מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חופשת לידה בטיפולדנה16/09/2011
שלום,
רציתי לדעת מה "מקובל" או מה נהוג לעשות כאשר המטפלת יוצאת לחופשת לידה של כ3 חוד'- בהם לא תעבוד והטיפול ייפסק.
עד ליציאתה לחופשה אהיה בטיפול משהו כמו שנה וחדשיים בערך.
אני מתלבטת האם כדאי לעזוב את הטיפול כבר עכשיו, ולא לחכות עד ההפסקה, או להמשיך בטיפול, לדעת שיהיו 3 חודשי הפסקה, ואז לחזור.
אין לי ניסיון בלהיות "בטיפול".... כי כאמור רק לפני כ8 חוד' התחלתי טיפול. ( ולפי מה שנאמר לי, אזדקק לטיפול ממושך).
אשמח לחוו"ד. ואם חסרים פרטים בשאלתי לצורך מענה- אשמח לדעת אילו פרטים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה בטיפול - תגובה
דניאל זק16/09/2011שלום מישהי.
נדמה לי שאני הולך לאכזב אותך, מפני שיש לי הרגשה שהיית רוצה לקבל תשובה ברורה וחד-משמעית על שאלתך. הבעיה היא שאת מבקשת תשובה שנוגעת לשאלות יסוד על טיפול ועל קשר אנושי.
לא בטוח שיש משהו "מקובל" בהחלטה כזו - להפסיק ולהתחיל טיפול חדש, או לחכות למטפלת שתחזור: כל תהליך טיפולי המתנהל בין שני אנשים - מטופל ומטפל - מקבל אופי מסוים ושונה מאחרים; אנשים שונים נקשרים אחרת למטפל שלהם, ויש מי שלא יהיה מוכן לוותר בשום אופן דווקא על החיבור הייחודי שנוצר; אמנם, מבחינה תיאורטית, רוב סוגי הטיפול מדגישים את הקשר הטיפולי כמרכיב מרכזי של הטיפול, אבל גם המשכיות לאורך זמן היא חלק חשוב התורם ליצירה של קשר טיפולי.
אז מה לעשות? להישאר עם מטפלת שאוטוטו עוזבת לתקופה? לא לעזוב כי אין סיכוי שתצליחי להשתלב בטיפול אחר? אנסה בכל זאת להשיב באופן יותר ממוקד, בשני כיוונים:
הייתי מציע לך לשקול את צעדייך על פי קו אופק כללי ורחוק יותר מהטיפול הנוכחי - מה ייטיב איתך לאורך זמן. כלומר, לשאול את עצמך האם הקשר המסוים שנוצר בטיפול הוא מרכזי להמשך ההתפתחות שלך.
הייתי מציע לך להעלות את ההתלבטויות שלך בטיפול עצמו, לנסות לברר בפתיחות את השאלה הזו בעזרת המטפלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה!
דנה17/09/2011הצלחת קצת לעשות לי מעט סדר בבלאגן . :-)
ועל כך- תודה.
אין פק שאני אדבר איתה על ההתלבטות הזאת, אבל אני מעט בספק אם היא אכן מסוגלת להיות "אובייקטיבית" - במובן של באמת להגיד מה יהיה הכי טוב לי. כי בכל זאת- היא גם צד בעניין... ובהתייחס לתשובה המפורטת שנתת לי, אז אני כן חושבת שיש לי קשר טוב איתה, ובאופן כללי- לא קל לי לפתח קשר עם אנשים. ( זאת גם אחת הבעיות שגרמו לי להתחיל טיפול..). הבעייה היא שאני חוששת ממצב ששמעתי עליו : "רגרסיה".... ואם נניח שהמצב הזה התחיל "רק" כעת אצלי, והיא בעוד 6 חוד'- לכל היותר תצא לחופשה, זה לא עלול להיות מסוכן לי?
בכל מקרה, מנקודת המבט שלי: שנים שלא הלכתי לטיפול- כי לא רציתי, התחמקתי מזה, וחשבתי שהזמן יעשה את שלו- ובסוף הכל יסתדר לי כמו שצריך, ועכשיו- דווקא כשאזרתי אומץ, והתחלתי סופסופ בתהליך כזה, ואני בסה"כ- 8 חוד' בו, אז אני נאלצת להתמודד עם בעייה של 3 חודשי הפסקה- ובעייה שהיא בעצם לא "שלי". ולא אני הבאתי איתי לטיפול, אלא המטפלת "כפתה" עלי...
לא ידעתי שזה כזה מסובך. חשבתי שבאים- עם שק של בעיות, ואז אכשהו מתחילים להשיל אותן- והשק הופך קל יותר. לא לקחתי בחשבון שאצטרך להתמודד עם "בעיות" שהמטפל/ת יציב בפני...
בכל מקרה- שוב- תודה רבה על המענה המהיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה! - תגובה
דניאל זק17/09/2011שלום שוב, מישהי.
באמת אין מי שיהיה אובייקטיבי בעניין, לא רק המטפלת שלך אלא גם אני וכל אחד אחר. בסופו של דבר מדובר על החלטה שהיא אישית לחלוטין, שלך.
רוצה להוסיף שנראה לי שהתפתחה מערכת יחסים בינך לבין המטפלת ושנכון, זה מתסכל כשפתאום מתקילים אותך בבעיה שלא את יצרת. אבל ככה זה תמיד בחיים, ביחסים בין בני אדם, לא? אין כמו הידברות ביניכן בנושא זה, גם אם דעותיכן תהיינה שונות וגם אם תחליטי לסיים.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)