מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר עם מחנךיפעת14/09/2011
לפני מספר חודשים פתחתי פייסבוק וביקשתי רשות מבני בן ה-16 לצרף את מחנכו. כיף לנו לדבר יחד, ואם אנו מדברים אך ורק בנושא לגבי בני בלבד. גם לבעלי לא מפריע. לפתע פתאום בלי הודעה מוקדמת, בני צווה עלי למחוק אותו מחברי הפייסבוק שלי מאחר והוא מחנכו ולא חבר שלי (בהתחלה לא היה איכפת לו), כיבדתי את בני ומייד מחקתי, אבל הוא עבר את הגבול ודרש מהמחנך וממני לנתק כל קשר גם דרך הטלפון, ורק אם יגלה שהוא מדבר איתי - הוא יעזוב את הבי"ס, ואני יודעת שבני החלטי. והמחנך שאל את בני ואם אמך תכתוב לי או תתקשר? - בני ענה לו אתה פשוט לא עונה, לא מגיב. ואם אני פגועה עד מאד . ואם המחנך ירצה לדבר משהו על בני שידבר עם בעלי. בעלי מעולם לא היה מעורב בנושא ביה"ס, תמיד היה נוח והורגלנו לזה שהמחנכים מדברים איתי בכל השנים. אני בחיים לא הייתי מעיזה לבגוד בבעלי. המחנך מאד פתוח עם בני שכל דבר מיידע אותו, הייתי כותבת לו משהו אחרון אך אני חוששת שהמחנך יספר לו, כי הספקתי להכירו שאי אפשר לסמוך עליו. אני רואה זאת בחומרה שהוא הצליח להשתלט בשני אנשים מבוגרים. מעבר לזה אנו ביחסים טובים. אולי חושש משום מה, ואין לו שום בסיס לחשוד. אני לא יודעת מה נפל עליו??. ולא הייתי רוצה לקחת סיכון למרות שבתוך תוכי בא לי להסביר למחנך ולפחות לסיים קשר בכמה מילים, אבל לא רוצה להסתכן שאולי המחנך יספר לו ואז בני יעזוב את בית הספר ויהיה על מצפוני. מה דעתכם על הנ"ל. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם מחנך - תגובה
דניאל זק14/09/2011שלום פלונית.
מדברייך עושה רושם שלמרות ההפתעה והפגיעה מההתעקשות של בנך על ניתוק היחסים בינך לבין המחנך שלו, את איכשהו בכל זאת מבינה אותו.
נראה ששניכם מכירים בכך שיש גבולות בלתי נראים בין תחומים שונים שרצוי לא לערבב ביניהם. מבחינתך, הוא ילד בן 16 ולא ייתכן שישתלט על שני מבוגרים. מבחינתו, הוא לא מבין איך את יוצרת קשר עם מישהו בפייסבוק שכיף לך לדבר איתו, כשהמישהו הזה הוא המחנך שלו בבית הספר.
הבעיה היא שכאשר חוצים גבולות, עלולה להתפתח חשדנות ביחס לכל מצב שיכול להזכיר במשהו את מה שכבר קרה. אפשר, על כן, להבין את רגישות היתר שנוצרה אצל בנך. נכון, גם את פגועה, אבל ההבדל בינך לבין בנך הוא שאת ההורה שלו, ועל כן את תמיד נמצאת בתפקיד מולו - של "המבוגר האחראי" שלא ראוי לו להיגרר למלחמות.
דברייך מעידים על היושר שלך, על הרצון לפתור את הבעיה תוך הידברות, ולא באופן כוחני או על ידי הסתרה של עובדות ופרטים. ייתכן שאפשר להידבר עם בנך ביחס לרצונך להיפרד בכמה מילים אחרונות מהמחנך.
מאחל לך בהצלחה, ומציע לזכור שהידברות ישירה ביניכם וגילוי לב אמיתי הם שני המרכיבים החשובים ביותר כדי להימנע מחשדנות וממאבקים מיותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת חשובה
יפעת14/09/2011גם לאחר ששוחחתי עם בני, הוא אוסר עלי בכל תוקף לכתוב אפילו מכתב אחרון. ואם אעשה כן, איים על המחנך ועלי שיעזוב את הבי"ס. אני הייתי כותבת בהודעה האישית למחנך, אך היות והספקתי להכיר את המחנך שבקטע הזה אין לו גבולות ואינו מסוגל להתגבר על היצר הרע ומספר לבני כל צעד ושעל שאנו מדברים, ממש חוסר בגרות, אז איך אני אקח את הסיכון לכתוב לו? האם כדאי לכתוב מכתב חריף ותקיף למחנך ובכל זאת לקחת סיכון , עד אז לא אנוח ולא אשקט כי כך לא נפרדים וחותכים באופן פתאומי. הוא צריך לשלוט בשני אנשים מבוגרים. מצד שני אני פוחדת שזה ייודע לו ואז ינתק קשר עם המחנך, יכעס עלי, יאבד את האמון בי ויעזוב את ביה"ס. מה עלי לעשות??? אני בדילמה נוראית. הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת חשובה - תגובה
דניאל זק14/09/2011שלום שוב.
אני דווקא מבין את המחנך שמשתף את בנך, מפני שהוא מחוייב לפני הכל לקשר שלו עם התלמידים, וזה קודם לקשר שלו עם הוריהם. בנך נמצא בבית הספר במסגרת שהיא לפני הכל שלו, של חבריו ושל המורים האחרים.
לגבי פרידה פתאומית, אם הם מדברים ביניהם על הדברים, המחנך בוודאי יודע מה שבנך מבקש, ולא יהיה מופתע אם לא תתכתבי איתו יותר.
כמו שאת כותבת בעצמך, מדובר כאן על נושא של אמון, ולא כדאי להפר אותו.
מקווה שיכולתי לעזור במשהו, אבל אם זה לא מספיק, אני מציע לפנות למפגשי ייעוץ במסגרת פרטית או ציבורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)