מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדים גדוליםחסויה19/09/2011
שלום רב
אנו הורים ל2 ילדים 14,18 ומספר בעיות בביתנו..
הבן שהוא הגדול הוציא רשיון ועוד מעט נגמר לו זמן המלווה ילד עצמאי עובד ומפרנס את עצמו יפה (מתגייס עוד חצי שנה) קנה לעצמו רכב קטן הבעיה היא שהוא נוסע מהר ולא מקשיב להערות שלנו ..אוטוטו הוא יתחיל לנסוע לבד ואני מאוד פוחדת ..ביקשתי ממנו שלפחות בחודש הראשון הוא לא יצא עד מאוחר עם הרכב מתוך דאגה וגם כדי שאוכל לישון רגועה.(מן הסתם אני עובדת וצריכה זמן שינה)תשובתו הייתה חד משמעית שהוא יעשה מה שבא לו ושאני ארד ממנו כי הוא כבר גדול..מה אפשר לעשות???
דבר שני הבת ילדה חכמה משקיעה בלימודים מוקפת חברות חדשות שאני בקושי מכירה כי הן "נפגשות" בSMS או בפיסבוק אך כלפינו מאוד סגורה מגיל יחסית קטן (כיתה ד בערך)לא מתקרבת לא נותנת לחבק,(היא לא רוצה מגע )כל הזמן מנסה לשלוט בנו(לא נעימה) איך אפשר להתקרב אליה לא פעם ניסיתי לדבר איתה אם מפריע לה משהו והיא ישר התפרצה שאני יעזוב אותה אני לא יודעת מה לעשות זה גורם למרחק בנינו אין קשר כ"כ טוב איתה אני לא יודעת באיזו דרך ניתן להגיע אליה
אשמח לקבל כלים..תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים גדולים - תגובה
שחף ביתן19/09/2011שלום לך,
את מתארת מצב לא פשוט עם שני ילדייך, כל אחד אמנם בצורה אחרת. אבל נדמה שעם שניהם יש בעייה שמתוך דברייך קשורה להצבת הגבולות, והבהרת ההיררכיה המשפחתית. יפה מאוד שהבן עצמאי, אך הוא עדיין חי בביתך, ועל כן, עליו לקבל את חוקי הבית שלך. אי-הקבלה של המסגרת מתבטאת גם בכך שהוא נוסע איתכם מהר ולא מקשיב להערות שלכם. במילים אחרות, הוא עושה מה שבא לו, ואתם חסרי אונים מול זה. לא ברור לי מהי עמדתו של בעלך, אבל נשמע שחוסר האונים הוא של שניכם יחד. דבר דומה עולה מדברייך לגבי ביתך, שנמנעת מקשר איתכם, צועקת עליכם ומנסה לשלוט בכם.
משפחה היא המערכת הקרובה ביותר של האדם, וככזו רצוי שתהיה נעימה, קשובה, ומכילה ככל האפשר. אך חשוב לא פחות שיהיה ברור שמי שמנהל אותה הוא ההורים. אין בכך סתירה, להיפך, בניהול נכון, זה רק מחזק את היכולת להכיל, וליצור מרחב תקשורתי אוהב עבור כולם.
ההתרחקות של ילדכם יכולה להיות קשורה גם לתחושתם שאינכם יכולים להחזיק אותם, ושאתם לא מהווים עבורם סמכות. הסמכות ההורית מהווה משענת עבור הילדים, שמאפשרת להם להרגיש מוגנים, מוכלים ונאהבים, ולכן חשובה ביותר. אין זה כמובן אומר שצריך להיות 'קשים' עם ילדים רק על מנת שירגישו את הסמכות, אלא שיש לבסס את סמכותכם בבית עבור כל הצדדים במשפחה, ועבור תפקוד טוב של המשפחה שיאפשר ערוצי תקשורת בריאים ואוהבים.
מכיוון שנשמע שהמצב המשפחתי אינו התחיל לאחרונה, הייתי ממליץ לפנות לטיפול משפחתי, שבו תוכלו לפתוח את ערוצי התקשורת, לקבל כלים כדי להשיב לעצמכם את הסמכות, ולחזק את הקשר עם ילדכם, שברור שאתם אוהבים מאוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה20/09/2011תודה על התשובה ..אכן אנו אוהבים אותם מאוד ולכן חשוב שיהיה נעים לכולם בבית..דבר שאני לא מוותרת עליו כל ערב אנו יושבים יחד מול הטלויזיה משוחחים על היום שעבר וקצת נהנים מבידור אך לפעמים ישנם גם צעקות..
כרגע הבן נוסע רק איתנו ולכן אחרי מספר פעמים שהערנו לו הוא נוסע טוב אך הפחד שלי שכאשר לא יהיה איתו מבוגר ברכב אלא חבר "מתלהב"הוא יעשה שטויות..חשוב לי שיפנים זאת השאלה איך עושים את זה??.
ולגבי הבת זה משהו שהתחיל לפני כחצי שנה אולי קצת יותר..היא לא מדברת אלא צועקת כל דבר שעושים בבית לא נראה או נשמע לה ..מוזיקה מסויימת היא לא אוהבת ולכן אסור לשמוע בבית אלא רק שהיא לא נמצאת כי זה יוצר צעקות של היסטריה ממנה זה נשמע כאילו היא שונאת אותנו ..הגישה.. צורת הדיבור..(זה נשמע כאילו אנחנו חייבים לה כל הזמן )כשאני שומעת אותה מדברת עם חברה היא פשוט אדם אחר ..מנומסת רגועה חיכנית...אולי זה הגיל ואני סתם נלחצת??אני מנסה להכנס לראש שלה ופשוט לא מצליחה!!!
אנחנו כל היום לא בבית (עובדים יחד ומגיעים ב6 )ולכן היא אחרי ביה"ס לבד (עם הכלבה שגם אותה היא מנסה לחנך כל הזמן.. )
מה עוד אפשר לעשות ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)