מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובה על טיפול פסיכולוגיreut10/09/2011
שלום ,
רציתי לדעת אם טיפולים פסיכולוגים יעזרו לי במצב שקשה לי להתבטא ולהסביר את הקשיים שלי ? יש לי המון בעיות שפה ולקויות למידה שמתבטאות בכך שאין לי את היכולות להגיד את אשר ליבי ואת כל מה שאני חושבת , מכיוון שאני לא יודעת להתנסח , אני יודעת שאם אשב מול פסיכולוג אשכח באותו הרגע לומר את הדברים העיקריים אז אולי זה לא יהיה רלוונטי ומיותר אם אלך לטיפולים..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה על טיפול פסיכולוגי - תגובה
רוני פרישוף10/09/2011הי רעות,
אשיב במרוכז לשלוש שאלותייך:
ראשית, אל תדאגי, בטח שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור, גם במקרה של קושי להתנסח. למעשה, עזרה לבטא תחושות לא ברורות, קשיים ומצוקה נפשית בעזרת מילים, היא חלק משמעותי מהעבודה הטיפולית. המטפלת תעזור לך למצוא מילים ומושגים לכאב שאת מרגישה, באמצעות הרבה כלים, כמו: שאלות מכוונות, שאלות פתוחות, דיבוב, בדיקה האם הבינה אותך נכון, הצעות שונות (אולי את מרגישה עלבון? אכזבה?) ועוד.
היא כמובן תביע אמפתיה והבנה לקושי להיפתח, שאולי נובע גם ממבוכה, חשש, ביישנות או מופנמות. זה בסדר, קחי לך את הזמן.
יכול להיות שתוכלו להעזר באמצעים עקיפים, כמו ביטוי באמנות, בתנועה או בכתב (ההתנסחות שלך בכתב מצויינת!). מלכתחילה, אם זה מעניין ומושך אותך, תוכלי לפנות לטיפול באמנות, מוזיקה או תנועה.
כאשר תצליחי לנסח את מה שעל ליבך, ולהרגיש מובנת, זו כבר תהייה חווייה מארגנת ומרגיעה.
כל אזרח במדינה זכאי לקבל טיפול בחינם במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות. חלק מהמרפאות מאד עמוסות, ולכן הן מנהיגות רשימת המתנה ו/או הגבלת זמן הטיפול. במרפאות פחות עמוסות הקבלה מיידית. בקופת חולים מכבי הטיפול הוא במרפאות הפרטיות של המטפלים (עפ"י תעריף הקופה), על בסיס מקום פנוי. לצערי, כפי שכתבנו במכתב לגולשים, אין באפשרותנו לתת המלצות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך רוני עזרת לי מאוד !
reut11/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)