מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חתכים בזרועאנונימית26/09/2011
אני עוד מעט בת 14, ויש לי ידיד פחות או יותר בגיל שלי .
בזמן האחרון אני רואה שיש לו חתכים לאורך כל הזרוע, יחסית עמוקים אבל לא משהו שישאיר הרבה צלקת, חברים שלי רואים את זה ולא מתייחסים אל זה ברצינות, אלא בצחוק, הם לא צוחקים עליו אלא איתו ונראה שזה לא מפריע לו (אולי הוא מעמיד פנים), כשאני שאלתי אותו הוא אמר שהוא 'סתם חתך בצחוק עם סרגל' אבל זה נראה לי רציני יותר, אני דואגת לו, מה לעשות? יש לו גם ורידים ממש בולטים בזרוע ואני פוחדת שאם הוא ינסה אי פעם לחתוך ורידים הוא יכול לגרום לעצמו הרבה נזק.
גם אני התחלתי לחתוך את הזרוע עם סרגל/כל משהו חד שמזדמן לי ליד ואני מסתירה את זה, זה גורם לי להוציא את הבכי שאני לא תמיד מצליחה לבכות בכוחות עצמי, זה משחרר אותי אבל זה גם כואב לי ומשאיר סימנים, ואני לא רוצה שיגלו על זה אז אני חותכת בחלק העליון שהשרוול הקצר מסתיר,
אני מאוד רוצה לעשות משהו לגבי ידיד שלי אבל איך אפשר לעזור לו אם אני אפילו לא יודעת מה לעשות עם עצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתכים בזרוע - תגובה
שחף ביתן27/09/2011שלום לך,
הודעתך נוגעת ללב. את מבטאת את עצמך כל כך יפה, וקשה שלא לחוש צער על כך שאין לך מרחב בטוח ומוגן להשתמש ביכולת הביטוי הזו כדי להוציא את הכאב או הבכי, ובמקום זאת עלייך לתרגם אותו לכאב פיזי.
נדמה לי שאת מדברת בכמה קולות, קול הדאגה לחברך וקול הדאגה לעצמך. האם את חשה שאת יכולה לשתף אותו במה שאת עוברת? ואולי אז הוא ישתף אותך במה שהוא עובר? אולי את חוששת שגם אז לא ישתף? אולי קיים בך גם חשש שאת טועה לגביו?
הדבר החשוב הוא שקודם כל תעזרי לעצמך, ונראה לי שאת פונה כאן גם ובעיקר עבור עצמך. חשוב שתפני לעזרה, אם ליועצת ב"ס, לקרוב או קרובת משפחה, לאדם אחר שאת נותנת בו אמון, ותשתפי אותו ברגשותייך. חשוב שתוכלי לבטא את הכאב והסבל שלך ולא תיזקקי לחתוך את עצמך כדי להוציא אותם החוצה.
את לא צריכה להישאר לבד עם מה שעובר עלייך וחשוב שתמצאי עזרה קשובה ומכילה עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)