מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התרגשות וחרדות לקראת מעבר דירהנטע30/08/2011
שלום,
אני בת 36, רווקה, בעוד כשבועיים עומדת לעבור דירה, חוזרת לגור בראשון אחרי 9 שנים שגרתי בתל אביב, 8 שנים בדירה הספציפית הזאת שאני עוזבת. העניין מלווה בהרבה רגשות מעורבים, מצד אחד אני שמחה כי לדירה שאני עוברת אליה יש הרבה יתרונות על פני הדירה שאני שוכרת כרגע, מצד שני, 9 שנים בתל אביב, זאת חתיכת תקופה ויש קצת עצב מסוים על הפרידה מתל אביב. ובעיקר חששות, איך יהיה המעבר, אפילו דברים טפשיים כמו כמה זמן מרגע המעבר ייקח עד שאוכל שוב להתחבר לאינטרנט (מה לעשות, אני מכורה ויש לי חשש שבחג הקרוב אהיה בלי אינטרנט בבית. אני יודעת שזה טפשי אבל מה לעשות, זה אחד החששות שלי) ובכלל.
מכיוון שאני עוזבת דירה לפני סוף חוזה הייתי צריכה למצוא דייר במקומי ומאתמול, אחרי שמצאתי דייר התחילו שוב החששות, וזה מתבטא גם פיזית, דפיקות לב, "פרפרים בבטן" ובחילות כאלו (שלא נגמרות בהקאה, אלא מין "רפלקס" כזה של כאילו מקיאה). מה עושים עם החרדות האלה, איך משקיטים את הנפש והגוף?
אשמח לייעוץ ותמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרגשות וחרדות לקראת מעבר דירה - תגובה
דניאל זק31/08/2011שלום נטע.
נכון, שינויים ומעברים כמו שאת חווה כעת מעוררים רגשות שונים, ובמיוחד שינויים גדולים של מעבר מעיר ומעבר מדירה.
כמו שאת מעידה על עצמך, ישנם רגשות מגוונים שמלווים אותך - שאינם מסתכמים רק בתחושה של חרדה - עצב, שמחה, חששות, "פרפרים בבטן". מתאר לעצמי שישנן תחושות נוספות, של סקרנות או ציפייה לבאות. אולי גם תחושה של החמצה? את בדרך החוצה מהמרכז של המרכז והנה כבר נמצא המחליף שלך, דייר חדש לדירה.
אולי אני מכוון לכיוון שאינו נכון, אבל רציתי להוסיף שיש משהו מטעה ומאכזב בהבטחות שמציעה העיר הגדולה תל אביב, משהו שגורר לחפש ולחפש ולחפש, בלי שמצליחים אי פעם למצוא - אהבה, מקצוע, חברים. ייתכן שדווקא כשמוותרים, מורידים הילוך, מחפשים פחות את השיא של השיאים, הקיום נעשה יותר אפשרי.
בכל מקרה, החרדה שאת חווה גם היא קיימת וכנראה שבמצב הנתון, זו כמעט מתבקשת. הרבה פעמים אפשר להפיג או לשכך אותה באמצעות פעילות ספורטיבית. כך או כך, כאשר תעברי את המעבר ותיכנסי לדירה החדשה, ייתכן שתחושי אחרת - יותר רגועה, ואולי גם יותר שלמה עם הצעד שעליו את מחליטה.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דניאל
נטע01/09/2011לגבי ה"להוריד הילוך" האמת שכאשר עברתי לתל אביב לפני 9 שנים לא היו לי ציפיות גבוהות, בסך הכל מצאתי דירה קטנה שמצאה חן בעיניי (יותר נכון מצא חן בעיניי הרעיון של לגור לבד, כאשר לפני כן גרתי עם שותפים) ועם השנים בניתי את החיים שלי בתל אביב, התחלתי לתרגל יוגה, נפתחו בפניי חיי תרבות כמו הצגות, סדנאות וכו'. דברים שלא חשבתי שאעשה ועם הזמן הפכו לחלק מהחיים שלי.
עם זאת גם לראשון יש לי סנטימנטים, גדלתי בראשון ובהרבה מובנים אני מרגישה בה בבית.
החרדה היא לא בהכרח מהפרידה מתל אביב אלא מעצם המעבר וכל מה שכרוך בזה, איך זה יעבור ותוך כמה זמן אמצא את מקומי בדירה החדשה ואם הכל יהיה בסדר עם העזיבה וכו'.
בינתיים אני משתדלת מדי פעם לעשות פעילות ספורטיבית כשאני יכולה, אפילו בשעות העבודה יוצאת מדי פעם להליכה קלה, סתם לשם ההליכה אבל עדיין מרגישה את התופעות האלה של מחנק, בחילות וכו' שמתלוות לחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דניאל - תגובה
דניאל זק01/09/2011נטע שלום.
מקבל את דברייך. מתאר לעצמי שתופעות החרדה בכל זאת תחלופנה בעתיד הקרוב.
שוב, שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)