היפוכונדריה? -דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היפוכונדריה? -דחוף
    הדג
    03/09/2011

לפני כשלושה שבועות הייתי במגע עם חתול רחוב שנראה קצת חולה
    הוא הפתיע אותי עם התנהגות יותר מידי ידידותית בשביל חתול רחוב
    שחסרה לו עין ונראה קצת רזה וחולני
    השתדלתי להימנע ממגע עם הפה והאזורים היותר מדבקים
    באותו הזמן היו עלי שריטות בנות כחצי שעה, ואיכשהו יצא שהוא הזיל ריר על אחת מהן
    אני לא יודעת עם זה אופייני לחתול להזיל ריר כמו לכלב (לא בכמות גדולה מידי)
    אבל מאז נכנסתי לסרט שאולי הייתה לו כלבת ונדבקתי.
    אני גרה בערד, עיר קצת מדברית, מאז עבר לי כל תסריט אפשרי בראש
    הייתי אצל רופא ואחות שאמרו לי שאם התסמינים היו צריכים להופיע- הם היו מופיעים כבר וצחקו עלי.
    המשפחה שלי וכל המכרים צוחקים עלי ולא לוקחים אותי ברצינות
    אפילו אני הצלחתי להתגבר אחרי תקופה כל כך ארוכה על הפחדים האלה ולשכנע את עצמי שאני מתנהגת בטיפשות- למרות שבאיזשהו מקום נשאר הפחד של "אולי הפעם אני צודקת?"
    כן, זאת לא הפעם הראשונה שאני חוששת מהידבקות בכלבת, זאת הפעם השלישית.
    הפעם הראשונה הייתה לפני כמה שנים אחרי שכלבת רחוב תקף אותי בלי סיבה ונשך את רגליי, הפעם השניה הייתה כשבאתי במגע עם חתול.
    רק שהפעם הזאת נמשכת כבר יותר מידי זמן וגורמת לי ליותר מידי חרדות ודיכאון
    לפני כמה ימים נכנסתי לפורומים והתייעצתי ברופאים, קראתי על המחלה באינטרנט.
    ראיתי שתקופת הדגירה של המחלה יכולה להימשך מעל לשנה, וכך גם אמרה לי אחת הרופאות בפורום.
    שום פוקדים אותי סיוטים ונדודי שינה, אני חושבת רק על זה ולא מצליחה לעשות כלום, לא אוכלת כמו שצריך ולא ישנה טוב, כל הזמן רועדת ומדמיינת לעצמי דברים רעים.
    הבעיה היא שכבר יותר משבועיים יש לי הרגשה לא נעימה בגרון, הרופא אמר שזאת דלקת גרון, אבל זה לא התפתח לכאב או תופעות אחרות, רק הרגשה לא נעימה ושיעולים לעתים רחוקות מאוד, זה נמשך ונמשך ולא עובר, היום כל היום תקפה אותי חולשה בכל הגוף, כל הזמן רעדתי והיה לי קשה לעמוד על הרגליים, כבר כמה ימים אני סובלת מבחילות חזקות וכאבי בטן מדי פעם, הרוב של זה, אלה תסמינים שכבר היו לי מחרדות בעבר, והם גם נמשכו כמה ימים כמו עכשיו, רק שכרגע אני מפילה הכל לתוך התסריט המפחיד שלי ורק נכנס לדיכאון ולחרדות יותר חזקות.
    לא משנה כמה אני יודעת ומנסה לשכנע את עצמי מצד אחד שזה טיפשי ולא נכון, הצד השני שאומר לי "ואולי הפעם את צודקת?" נשאר שם ומתפרץ כל כמה זמן וגורם לי לחרדות חדשות.
    הרופאים אמרו שאין איך לבדוק עם נדבקתי או לא, ואני יודעת שעד שלא אדע ב100% אני לא ארגע.
    זאת הפעם הראשונה שנכנסתי לסרט כל כך רציני ורע ואני לא מצליחה לצאת ממנו למרות כל המאמצים! אני לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה כל כך אבודה, כולם צוחקים עלי ולא מבינים את הבעיה האמיתית, וזה מרגיש שהחרדות ייגרמו לי לקרוס בסופו של דבר, מה לעשות? לאן עלי לפנות?! אני רוצה להיות בטוחה במאה אחוז ולהירגע, זה לא יכול להימשך ככה! זה רק מחמיר מיום ליום! בבקשה תעזרו לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוכונדריה? -דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כוחו של ספק

רוני פרישוף
    04/09/2011

שלום לך "הדג",

אני שומעת את הסבל הרב שלך, וכלל לא צוחקת על בעייתך. אנשים מגיבים בצחוק כדי לצמצמם את הבעייה ולשפר את ההרגשה של האדם הסובל, אבל הצחוק לא תמיד עוזר, ומשאיר אותך בהרגשה של בדידות ומוזרות. אני בטוחה שכל מי שצוחק מסיפורך יתקל בעצמו בבעייה כזו או אחרת בימי חייו, שתהייה לא מובנת לאחרים ותרגום לו הרבה סבל. כולנו אנושיים, ואין מושלם.

ועכשיו נגיע ללב הבעייה, והיא ש"אין מושלם". הגרעין של הקושי שלך טמון במילים האחרונות של הודעתך "אני רוצה להיות בטוחה במאה אחוז ולהירגע".

כל ההפרעות הכפייתיות, והיפוכונדריה בתוכן, נובעות מקושי של האדם להכיל ספק, ומחוסר יכולת לבסס שקט נפשי על בסיס הסתברות.

אין בחיים בשום תחום ודאות של מאה אחוזים, כמו שאת מבקשת כדי להרגע. אין לאיש שום ודאות שהוא ישאר חי עד הערב (סליחה על הדוגמא הקיצונית...), שלא מתפתחת בגופו מחלה קשה, שבן זוגו אינו בוגד בו, שהוא לא יפוטר למחרת מעבודתו, שהוא סגר את הגז בבוקר, שידיו נקיות מחיידקים, וכך הלאה.

רוב בני האדם מסתדרים עם "רמת סבירות גבוהה", כדי לנהל את פחדיהם, לא לתת לחרדה להשתלט על החיים, ולחוש שלוות נפש סבירה. אף אחד לא יושב ומחשב הסתברויות, אלא זה מנגנון אוטומטי לא מודע, שבה המוח מעריך את מידת הסכנות השונות.

היכולת להכיל ספק, להשהות צורך בידיעה, ולוותר על רמות שליטה בחיים היא יכולת חשובה מאד, ומתפתחת במהלך הילדות בעזרת הכוונה הורית וסביבה בטוחה, יציבה וניתנת לציפייה.

את כנראה ניחנת ברמת מתח גבוה, בצורך רב בשליטה ובקושי להכיל ספק. אלו מספקים תשתית להתפתחות היפוכונדריה ואולי קווים כפייתיים נוספים.

נסי לחשוב איך את מצליחה להתמודד עם מצבים אחרים שיש בהם ספק לגבי שלמות גופך (למשל חציית כביש) או ספק מסוג אחר. נסי לנתח את המנגנונים המאפשרים לך לחיות עם הספק, ולאמץ אותם גם כאן. ההישג הגדול שלך יהיה אם תצליחי להרגע גם בלי ודאות של מאה אחוז, אלא עם תחושה של "קרוב לודאי".

עזרה מקצועית בכיוון זה תוכלי לקבל אצל פסיכולוג קוגנטיבי-התנהגותי.

אם את מרגישה שהרקע לבעייה שלך הוא רגשי, וקשור לרמת חרדה גבוהה המלווה אותך מילדות, תעזרי מאד בטיפול דינמי.

תהיי בריאה ותרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו