איז טיפיםתוכלו לתת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איז טיפיםתוכלו לתת
    אני
    03/09/2011

אני מרגישה שאני לא מחוברת לעצמי כמו שהייתי רוצה. אני מרגישה שאני לא בנאדם מספיק טוב. שאם חושבים עליי שאני לא טובה כנראה בצדק. אני לא מרגישה שאני 100 אחוז שלמה עם עצמי אפילו לא 70 אחוז. מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איז טיפיםתוכלו לתת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לצמוח מתוך החסר

רוני פרישוף
    04/09/2011

הי אניי,

כתבת מאד בצמצום כך שקשה לי להתייחס אלייך אישית. אצל כל אחד מתפתח חוסר בטחון על בסיס הרקע האישי שלו. זה יכול להיות חוסר פירגון מצד המשפחה או החברים, בעייה אובייקטיבית שיוצרת רגשי נחיתות, רגשי אשמה על רגשות כמוסים כמו קינאה, שמירת טינה או נקמנות, חוסר השקעה בדברים עקב תחושות של עצלות או לקוי למידה, וכך הלאה וכך הלאה. אם תזהי את המקורות הבסיסיים לתחושה שלך שאת לא מספיק טובה, ותזהי מה הדברים הכי חשובים לך להשתפר בהם, זה כבר יהיה צעד ראשון לקראת התפתחות אישית.

באופן כללי, חשוב לזכור שהחסר וחוסר השלמות הם נורא נורא חשובים, כי הם מה שמושכים אותנו לצמוח ולהתפתח.

ילדים לומדים ללכת ולדבר, כי משהו חסר להם, והם מנסים לגשר על החוסר באמצעות תנועה או תקשורת.

בהמשך הדרך, יצירה, למידה, קריירה, יחסי אנוש - - כל אלו מופיעים ומתפתחים כתוצאה מכך שאנשים מרגישים שחסר להם משהו, ומנסיון למלא את החסר ולהפוך לבני אדם טובים ומלאים יותר, ולהפוך את חייהם לבעלי משמעות ומספקים יותר.

התחושה שאתה לא אדם מספיק טוב היא תחושה קשה מאד, אך היא גם מנוע לתיקון ושיפור. היא ממריצה אדם לעשות טוב לעצמו ולזולת, לגלות חמלה ונדיבות, לתקן את הקלקולים שהוא חש שעשה..

קחי את הרגשתך כמנוף לצמיחה, לכיוון האדם שהיית רוצה להיות. אל תפחדי ממנה, להפך, אחלי לעצמך שההרגשה הזו לא תיפסק לעולם, כדי שתמיד תהיי בתנועה לכיוון טוב.

בדרך, מאד חשוב לא לשכוח את התכונות, ההישגים והמעשים הטובים שלך, אפשר גם לבקש שחברים ובני משפחה שיזכירו לך... כי הם אלו שיספקו לך את ה"דלק" להשקיע ולהתפתח במה שעדיין חסר.

מהי התנועה ולאן כיוונה? התשובה נמצאת רק אצלך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו