דיכאון בצבא, מבקש עזרה והכוונה .

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיכאון בצבא, מבקש עזרה והכוונה .
    בן
    08/09/2011

שלום לך.
    יש לי בעיה, אני חושב שאני נמצא בדכאון וחייב יעוץ ודרך לעזור לי.

בזמן התיכון הייתי ילד שטותניק, שמח, כל היום מאושר לא משנה מה היה קורה. תמיד היתי הליצן המצחיק בכל מקום שהיתי בו, היה לי הרבה חברים, היתה לי שגרה שמאוד אהבתי, עסקתי בהרבה סוגי ספורט, עבדתי הרווחתי כסף, וביליתי לא מעט בסביבת המין השני, בקיצור הכל היה הולך כמו שרק רציתי.

ואז הכל השתנה ביום אחד קטן - הגיוס לצבא ההגנה לישראל.
    הרבה דברים השתנו ביום הזה..
    1) התפקיד - היתי ממויין לקורס טייס וכאשר לא עברתי תגיבוש גייסו אותי בניגוד לרצוני להיות לוחם חי"ר לא משנה איפה. אני בן אדם שאוהב מאוד פיזיקה מחשבים, עם תעודת בגרות טכנולוגית איכותית, שמתעניין מאוד בטכנולוגיה וידע גדול מלמידה עצמית בבית. ניסיתי ועמדתי על שלי ללא הועיל, שלחו אותי בכח לקרבי ולא ליחידה טכנולוגית כלשהיא שבה ארגיש שאני ממצא את עצמי.

2) בריאות - מאז שאני בצבא כל מכה קטנה שאני מקבל אני רץ לרופא, כל כאב בטן אני חושב שזו מחלה, אני לא יודע מה קורה לי. לפני הצבא היתי שובר רגלים וידים ולא היה משפיע עלי כלל. הגיע לרמה כזו שפשוט הפסקתי לעסוק בספורט לגמרי.

3) קידום בצבא - החלטתי שאני מנסה למצות את עצמי בחיל, ולהתקדם. קיבלתי 2 תעודות הערכה מצטיין למפות השנה, המ"פ שלי הוציא אותי למכים ולא עברתי תגיבוש, המ"פ הוציא אותי ליחידה מיוחדת ולא עברתי את הגיבוש, המ"פ המליץ להעביר אותי קרוב לבית ולא העבירו אותי. כל דבר שאני מנסה פשוט כושל, אני מרגיש אפס.

4) מצב בבית - לא מתחשבים בבעיות בבית. באזרחות היתי עובד ועוזר לאמא שלי כלכלית, עכשיו הצבא מסרב לעזור לאמא שלי שהיא אם חד הורית, יש לי 2 אחיות שגרות מחוץ לישוב שלי, ולאמא קשה מאוד לא רק כלכלית אלה נפשית שהיא כל היום לבד בבית. ואני משרת כ5 שעות נסיעה מהבית. אני לא אוכל כלום בבסיס ומוציא מאות שקלים על אוכל, והצבא? שם פס.

5) המצב החברתי - מאז הגיוס אני רואה תחברים שלי פעם בחודש, והקשר בנינו גרוע. אני בקושי יוצא לבלות, לא היתי עם בחורה הרבה זמן. אני מרגיש שכולם פשוט עזבו אותי.

6) המצב הנפשי - אני מרגיש על הפנים. כל יום אני קם מבועס לעוד יום של קריעה. הפכתי להיות בנאדם רציני מדי, כמעט ללא שמחה בחיים. אני מרגיש מבוזבז מאוד, סתם עוד לוחם סה"כ מספר שרק תורם ושמים עליו פס, אף אחד לא עוזר מלבד החברים בצבא שהם הנחמה היחידה. בסופשים שאני חוזר לבית אני בקושי יוצא, החברים כבר לא מתקשרים כמעט,מרגיש בודד. אני כל הזמן מוצא חסרונות במראה החיצוני שלי ובהתנהגות שלי.

אני מפחד ללכת לקב"ן, זה יפגע בי.
    הדבר היחיד שמחזיק אותי כבר שנתיים איפה שאני זה הרצון לתרום ולשרת במקום משמעותי, לדעת שנתתי את חלקי בשמירה על המדינה שעזרה לי לגדול, ושאולי בעצם אני סתם מרחם על עצמי, אולי בכיין? או שזה באמת גדול עלי?

לכן אני כאן מבקש עזרה והכוונה.
    מצטער על אורך הטקסט, אני פשוט חייב עזרה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון בצבא, מבקש עזרה והכוונה . - תגובה

דניאל זק
    09/09/2011

שלום בן.

אתה מספר סיפור עצוב.

אפילו אם לא היו כוונות רעות לאף אדם שפגשת בצבא, הסיפור שלך ממחיש איך עוצמתו של הארגון מסוגלת לדכא ולהחניק את מי שיימצא נתון תחת חסותו, איך ההתנהלות המסורבלת של מוסדות ענקיים מצליחה לייבש כל סימן של רוח שטות וחיים וחיוניות, איך העיוורון הביורוקרטי מרוקן כל טיפה של מוטיבציה אישית.

עושה רושם שכרגע איבדת כל תקווה לקבל עזרה מארגון כזה, שבו אף אחד לא רואה אותך, שאין בו מי שמקשיב ומייעץ. עד כדי כך ההתנכרות שלך גדולה, ואפשר להבין זאת. אתה מרגיש תקוע במקום שבו אין חשיבות ואין משמעות למעשיך. חבל שלא גוייסת ליחידה אחרת, ושתיאלץ לדחות את תוכניותיך לעיסוק בתחום של טכנולוגיה איכותית לתקופה שלאחר הצבא (אוטוטו זה קורה! אם אני מבין נכון, נשארה לך בקושי שנה אחת).

לא ברורה לי הרתיעה שלך מפנייה לקב"ן. האם אתה מפחד שתיפגע מכך מבחינה מעשית - שיישללו ממך זכויות מסוימות בצבא או באזרחות? אפשר לברר שאלות כאלו אצל מש"קית הת"ש. אתה מתאר את המ"פ כאדם שמאמין בך. אולי תוכל להתייעץ גם איתו בנושא זה.

אם הרתיעה שלך קשורה לעניין של סטיגמה, אני חושב שכאן אתה טועה טעות גדולה. אנשים רבים פונים לעזרה מקצועית בתקופות שונות בחייהם - לפני ואחרי הצבא, וגם בתקופת השירות (נדמה לי שבערך חמישית מהאוכלוסיה בארץ פונה לייעוץ מקצועי מתישהו לאורך החיים). בכל מקרה, לא כל פנייה לקב"ן פירושה הדחה מיידית מהצבא.

נראה לי שהמקום הרלוונטי ביותר לברר את מצוקתך הנפשית, האמיתית והמכבידה (אתה לא בכיין!), היא במסגרת טיפולית. לשם כך קיימים קב"נים ואני משוכנע שיימצא שם האדם שאיתו תוכל לברר לעומק את התהליך שעברת מאז שגוייסת.

שיהיה בהצלחה! ואל תשכח - נשארה לך רק שנה אחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו