני לא יודעת לאיזו קופת חולים כוונתך, ומה כללי גיוס המטפלים בקופה שלך.

רוב הקופות (אני לא בטוחה שכולן) מציעות שירות טיפול נפשי ע"י שלושה סוגים של אנשי מקצוע: פסיכיאטרים, פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאליים אשר סיימו תואר שני במגמה קלינית ובנוסף קיבלו תעודת הסמכה של בי"ס לפסיכותרפיה אוניברסיטאי (תעודת "פסיכותרפיסט").

שלושת סוגי בעלי המקצוע הללו נותנים פסיכותרפיה במתכונת די דומה, עם הבדלים קטנים בגישה בהתאם להכשרתם. אני מתרשמת שההבדלים האישיותיים בין המטפלים עולים על הבדלי המקצוע וההכשרה.

כאשר אתה פונה למטפל/ת, בקש ממנו/ה להסביר לך את טיב הכשרתו/ה, את מידת נסיונו בטיפול בבעיות כשלך, ואת הערכתו לגבי התאמתו לטפל בך. אלו שאלות לגיטימיות המעידות על תודעה "צרכנית" בריאה, אל תהסס לברר.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו