חופשת לידה בטיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה בטיפול
    דנה
    16/09/2011

שלום,

רציתי לדעת מה "מקובל" או מה נהוג לעשות כאשר המטפלת יוצאת לחופשת לידה של כ3 חוד'- בהם לא תעבוד והטיפול ייפסק.

עד ליציאתה לחופשה אהיה בטיפול משהו כמו שנה וחדשיים בערך.

אני מתלבטת האם כדאי לעזוב את הטיפול כבר עכשיו, ולא לחכות עד ההפסקה, או להמשיך בטיפול, לדעת שיהיו 3 חודשי הפסקה, ואז לחזור.

אין לי ניסיון בלהיות "בטיפול".... כי כאמור רק לפני כ8 חוד' התחלתי טיפול. ( ולפי מה שנאמר לי, אזדקק לטיפול ממושך).

אשמח לחוו"ד. ואם חסרים פרטים בשאלתי לצורך מענה- אשמח לדעת אילו פרטים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה בטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה בטיפול - תגובה

דניאל זק
    16/09/2011

שלום מישהי.

נדמה לי שאני הולך לאכזב אותך, מפני שיש לי הרגשה שהיית רוצה לקבל תשובה ברורה וחד-משמעית על שאלתך. הבעיה היא שאת מבקשת תשובה שנוגעת לשאלות יסוד על טיפול ועל קשר אנושי.

לא בטוח שיש משהו "מקובל" בהחלטה כזו - להפסיק ולהתחיל טיפול חדש, או לחכות למטפלת שתחזור: כל תהליך טיפולי המתנהל בין שני אנשים - מטופל ומטפל - מקבל אופי מסוים ושונה מאחרים; אנשים שונים נקשרים אחרת למטפל שלהם, ויש מי שלא יהיה מוכן לוותר בשום אופן דווקא על החיבור הייחודי שנוצר; אמנם, מבחינה תיאורטית, רוב סוגי הטיפול מדגישים את הקשר הטיפולי כמרכיב מרכזי של הטיפול, אבל גם המשכיות לאורך זמן היא חלק חשוב התורם ליצירה של קשר טיפולי.

אז מה לעשות? להישאר עם מטפלת שאוטוטו עוזבת לתקופה? לא לעזוב כי אין סיכוי שתצליחי להשתלב בטיפול אחר? אנסה בכל זאת להשיב באופן יותר ממוקד, בשני כיוונים:

הייתי מציע לך לשקול את צעדייך על פי קו אופק כללי ורחוק יותר מהטיפול הנוכחי - מה ייטיב איתך לאורך זמן. כלומר, לשאול את עצמך האם הקשר המסוים שנוצר בטיפול הוא מרכזי להמשך ההתפתחות שלך.

הייתי מציע לך להעלות את ההתלבטויות שלך בטיפול עצמו, לנסות לברר בפתיחות את השאלה הזו בעזרת המטפלת.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה!

דנה
    17/09/2011

הצלחת קצת לעשות לי מעט סדר בבלאגן . :-)

ועל כך- תודה.

אין פק שאני אדבר איתה על ההתלבטות הזאת, אבל אני מעט בספק אם היא אכן מסוגלת להיות "אובייקטיבית" - במובן של באמת להגיד מה יהיה הכי טוב לי. כי בכל זאת- היא גם צד בעניין... ובהתייחס לתשובה המפורטת שנתת לי, אז אני כן חושבת שיש לי קשר טוב איתה, ובאופן כללי- לא קל לי לפתח קשר עם אנשים. ( זאת גם אחת הבעיות שגרמו לי להתחיל טיפול..). הבעייה היא שאני חוששת ממצב ששמעתי עליו : "רגרסיה".... ואם נניח שהמצב הזה התחיל "רק" כעת אצלי, והיא בעוד 6 חוד'- לכל היותר תצא לחופשה, זה לא עלול להיות מסוכן לי?

בכל מקרה, מנקודת המבט שלי: שנים שלא הלכתי לטיפול- כי לא רציתי, התחמקתי מזה, וחשבתי שהזמן יעשה את שלו- ובסוף הכל יסתדר לי כמו שצריך, ועכשיו- דווקא כשאזרתי אומץ, והתחלתי סופסופ בתהליך כזה, ואני בסה"כ- 8 חוד' בו, אז אני נאלצת להתמודד עם בעייה של 3 חודשי הפסקה- ובעייה שהיא בעצם לא "שלי". ולא אני הבאתי איתי לטיפול, אלא המטפלת "כפתה" עלי...

לא ידעתי שזה כזה מסובך. חשבתי שבאים- עם שק של בעיות, ואז אכשהו מתחילים להשיל אותן- והשק הופך קל יותר. לא לקחתי בחשבון שאצטרך להתמודד עם "בעיות" שהמטפל/ת יציב בפני...

בכל מקרה- שוב- תודה רבה על המענה המהיר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה! - תגובה

דניאל זק
    17/09/2011

שלום שוב, מישהי.

באמת אין מי שיהיה אובייקטיבי בעניין, לא רק המטפלת שלך אלא גם אני וכל אחד אחר. בסופו של דבר מדובר על החלטה שהיא אישית לחלוטין, שלך.

רוצה להוסיף שנראה לי שהתפתחה מערכת יחסים בינך לבין המטפלת ושנכון, זה מתסכל כשפתאום מתקילים אותך בבעיה שלא את יצרת. אבל ככה זה תמיד בחיים, ביחסים בין בני אדם, לא? אין כמו הידברות ביניכן בנושא זה, גם אם דעותיכן תהיינה שונות וגם אם תחליטי לסיים.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו