מרגישה לא טוב עם עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מרגישה לא טוב עם עצמי
    אלה
    28/08/2011

שלום,

אני אישה גרושה מזה כארבע שנים.(בת 54). הגירושין היו ביוזמת גרושי(לא בגידה), ולמעשה אני הייתי בשוק מזעזע כשהבנתי שהגענו למצב הזה.
    למרות שהיו סימנים מקדימים רבים למשבר ביננו, אני מעולם לא חשבתי ולא העלתי על דעתי שאי פעם נתגרש ומעולם לא רציתי להתגרש .
    למרות שאני יודעת שהפרידה הזאת היתה הכרחית ובלתי נמנעת , אני מרגישה מאז גירושי הרגשה כבדה של החמצה ושל כשלון נוראי, ולא יכולה להתגבר על ההרגשה הזאת .
    אני מוצאת את עצמי לפעמים אפילו מתגעגת אליו, למרות שברור שבזכרון שלי קיימים רק הרגעים היפים שהיו ביננו.
    ההרגשה שלי כיום והפחד שלי הוא שלעולם לא תהיה לי זוגיות (אני גם לא רואה את עצמי בזוגיות עם מישהו אחר למרות שאני יודעת שאני בעלת איכויות רבות ונראית טוב מאוד לגילי) , ושאזדקן לבד ובדידות , וזה מאוד מעיק עלי .
    ההרגשה הזאת התחזקה בי עוד יותר מאז ששנודע לי שלגרוש שלי יש חברה .
    עד הגירושים שלי לא הייתי מעולם בדיכאון .

מה אני יכולה לעשות כדי להתגבר על ההרגשה המעיקה הזאת שמכניסה אותי לחרדה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה לא טוב עם עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגישה לא טוב עם עצמי - תגובה

רוני פרישוף
    30/08/2011

שלום מיטל,

טבעי לחוות תהליך של אבל לאחר גירושין כואבים. האבל הוא גם על בן הזוג והזוגיות, וגם על כל אורחות החיים במסגרת הנישואין שהיו ואינם. תהליך האבל, באופן טבעי, כולל שלבים של כעס, הכחשה ודכאון, אך בסופו של דבר אמור להגיע להשלמה, ולפנות מקום לקשרים וחוויות חדשות.

ארבע שנים של סבל וקושי לשחרר הם זמן ממושך, המצביע על תקיעות במצב של אבל. למרות שהגיע הזמן לאסוף כוחות, להפנות אנרגיות לקיים ולחדש, משהו בך אינו מאפשר לך לעשות כן.

מכיון שאיני מכירה אותך, לא אוכל לזהות מה מקבע אותך בתהליך האבל. עלייך לערוך חשבון נפש מעמיק בעניין. יתכן כי משהו עדיין לא פתור ביחס לגרושך, יתכן כי יש קושי כללי יותר עם המין השני, יתכן כי יש לך קשיים עם עצמך כמו חוסר ביטחון או יוזמה, המסתתרים מאחורי המשבר הזוגי.

אני מתרשמת שאת אישה אינטליגנטית ובעלת יכולות. נסי להקדיש את השנה הקרובה לפיתוח עצמי, החל מתחביבים, לימודים, התפתחות מקצועית, מראה חיצוני וחיי חברה, ועד פיתוח נפשי ורוחני. אהבה מתחילה מבפנים, וככל שתעשירי ותפתחי את עצמך יקל עלייך להעריך ולאהוב את עצמך. זה יהיה בסיס נהדר לפיתוח קשר זוגי בוגר ובשל בהמשך הדרך.

כמובן שתוכלי להסתייע בליווי מקצועי אם תבחרי בכך.

גם טיפול אנטי-דכאוני יכול לחולל פלאים, בהתייעצות מתאימה, אם תרצי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני היקרה

אלה
    30/08/2011

תארת באופן מאוד מעניין והגיוני את התהליך שכנראה אני עוברת מבחינה פסיכולוגית, ועל כך אני מודה לך .

הדגשת ו"הארת" את ההבנה והמודעות שלי באור שלא חשבתי עליו קודם לכן .
    תוך כדי קריאת דבריך, הרגשתי הגיון רב בניתוח הדברים וההסברים של דברים שאני חושבת על עצמי, דברים והרגלים שכנראה טבועים בי ובאישיותי ואשר גורמים לי להרגיש כפי שפרטתי.
    אקח את דבריך המחכימים לתשומת ליבי , ואשתדל להפיק מהם את המיטב .

אני רוצה להודות לך מאוד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו