זוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות
    לילך
    24/08/2011

שלום,
    אני נושאה כבר 3 וחצי שנים וי לי ילד בן שנה ושבעה חודשים.

לפני כשנה בעלי התחיל לקחת כדורי רסיטל 2 כדורים ליום בגלל התקפי פאניקה שהיו לו.
    במשך 10 ימים הוא לא קם מהמיטה וחשב על מחשבות לא הגיוניות
    לדוגמא: מחלף רגב הוד" וכאלה.

עכשיו אני גרים בבית שלנו והמצב בינינו הפכפך.

הוא כועס עליי כל הזמן כל שאלה שאני ושאלת מוציאה ממנו צעקות כאלה שאני כבר לא יודעתאיך להתנהג.

אתמול הוא הלך לחבר והתקשרתי אליו פעמיים ושלחתי לו הודעה מה שבד"כ אני לא עושה.
    וזה הכעיס אותו ועכשיו הוא כועס עליי למה התקשרתי כל-כך הרבה.

אם אני לא מתקשרת אז הוא מתקשר לראות מה נשמע.
    אם לא אמרתי לו לילה טוב כשהוא לא בבית אז למה לא אמרתי, ועכשיו התקשרתי להגיד לו שאני הולכת לישון הוא כועס למה התקשרתי.

אני כבר לא יודעת איך להתנהג אני כבר לא יודעת אם זה אני שלא בסדר
    שהכדורים שהוא לוקח כבר לא מתאימים לו.

אם חס וחלילה לא הסכמתי איתו או שאמרתי לו מילה לא במקום שלא מצאה חן בעינין

הוא יכול לא לדבר איתחי ימים לא להתקרב אליי ואם זה נופל על סופ"ש הוא יבלה את כל היום במיטה.

האם משהו לא בסדר אצלי? איך אני יכולה לזהות כי אני ממש מבולבלת ממש.

ואנחנו היינו זוג מושלם הסתדרנו כל-כך טוב ועכשיו ממש קשה.

תודה,
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות - תגובה

רוני פרישוף
    26/08/2011

הי לילך,

את בסדר גמור, וגם בעלך בסדר. אין כאן עניין של אשמה וחיפוש אשמים.

זוגיות היא ריקוד מסובך של שניים, כל אחד תורם את חלקו, וביחד מנסים להתאים זה לזה, ולא לדרוך יותר מדי על הרגליים.

הדבר הכי חשוב בחיי נישואין, חשוב לא פחות מאהבה ומשיכה, הוא תקשורת. תקשורת טובה, שהיא היכולת לדבר על הדברים, להקשיב ולגלות הבנה זה לזה, גם כשיש משבר או קונפליקט, היא המפתח ליחסים תקינים.

כרגע התקשורת ביניכם משובשת וחשוב לשקם אותה.

ברגע של רגיעה, נסי לשוחח איתו, להבין מה מטריד אותו, מה הציפיות שלו ממך. אם יש שיתוף פעולה שתפי אותו (בלי להאשים) בהרגשות שלך. נסי לגלות הבנה ולבקש ממנו להבין אותך. אם בבית כל שיחה הופכת לריב, אל תהססו לקחת שמרטף ולשוחח במקום נעים מחוץ לבית.

לגבי מצוקתו הנפשית של בעלך, לא ברור לי האם היא קשורה לזוגיות, ומהן בדיוק ה"מחשבות המוזרות". כעקרון, בבעיות נפשיות לא רצוי לטפל רק בעזרת כדורים בלי שיחות שיעזרו לרדת לשורש הבעייה. כדאי לקבל חוות דעת רפואית נוספת, וגם להעזר בטיפול נפשי מקצועי, אישי או זוגי.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו