להחליף פסיכולוגית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להחליף פסיכולוגית?
    hory
    18/08/2011

אני לא יודעת מה לעשות.. ולא מוצאת עם י להתייעץ. אף אחד לא יודע, וגם אני לא יודעת. ובלי לדעת על מה ולמה הגעתי לכאן..

אני סובלת מדיכאון ומחלימה מבולימיה ומטופלת כשנה אצל פסיכולוגית (בחצי שנה אחרונה פעמיים בשבוע). הרגשתי שנוצר בינינו קשר משמעותי. הרגשתי שאכפת לה ממני, שאני חשובה בעיניה, שהיא נכונה לסייע ולהיות שם בשבילי. אך בשבועיים האחרונים הכל נאבד ומרגישה כאילו עייפתי אותה. כבר לא אכפת לה אם אגיע לטיפול, אם אבטל את הטיפול. כאילו היא מנסה לשדר לי שהטיפול בי הוא עול עבורה, ושאני אמורה לתת לזה סוף.

בקשר בינינו בעבר היו אכזבות, אך הצלחתי להתמודד, להשלים, והיא הצליחה להיות רגישה יותר לצרכיי ולהתאים את עצמה אלי. ראיתי איך היא מנסה, הייתי כולי מלאת הערכה אליה על מה שהיא ועל מי שהיא הפכה להיות בחיי.

אבל בשבועיים האחרונים הכל נהייה אחרת..

לדוג' כשיום לפני שהיא יצאה לחופשה ואני ניסיתי לדבר איתה על נקודה שקשה לי והיא פטרה אותי בנצטרך בשביל זה עוד פגישה, כשהיא רואה כמה אני נסערת וכואבת בגלל זה, מראה על חוסר אכפתיות. כי הרי את הפגישה אי אפשר יהיה להקדים, והיא בחרת שלא לזכות אותי ולו באיזו הקלה רגעית שהיה בכוחה ובאפשרותה להעניק לי.

ויותר מכך, כשחזרה מהחופשה והתלבטתי איתה על ההגעה שלי לטיפול בשל סיבות טכניות שלא תלויות בי, וכל מה שהיה לה להגיד זה תעשי מה שנכון לך? מה היא הבינה מהדברים שלי, שאני לא רוצה להגיע כי אני מעדיפה שלא??? אמרתי לה שפשוט הדיאטנית שינתה את השעה ולא אוכל להגיע לשתיהן. רציתי שתראה לי שקצת אכפת לה שניפגש, שזה חשוב בעינייה, אבל כלום. אמרה אז ניפגש שבוע הבא. כמה חשוב לה שניפגש זה מדהים.
    ואיך פעם באותם נקודות יכלה להראות לי שאכפת לך, להיות איתי בהתלבטות ובחשיבות של ההגעה שלי, אבל אין. הכל נשכח. כבר לא אכפת לה.

ואני מרגישה שפעם היתה בה את הרגישות הזו, ודיברנו על הדברים והיא יודעת מה אני צריכה, אך כאילו היא בוחרת להתעלם מכך..וזה מכאיב ופוגע כל פעם מחדש. ואולי זה קשור לכך שא ני צריכה מטפלת יותר חמה, יותר עוטפת, ולא אחת שכל דבר שכזה הוא מאמץ בשבילה?

אך מצד שני, כן היה לנו משהו טוב, אמיתי, אך נראה שאיפה שהוא אבד.. ואני פוחדת להפסיק את הטיפול. לא מכירה מטפלים נוספים..לא יודעת אם יהיה לי רע יותר או טוב יותר..

אבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להחליף פסיכולוגית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להחליף פסיכולוגית? - תגובה

שחף ביתן
    20/08/2011

שלום הודיה,

כל הכבוד לך על האומץ לכתוב, ועל היכולת להשתמש בטיפול ולעשות בו דרך לא פשוטה ולהתמודד עם דיכאון ובולימיה. יש חשיבות גדולה לכך שהטיפול עזר לך, וכפי שאת מתארת קיים ביניכם קשר עם תשתית אמיתית ומשמעותית, ולזה יש ערך שלא יסולא בפז.
    בטיפול יש תקופות שונות מבחינת מה שמרגישים בתוכו כמטופלים, ואילו צרכים נכנסים לתוך הטיפול. בהתחלה יש שלב של היכרות, רכישת אמון, וכניסה לקשר. ככל שהקשר מתפתח ומעמיק, לעיתים קרובות, נוצרת תלות גדולה יותר במטפל/ת, משום שהאמון גדול יותר וחלקים ראשונייםפ יותר יכולים לבוא לידי ביטוי. אז יש רגישות מאוד גדולה אליו ואל התנהגותו/ה.
    בשלב זה יש מחד להיות רגישים ונענים, במידת האפשר, אל המטופל, ומאידך לעזור להתמודד עם התסכול, האכזבה והכעס הכרוכים בכך שהמטפל לא יכול להיות שם במלואו. שני אלו יחד יכולים לאפשר לצמוח ולגדול, ולהיות בקשר למרות אי-המושלמות שלו.
    מבחינת הטיפול שלך, נכון יהיה לדבר עם המטפלת על כל התחושות האלו, על הדוגמאות שאת נותנת, ולנסות להבין את השינוי שאת חשה. מה שלך? מה שלה? מה שלכן יחד? קשר הוא תמיד מורכב, ולעיתים רחוקות ניתן לשים את השינויים וההתרחשויות שבו רק על צד אחד (מטפל או מטופל). ההתמודדות הזו ביחד היא הדבר הטוב ביותר עבורך. אני יכול רק לקוות כי תצליחו לצלוח את המשבר הזה ולצאת ממנו מחוזקות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

hory
    20/08/2011

תודה על תגובתך..

מקווה שיהיה אפשר לצלוח את הקשיים הללו, ולא איאלץ להפסיק את הטיפול..חוששת שלא יהיה מוצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו