מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חלומותאלמונית21/08/2011
היי,
אני בת 24, לפני כחמישה חודשים חוויתי פרידה של קשר ראשון הכלל מגורים ביחד ותקופה ארוכה של חיים משותפים ומחשבה על עתיד ביחד.
הפרידה השפיעה עליי מאוד, אבל מצד שני- נחתה עליי תוך כדי לימודים אינטנסיבים לכן התקשיתי להתרכז בה, והשתדלתי להתעסק בלימודים כדי לא להכשל. אחרי שתקופת המבחנים הסתיימה, וחזרתי לחיי שגרה של עבודה ופחות לחץ לימודי, אני לא מפסיקה לחלום עליו. עלינו. על הפרידה בכל מיני אופנים שונים, עלינו חוזרים אחת לשניה ואני מקבלת אותו חזרה, אך לא בלב שלם, על בכי רב, על צחוק, על סקס, על כאב, על בדידות. אין לילה שאני לא חולמת עליו ולא זוכרת את החלום בשלמותו. אני מרגישה לגביי הפרידה שאין לי עם מי לחלוק את הכאב הגדול שמוטל עליי, את הבדידות, והכל "מתרפא" באמצעות החלומות, למרות שכשאני קמה בבוקר, אני קמה מרוסקת. מאוד קשה לי לקום בבוקר, דבר שלא היה לי בעבר (היום השעון יכול לצלצל חצי שעה לפני ואני עדיין אתקשה לקום).
אני מנסה לעזור לעצמי. ניתקתי איתו קשר, ואני מחזירה לעצמי חברים שהקשר עימם נותק וגם רוכשת תחביבים וחוויות חדשות. אך דבר לא מרגיע או מנחם או ממלא את החוסר הגדול שנפער לי בלב.
מאוד עצוב לי וכואב לי למרות שעברו כבר קרוב לחמישה חודשים מאז, זה הולך ונהיה יותר עמוק, במיוחד לאור מה שסיפרתי על החלומות שבמשך החודש האחרון לא עוזבים אותי.
אשמח לעצתך,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות - תגובה
רוני פרישוף22/08/2011שלום לך,
קל להתרשם מהודעתך הקצרה, שהנפש שלך בורכה בעושר וברבדים רבים. החלום הוא חלון אל הלא-מודע, אל הסודות שהנפש מסתירה מפני עצמה, אל התשוקות והחרדות הכמוסים.. בחיי העירות את עסוקה במשימות ובתפקוד, ובחיי השינה את גולשת אל עולם פנימי עשיר ומורכב, הכולל קשרים רגשיים עמוקים, תהליכי אבל, פרידות, משאלות, פחדים וקונפליקטים. יתכן כי בן זוגך המופיע בחלום מייצג לא רק את עצמו, אלא קשרים ופרידות משמעותיים מן העבר, שלא עובדו די הצורך.
נפש עשירה היא ברכה ומתנה גדולה, אך לפרקים היא עלולה להיות מעמסה. לפעמים היא הופכת להיות "גדולה" על הגוף הנושא אותה...
אולי יעזור לך, אם תצליחי גם בחיי העירות וה"מציאות" לפנות מקום לתהליך האבל והפרידה שאת עוברת. אם בדיבור עם חברה קרובה, אם בעזרת טיפול פסיכולוגי, ואם בהתמרת רגשותייך ומחשבותייך לתחום יצירתי (למשל סדנא לכתיבה יוצרת, את כותבת נהדר!).
קחי את התהליך הקשה הפוקד אותך כהזדמנות להתוודע אל עולמך הפנימי המורכב, אל שאלות שנשארו לך מהקשר, אל שאלות מן העבר, ולצמוח מכך. בעניין תהליך הפרידה, ככל שתתני יותר מקום לעובר עלייך, כך הוא ייפתר ויתרכך במשך הזמן.
אגב, בעבר כתבה כאן מישהי בסגנון דומה, על לבטים שלה בקשר לזוגיות עם אדם בעל בעייה נפשית, אני סקרנית אם זו את..
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני
אמא28/08/2011קודם אני חייבת לומר שהמילים שלך חיממו לי את הלב. אני מרגישה עצבות עמוקה, שמטשטשת אחרי תגובה כזו. תודה לך.
התחלתי לעסוק בהרבה מאוד תחומים שרציתי לפתח בעצמי (אחת מהן היא הכתיבה :) וגם לעבוד יותר שעות ולעשות ספורט, אבל את העשייה המרובה אופפת בדידות כבדה שקשה לי להשתחרר ממנה. (למען האמת, אגיד שהיא הייתה שם קודם ולאור הפרידה והחזרה לבית היא נעשית חדה יותר).
חזרתי לגור עם המשפחה שלי ואיני מצליחה לשתף אף אחד במה שעובר עליי. להפך, אני מרגישה שהעצמאות של נלקחה ממני בחטף ואני לא מוצאת נחמה באיש.
הזוגיות שהייתה לי גרמה לי לאהוב אדם אחד מעל לכל השאר ולהזניח חברויות שהיום כבר אינן, כך שיוצא שאני הרבה פעמים בודדה מאוד והנפש הגדולה מכילה כפי יכולתה- מתנהלת רגיל בעבודה, במשפחה, אבל משהו לא טוב עובר עליי ואני עם עצמי יכולה להודות בכך.
אני בשלב של דכאון. של החוסר בטחון, של כאב גדול בלב ושל בדידות. אני משתדלת להכיר אנשים חדשים, לקחת את המקום הכואב הזה ולצמוח ממנו, ללמוד מהטעות שעשיתי ולצערי משהו בי כבר לא סומך על הצד השני. קשה לי לפתוח את הלב בפניי אנשים קיימים, ובוודאי לפני אנשים חדשים.
כמו שאמרתי קודם, אני רוצה לעזור לעצמי, אני פשוט לא יודעת איך.
אני בוכה לפני שאני נרדמת, וגם הבכי הוא שקט, מופנם למרות שכאב גדול גועש אצלי בפנים...
אני שמחה לפחות על העבודה שאני נמצאת בה, היא עוזרת לי עד כמה שאפשר להתנתק, לעצור את העצב ולהדחיק אותו עד שאני יוצאת מהעבודה ואז אני שוב לבד ומותר לי להתעצב.
אני מוצאת את עצמי שואלת איך הגעתי לנקודה כזו של בדידות? שאין לי חבר אחד שאני יכולה להקריא לו את מה שכתבתי, או בן משפחה או אפילו להתגבר על כך בעצמי?
מודה לך על ההקשבה,
ואגב, אני לא זו שכתבה פה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)