צריכה עזרה דחופה..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה דחופה..
    דנה
    19/09/2011

שלום,
    אני אמא לבחורה בת 31. ב-6 השנים האחרונות בתי הייתה גרה בארה"ב לבד- ללא משפחה וחברים. הסיבה לעזיבתה הוא ביטול חתונה ברגע האחרון ע"י בן זוגה. במהלך שהותה בחו"ל היא חוותה הרבה מצבים קשים וטראומטיים כמו בדידות, אכזבות, לחץ מתמיד מהוצאת האזרחות ופחד להיכשל. בנוסף חוותה הכרות עם גבר חדש אשר גרם לכך שבסופו של דבר היא תישאר ללא חברים בכלל. בשנים האחרונות התחלתי להרגיש שמשהו לא בסדר בהתנהגות שלה.היא התחילה להאמין שיש לה יכולת לחזות את העתיד והחלה להשתמש ביכולת זו כלפינו. אנו בתמימותנו נתנו לה את הלגיטימציה הזו ונתנו לה את ההרגשה שבאמת קיים אצלה כוח חיזוי. המצב החל להתדרדר לאחר שהכירה בחור שסיפר לה שהוא יודע לקרוא את מחשבותיה. באותו רגע היא התחילה לדמיין שמישהו עוקב אחריה, נכנס לה לגוף, מצוטט לכל מה שהיא אומרת ושאותו הבחור משחק בה רגשית.היא התחילה לשמוע רעשים מוזרים והייתה נכנסת לכל מיני התקפי חרדה. בהתחלה לא ייחסנו לכך חשיבות אבל המצב החל להחמיר.בשלב מסויים החלטנו להגיע לקחת אותה בחזרה לארץ. ראוי לציין שכל אותה תקופה היו לה קשרים קצרים עם גברים שלא צלחו.
    בגלל הגיל החל הלחץ של הקמת המשפחה לחלחל לתוכה והיא הסכימה להגיעה לארץ לביקור ארוך ולחפש לעצמה גבר ישראלי. כל קשר אותו ניסתה להתחיל בארץ לא צלח גם הוא ותמיד היא האשימה את אותו בחור מארה"ב שמסכל כל הזדמנות שלה ומונע ממנה להמשיך לחיות ע"י חדירה לגוף שלה דרך הרגל.
    היא באמת מאמינה שאותו בחור קילל אותה ושהוא נמצא איתה בכל רגע.
    ניסיתי לשכנע אותה לפנות לפסיכולוג אך היא לא מוכנה לדבר על זה אפילו בטענה שהיא בריאה לחלוטין ואין בכך צורך. האדם היחיד שהיא מוכנה לפגוש זה רב שמתעסק בקבלה אך אני חוששת שרב כזה יכול לבלבל אותה עוד יותר.
    אני לא יודעת מה לעשות, אני אובדת עצות, אנא אימרו לי כיצד אני יכולה להתמודד עם המצב...

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחופה..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה דחופה.. - תגובה

דניאל זק
    20/09/2011

שלום דנה.

את מתארת מצב קשה, שנמשך הרבה זמן. נשמע שזו חוויה מתסכלת, להיות עדה לסבל ההולך וגובר של בתך מבלי להיות מסוגלת לעזור במשהו, במיוחד בשנים שלא היתה בארץ. מדובר במצב שקרוב לוודאי יוצר אצלך תחושת חוסר אונים.

מתוך מה שאת מתארת, נראה שבתך זקוקה לקבל הערכה ואבחנה רפואיות ביחס למצבה. כדאי לעשות את כל המאמצים על מנת שתסכים להיפגש עם רופא או פסיכיאטר, במסגרת פרטית, ציבורית, או של קופת חולים. מנסיוני, טיפול מתאים, אולי אפילו תרופתי, יכול להועיל מאד במצבים כאלו. אני מבין שנסיונות השכנוע שלך לא עלו יפה עד כה. ובאמת, המצב מתסכל.

אם בתך אינה מסכימה לשתף פעולה בשום אופן, הייתי מציע לך לפנות בעצמך למסגרת פרטית או לתחנה עירונית לבריאות הנפש ולנסות לברר שם מה הן האפשרויות. בכל מקרה, ישנן עמותות שונות, כמו "אנוש" הפרושה במערך כלל ארצי, המשקיעות מאמצים רבים בהדרכת הורים וקרובי משפחה של אנשים המתמודדים עם בעיות מהסוג הזה. אני מניח ששם תוכלי גם לזכות לאוזן קשבת ולהדרכה מעשית ביחס לאופן שבו ניתן להתחיל לטפל בבתך. את יכולה לחפש באינטרנט שמות ופרטים של עמותות נוספות, בהתאם למקום מגורייך.

מעבר לכל זה, מאד ייתכן שהשנים הרבות שחווית לנוכח הקשיים יצרו מטען מעיק ומטריד, והייתי מאד ממליץ לך לנסות להיעזר בייעוץ מקצועי, כמקום שבו ניתן לדבר ולברר יחדיו את הדברים.

לסיום, אני נפרד ממך בתחושה שיכולתי להועיל רק במעט, למרות הרגשות החזקים שהתעוררו אצלי כשקראתי את דברייך. מאחל לך שתהיי חזקה, אפילו אם לא תמיד תצליחי לעזור במידה שבה היית רוצה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו