מה פסיכולוגים מרגישים בטיפול?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה פסיכולוגים מרגישים בטיפול?
    גכע
    22/09/2011

אני יודע שמוקד העניין הוא המטופל אבל למה פסיכולוגים לא מסכים אף פעם להגיד איך הם מרגישים בטיפול ומה הם מרגישים אל המטופל? אומנם מטרת הטיפול להתמקד רק במטופל אבל אי אפשר אף פעם לספר למטופל שרוצה לדעת מה אתה בעצמך מרגיש איתו מה העיקרון שעומד מאחורי זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה פסיכולוגים מרגישים בטיפול? - תגובה

דניאל זק
    22/09/2011

שלום לך.

ממליץ לך לפנות לתשובה שכתבתי לטובי, מה-18 לספטמבר.

בהנחה שקראת אותה, אחזור ואציין שעניין זה רצוי לברר ישירות בטיפול עצמו (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה נמצא כעת בטיפול, כי אחרת אולי לא היית מוטרד מכך). אם בוחרים לברר נושא זה אך ורק במסגרת חיצונית לטיפול, נדמה לי שמחמיצים משהו. וזאת, מפני שטיפול קשור באופן הדוק ליכולת לעסוק באופן ישיר, פנים אל פנים, בקשר שנוצר בין שניכם.

וזה מוביל אותי לקביעה שלך שמוקד הטיפול הוא במטופל. נכון מאד, אבל ההתמקדות במטופל כוללת גם את ההתמקדות בקשרים שהמטופל יוצר, ובכלל זה הקשר שנוצר בטיפול.

מכאן והלאה, חלוקות הדעות התיאורטיות ונבדלים המטפלים עצמם באישיותם. ישנן גישות טיפוליות המחייבות באופן מודגש את הרעיון שקשר, כל קשר, מכיל בקרבו את שני האנשים היוצרים אותו, ועל כן הדיבור עליו מחייב שיתוף והיחשפות עצמיים. ישנן גישות אחרות התופסות את התהליך הטיפולי באופן אחר, ומתייחסות אל תפקיד המטפל ככזה של מפרש אובייקטיבי, אשר חובתו לנטרל את רגשותיו האישיים בבואו לטפל באחרים.

אבל מעבר למחלוקות התיאורטיות ולהבדלים שיש בין מטפלים שונים, קיימים המטופלים. קיים אתה, שרוצה לדעת מה חושבים עליו, ורצון זה הוא טבעי ולגיטימי. שוב, הייתי ממליץ לך לברר נושא זה במפגש הישיר, ולנסות אגב כך לראות יחדיו מה נמצא ביסוד המשאלה הזו אצלך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו