מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד מתמודדים עם חשש לדיפרסיה?פתיבר20/01/2008
היי,
נוצר לנו בקרב המשפחה חשש שאמא שלי פתחה לאחרונה סוג כלשהו של דיפרסיה, אשמח אם מישהו יכול לעזור לי אם יש לנו בכלל ממה לחשוש ואם כן כיצד להתמודד ולטפל בבעיה?
ראשית כל יש לציין כי עברו עליה חיים קשים, היא ילידה לשני הורים ניצולי שואה ובמשך חייה התאלמנה פעמיים ואף שכלה את בנה הבכור.
ועכשיו אני הבת הקטנה שנשארה בבית גדלתי ואני גם מתחילה להתרחק מהבית, והיא מגיבה לזה רע.
היא בנאדם שבעסקים מאוד חדה ושנונה ואילו ביחיסים שלה עם הקרובים היא מאוד הפכפכה ולא הגיונית.
היא מאוד אוהבת לצאת ולהנות וכבר מזה תקופה שהיא קובעת לה תוכניות וכל פעם מבריזה ברגע האחרון. היא אישה מאוד עצאמית ואילו לאחרונה פתחה חשש לנסוע הרחק מאיזור הבית לבדה.
כל נושא לא רלוונטי במשפחה היא מקדישה לו המון משמעות ולוקחת הרבה דברים ללב.
התגובות שלה מוגזמות דבר שמשפיע על כולנו. כל אחד בנפרד מנסה לדבר איתה שתלך לטיפול פסיכיאטרי ותטפל בעצמה על מנת שתוכל לשוב ולהנות מהחיים אך היא מסרב בכל תוקף, אף על פי שבעבר הייתה בטיפול פסיכולוגי במשך מספר שנים.
תהינו כיצד נוכל לטפל בבעיה זו, בתקווה שמי שמגזים אלו אנחנו ולא היא.
אשמח אם מישהו מקצועי או שחווה מקרה דומה יוכל לעזור לי כיצד להתמודד עם המקרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך לתמוך
סיגל לוי21/01/2008הי
נראה שכרגע אמך לא בתקופה טובה
אולם אי אפשר לעזור למישהו אם הוא מסרב לקבל עזרה
כדאי לנסות לתמוך
ואם בעבר היה לה טיפול פסיכולוגי מוצלח אפשר לנסות לחזור לאותו המטפל
אם מצבה מחמיר כדאי אולי להתלוות אליה, אם היא תסכים כמובן
אין ספק שהיא זקוקה כעת לתמיכה שלכם
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)