שאלה על סטיות מיניות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה על סטיות מיניות
    רוני
    18/08/2011

שלום לפסיכולוגים
    יש לי סטייה סאדו מזוכיסטית.
    אני גם סאדיסט וגם מאזוכיסט אבל בעיקר מזוכיסט (90%) . נהנה מהשפלה וגם קצת מכאב וחוסר אונים.
    אני זוכר את עצמי ככה מאז גיל 6 ! (לא 16)

הלכתי פעם לטיפול מיני וכששאלו אותי על הפנטזיות שלי סיפרתי על זה - והפסיכולוגית המינית היתה המומה שזה התחיל לי מגיל כזה. (הרבה לפני ההתבגרות המינית)

אני לא אוהב שאני ככה. בחיים האמיתיים אני שונא פמיניסטיות, ואני לא מבין איך יכול להיות שאני נהנה מינית משליטה של נשים. זה גורם לי לדיסוננס קשה.

גיליתי שיש קהילה גדולה של סאדו מזוכיסטים בארץ ובחו"ל, ורובם כמוני , אוהבים חתולים . אני גם לא אוהב לאהוב חתולים, כי זה מראה על אישיות נמנעת. בקיצור, אני לא סובל את עצמי בקטע הזה. הייתי מעדיף להיות בן אדם רגיל עם כלב ועם הרבה חברים וחברות.

השאלה היא
    אם סאדו מזוכיזם מגיל 6 זאת פתולוגיה ?
    האם אוכל אי פעם להנות מיחסי מין רגילים (ניסיתי פעם אחת ולא נהניתי, וגם ניסיתי פעם - לפני שנה - לראות פורנו רגיל אבל זה סתם הגעיל אותי ונראה לי מזוייף. בכלל פורנו מגעיל אותו אלא אם כן יש בו נשים יפות שמשפילות גברים, אפילו בלי מין)

אני יודע שאני בטח נשמע אדם סוטה וחולני אבל האמת שאני מאד נורמטיבי ביתר הדברים. אני מקווה שתוכלו לענות לי בלי דעות קדומות וסטיגמות, אלא בגובה העיניים תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על סטיות מיניות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על סטיות מיניות - תגובה

רוני פרישוף
    19/08/2011

שלום לך,

קשה לאבחן אדם דרך הרשת, על כן לא אוכל "להגדיר" אותך במושג כזה או אחר, ובודאי לא אוכל לקבוע האם מדובר ב"פתולוגיה".

לגבי "גיל 6". כעקרון, נכון שהמיניות מתפרצת בגיל הנעורים, אך ניצנים של מיניות ונטייה מינית אפשר לזהות כבר בגיל מוקדם מאד, ואפשר לאתר אותם בזכרונות ש"בדיעבד" כמעט אצל כל אדם.

אצל הטרוסקסואלים, שהמיניות שלהם ב"זרם המרכזי" המיניות הילדית מתקבלת כמובנת מאליה ולא מושכת תשומת לב מיוחדת (למשל העניין שיש לבנים ובנות זה בזה בגיל הגן, או הסקרנות שלהם "להציץ" על הוריהם ואחיהם). לגבי מי שהמיניות שלו בעלת צבע שונה, העוררות המינית המוקדמת נראית "מוזרה", אך למעשה זה די טבעי, מבחינת גיל ההופעה.

מדוע נטייתך היא סדומזוכיסטית לא אוכל לדעת. יתכן כי זו נטייה מולדת ויתכן כי תנאים סביבתיים מסויימים (אופי היחסים במשפחה, חשיפה לגרוי או חוויה מינית מוקדמים, טראומה, ועוד) עיצבו אותה. יכול להיות שבתוך התוכן של הפנטזיות המיניות תמצא רמזים למקור יצירתן. אם מדובר בפיתוי או טראומה מוקדמים, יימצא לזה הד.

השאלה המרכזית היא לא האם אתה "סוטה", אלא האם אתה משלם מחיר על נטייתך, והאם אתה מעוניין בשינוי. למשל, האם אתה מעוניין לשנות את העדפותייך המיניות או להעשיר אותן בגוונים נוספים? האם אתה מעוניין להיות בקשר זוגי ולהקים תא משפחתי והעדפתך מפריעה לך בכך? האם אתה עלול להימצא במצבים מסוכנים של ניצול או פגיעה, הן בעצמך והן בזולתך, בעקבות העדפתך?

כמו כן אני שומעת הרבה קונפליקט והיסוס לגבי זהותך, מעבר להעדפתך המינית, למשל ביחסך לחתולים ולנשים. קשה לך לקבל את עצמך כפי שאתה, והרבה פעמים אתה מייחל להיות "מישהו אחר". לפעמים, באופן פרדוקסלי, חוסר קבלה עצמית מקשה על שינוי, ודוקא קבלה עצמית עוזרת לשינוי (הנתפס כצמיחה והתפתחות) (-:

כדי ללבן את כל השאלות האלו, להתחזק בקבלה העצמית, ולשנות את מה שאתה מוצא לנכון לשנות, מאד מומלץ על טיפול נפשי, רצוי אצל פסיכותרפיסט מיומן בעל מומחיות גם בטיפול מיני.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו