הערכה עצמית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הערכה עצמית
    ליאור
    31/08/2011

שלום.....
    ברצוני לבקש תרגילים/מאמרים/דברים שאפשר לעשות ע"מ להעלות את ההערכה העצמית ולהשתחרר מאובססיות ישנות.
    אבל בעיקר ההערכה העצמית. זה ממש מפריע לי....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכה עצמית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכה עצמית - תגובה

דניאל זק
    01/09/2011

שלום טוגס.

בעידן הנוכחי, אין כמו האינטרנט (גוגל, ויקיפדיה, למשל) כדי למצוא חומר קריאה מעניין בתחום הרחב הזה. מושג ההערכה העצמית מקיף ועצום, ושם יימצא לך החומר שיתאים ביותר בשבילך - תיאוריה, שיטות טיפוליות, הכוונות לספרים של עזרה עצמית.

השאלה היא האם חומר קריאה יספק אותך, מכיוון שהערכה עצמית אישית מקפלת בתוכה את ההימצאות ביחסים בינאישיים - כדי לטפח הערכה עצמית, כדאי שיהיו מסביבך אחרים שיאשרו ויעריכו את מי שאתה.

נדמה לי שאין אנשים שיכולים לחיות כמו אי. לעצמם בלבד. נדמה לי שאי אפשר לעקוף תהליך התפתחות בלתי אמצעי בסביבה שהיא חברתית, או מקצועית, או זוגית, או טיפולית, כדי להעלות את הערך העצמי.

שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיוני...

ליאור
    01/09/2011

הגיוני .... אז מה אפשר לעשות ?
    אני לא מעוניינת שאנשים ידעו שאני ב"טיפול להעלאת ההערכה העצמית" ובגלל זה יתחילו להעריך אותי. זה מזוייף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיוני... - תגובה

דניאל זק
    01/09/2011

הערכה עצמית מתפתחת בסביבה אנושית מיטיבה באשר היא, לאו דווקא בטיפול. האדם האחר אינו חייב להיות בהכרח מטפל. כל פעילות שהיא שמערבת אחרים, ואשר יוצאים ממנה נשכרים - מחוברים יותר, שייכים יותר - יכולה להועיל.

כמובן שגם טיפול יכול להתאים, אבל הפואנטה היא עצם ההימצאות וההתנסות בו מבחינה חווייתית. בכלל לא חייבים להגדיר אותו באופן תיאורטי כ"טיפול להעלאת ההערכה העצמית". זה באמת נשמע מאולץ.

כל טוב, ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו