מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיהאנונימית17/08/2011
(בת 13)
כשאני עצבנית או עצובה או סתם לא שמחה יש לי פתאום חשק לפצוע את עצמי במרפקים ובברכיים אבל בעיקר בעצמות שבולטות בכף היד כשמקפלים אותה לאגרוף.
לדוגמא כשאני עצבנית אני אוהבת לקחת סבון קשה ולשפשף אותו על פרקי האצבעות עד שהם מאדימים לפני חודש וחצי בערך גרמתי לעצמי לדמם מפרקי האצבעות ועדיין נשאר לי פצע וגם יש לי כל מיני פנטזיות מזוכיסטיות שאני אוהבת לדמיין (מערכת יחסים סאדו מזוכיסטית עם מישהו אבל לא מבחינה מינית כ"כ כשאני בצד של המזו) זה מפחיד אותי ומרגיש לי מוזר שאני אוהבת לעשות את זה ואני לא יודעת בכלל למה אני אוהבת את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכה לפציעה עצמית ומזוכיזם
רוני פרישוף18/08/2011שלום לך,
הבעייה שלך מוכרת ונפוצה, ורווחת במיוחד אצל נערות. הצורך בפציעה עצמית קשור בד"כ בצורך להמיר את הכאב הנפשי בכאב פיזי. אצל כל אחת זה מסיבה קצת אחרת, למשל, הכאב הפיזי הוא משהו שנראה לעין, קורא לעזרה וניתן לטפל בו במהירות ובאמצעים טכניים, בניגוד לכאב נפשי. הכאב הפיזי הוא כאילו "יותר לגיטימי" מאשר הכאב הנפשי. הכאב הפיזי נותן תחושה של חיות, חדות וערנות וכך מעורר מתחושות של דכאון, ריקנות או קהות. הכאב הפיזי הוא עוצמתי ומרגש, ובהקשר בין-אישי (מזוכיזם) נותן הרגשה של קשר עם המון עוצמה. הכאב הפיזי פורק המון אנרגיה ומתח שהצטברו בפנים, ובכך יוצר הקלה והרגעה. הפציעה העצמית מספקת חוויה של הענשה עצמית, במקרה של ריבוי רגשי אשמה ("אני ילדה רעה").
בקיצור, הרבה סיבות המסבירות משיכה לכאב וקושי לשלוט בפציעה עצמית.
אבל יש לזה כמובן מחירים:
הפציעה העצמית "ממכרת" וכמו כל התמכרות, העוצמה שלה הולכת וגדלה כדי להשיג את אותה תוצאה. כך יוצא שהפציעות עלולות להחמיר עד כדי צלקות לא הפיכות וסכנת חיים ממשית (גם אם אין כוונה למות). ביחסים מזוכיסטיים, אותו דבר, עלולה להיות החרפה עד כדי סכנה לפגיעה ולניצול.
המחיר השני הוא, שיעילות ה"פטנט" של כאב פיזי מונעת התפתחות של יכולות נפשיות להרגעה עצמית. הנפש "מתנוונת" ופונה לערוץ של פציעה עצמית, במקום ללמוד להכיל רגשות קשים, לנהל "דיבור" פנימי חיובי, לפנות לעזרה ותמיכה וכך הלאה.
ניהול מערכת יחסים מזוכיסטית עלול לפגוע ביכולת להנות מקשר מלא שלא מבוסס על כאב ופגיעה.
מכיון שאת מאד צעירה, נסי לטפל בעצמך לפני שהבעייה מחריפה. פני למבוגר שאת סומכת עליו, כמו אחד ההורים, מורה או יועצת, ובקשי את עזרתם. רצוי מאד לפנות לעזרה מקצועים שתחזיר אותך למסלול טוב בשבילך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)