סטיגמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סטיגמה
    אריאל
    08/09/2011

שלום,
    אני בחור בן 34, אובחנה אצלי בעבר סכיזופרניה, הייתי מאושפז פעם אחת, לתקופה קצרה יחסית, לפני הרבה שנים. השתקמתי מהר מאוד ושבתי למסלול חיים נורמטיבי: עבודה, לימודים, קשרים חברתיים ופעילויות פנאי. שאלתי היא כזאת: אני מחפש אישה, לקשר רציני,
    ליחסים לטווח ארוך ולחתונה ואני מודאג מהסטיגמה שדבקה בי בעל כורחי, שבגללה אישה יכולה לפסול אותי, לדחות אותי ואף "לברוח" ממני. שמעתי שפסיכולוגית מפורסמת טענה שצריך לספר לבת הזוג על הבעיה הרפואית כחודשיים שלושה מתחילת הקשר. אני יודע שבחורה בריאה יכולה להרתע מהעניין בייחוד שאני עד היום נוטל תרופות במינון נמוך, החזקתי אך עדיין ואולי לכל החיים.
    אפילו בימים אלו אני מעוניין במישהי שמעוניינת בי, אך אני מתלבט אם בכלל להתחיל איתה
    בגלל הכתם הזה, הסטיגמה הזו. לסיום אציין שניסיתי ליצור קשרים רומנטיים עם בחורות מוגבלות (פיזית ו/או נפשית) אבל זה לא עבד, מפני שהן היו בתהליך שיקום ואני עברתי את זה מזמן, אני למעשה נראה ומתפקד כאדם נורמלי שמבלי להשתחצן גם נראה טוב.
    תודה רבה על הייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטיגמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטיגמה - תגובה

דניאל זק
    08/09/2011

שלום אריאל.

דבריך המרגשים מעידים על העוול הנגרם לאנשים בגלל תיוגים חיצוניים, דמוגרפיים: מחלה, צבע עור, משקל גוף עודף, למשל. הלוואי וכולנו היינו מסוגלים לבחון את עצמנו בצלילות ובדייקנות, ולהציג את עצמנו באופן כל כך רגיש, בלי שום קשר לאבחנה המסוימת שבה אובחנת.

נראה שהגעת לתקופה שבה אתה מרגיש בשל מספיק כדי להיות מעורב בקשר רומנטי, לאורך זמן. עברת דרך מאז האבחון והאשפוז, ובה בנית את עצמך והתפתחת וכעת אתה מוכן. הלוואי וכל מי שתפגוש תישמע בשלה ומוכנה כמוך להיות בקשר משמעותי, כולל אותה בחורה שבה אתה מעוניין בימים אלו.

מה לעשות, כל אחד מגיע לצומת שבה הוא מסוגל לקבל על עצמו החלטות חשובות בתקופה שונה בחייו. מי שעדיין לא הגיע לשם תמיד ימצא סיבות לפסול את הזולת. לא חסרות סיבות חיצוניות! בקשר לאותה הבחורה - האם יש דרך אחרת מאשר להיות אמיץ ולנסות? ואם לא היא אז עם אחרות? הדחייה תמיד יכולה לקרות, בגלל כל סיבה שהיא.

אבל, בכל זאת, קיימת אותה אבחנה של סכיזופרניה. האם להתעלם מכך לחלוטין על מנת שהבחורה לא תירתע? קשה לי להאמין שאדם ישר וגלוי כמוך יכול להסוות ולהסתיר עובדות כאלו מאחרים לאורך זמן. ואולי טוב שכך, מפני שהדברים שקרו בעברך הם חלק ממך גם בהווה.

מאחל לך שתימצא האשה שתבחר בך בגלל הסיבות הנכונות, גם אם בדרך לשם תיאלץ לספוג לא מעט דחיות. בסופו של דבר אנשים מתחברים זה אל זה לא בגלל נתונים דמוגרפיים שאפשר להציג בטבלאות, אלא בגלל מה שהולך ומתרקם ביניהם.

איני יודע אם התנסית בכך, אבל ייתכן שליווי טיפולי בשיחות יכול לעזור.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו