עזרה בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    אנונימי
    27/09/2011

אני בדילמה כ"כ רצינית שמדירה שינה מעיני כבר למעלה משבוע, מכניסה אותי לדכאונות חששות וחרדות ומפריעה לשלוותי. אני בן 18 לפני גיוס.
    לפני שנתיים גיבשתי לעצמי רצון להיות לוחם, יש לציין שעד לפני כמה חודשים למדתי בבית ספר של חיל האוויר יחד עם אחותי, המכשיר והמחייב את לומדיו להתגייס לחיל האוויר. כל השנתיים טופחו למען המטרה - השירות הקרבי, אם זה בהצטרפות לקורס הכנה לצה"ל, אם זה בהתעניינות רבה הכוללת קריאת ספרים וצפייה בסרטים בריתוק ואני חושב שרציתי את זה יותר מכל אדם אחר..
    לקראת סוף השנה שלחתי מכתב שינוי שיבוץ ואכן קיבלתי מענה חיובי. מאז חלה מגמת ירידה ברצון לשרת בקרבי אך המגמה לא השפיעה עדיין על הרצון לשרת אך פגעה ברמה כלשהי.
    הקש ששבר את גב הגמל קרה 2 לילות לפני שאחותי שהחליטה להמשיך בחיל האוויר הלכה לקורסים. (לפני טיפה יותר משבוע). פתאום קמתי מהמיטה רגע לפני שינה בבהלה ומשהו אצלי השתנה כליל, פתאום הרצון לשרת בקרבי צנח והיה כמעט אפסי.
    התקשתי לחזור לישון אחכ', ונרדמתי רק לקראת בוקר.
    כשקמתי קיוותי שהכל יחלוף, אך הכל רק התעצם. סיפרתי לאימא שלי, ומאחוריי גבי היא התקשרה לבית הספר ואמרה להם שאני רוצה לחזור לחיל האוויר הם שמחו ושיבצו אותי בקורס יחד עם אחותי. אני הייתי בהלם כי הייתי אובד עצות לחלוטין לא ידעתי מה אני רוצה מעצמי בכלל, הייתי חצוי לגמרי!! במהלך כל הזמן הזה, עד עכשיו, (שבוע וקצת) אני בדכאון, מצבי רוח ירודים במיוחד שלא זכורים לי מעולם, בכי לעיתים תכופות וגעגועים עזים לימי השלווה שקדמו למשבר הנוראי הזה.
    אני במצב שאיני יודע מה לעשות.
    בסופו של דבר הלכתי לקורס, הגעתי לשער של המקום, תפסתי רגליים קרות וחזרתי הביתה. לא יכולתי להשאר במקום ולהשקיע בקורס כשאיני שלם עימו.
    עכשיו אני בבית ומרגיש על הפנים בלשון המעטה.
    אני לא יודע מה לעשות.. אני מרגיש חסר אונים ואני חייב לקבל תשובה בזריזות יתר! אחרת הם יאבדו את הסבלנות ולא יתנו לי לשוב לקורסים שכל יום שמפסידים שם הוא משמעותי.
    יש לציין שלמרות המצב הלא פשוט בכלל. ובנוסף אני קשור מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד לאחותי. מאוד.
    יש לי מועקה, ואני מרגיש שיש לי אבן גדולה.
    אך אין לי מחשבות אובדניות כמו על להתאבד.. כי אני לא רוצה לסיים את החיים שלי .
    הלוואי ויש תשובה מעודדת למצב הכ"כ לא פשוט
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה - תגובה

דניאל זק
    27/09/2011

שלום אנונימי.

יש משהו כל כך צלול ורהוט בדברים שאתה כותב וביכולת שלך לתאר את מה שעובר עליך, שזה פשוט מעורר התפעלות והערכה.

נשמע שבאמת, קשה לך להחליט. היית רוצה להמשיך בכיוון שסימנת לעצמך לפני תקופה ארוכה, ומשהו פתאום מתבלבל וכעת נראה שאבדה הדרך, אין יותר קו אופק שלקראתו אתה חותר. נדמה לי שהיכולת לסמן לעצמנו את האופק העתידי, היא זו שנותנת לנו תחושה של משמעות וייעוד. הבעיה היא, שהתמלאת ספקות עצמיים ופקפוק - האם זה הוא קו האופק הרצוי עבורך.

האם עולה בדעתך מה היה הגורם שיצר את הבלבול? - חשש שלא תצליח לעמוד במשימה, שאולי היא גדולה עליך? חשש מתחרות עם אחותך? חשש שלנוכח הציפיות הגבוהות שהיו לך לגבי השירות אתה עלול ברגע האמת להתפכח ולהתאכזב?

אני מניח שיהיה קשה בדיוק לדעת מה היה הגורם שהרתיע, אבל שווה לחשוב על הדברים באופן כללי - האם מה שמרתיע קשור במצב רגעי, כמו בהלה חריפה שכאשר מתגברים עליה העניינים חוזרים למסלולם, או שאולי באמת השתנו אצלך הערכים הבסיסיים.

ואיך חושבים על הדברים באופן כללי, איך מצליחים להשקיף על עצמנו כאילו מרחוק?

דבר ראשון שהייתי מברר עם עצמי הוא - מה האלטרנטיבה. איזו מטרה היית רוצה לסמן כעת. כאשר תוכל להשוות בין אפשרויות עתידיות, ייתכן שתוכל להרגיש מה יותר מתאים לך.

דבר שני - כדאי להתייעץ עם מישהו שאתה מרגיש קרוב אליו. ייתכן שתוכל לקבל כך פרספקטיבה רחבה יותר ביחס לעצמך. הרבה פעמים, מי שמכיר אותנו מקרוב, רואה דברים על עצמנו שלנו קשה יותר לראות.

דבר שלישי - הייתי מנסה לברר אם יש גורם במסגרת של הקורס שאיתו ניתן להתייעץ.

דבר רביעי - הייתי מנסה לזכור שבכל מקרה, הצבא הוא רק שלב אחד בחיים, שבעקבותיו תבואנה תקופות חדשות, עם אופקים חדשים.

במסגרת הנוכחית אין אפשרות, כמובן, להיכנס לעומקם של דברים - למה בדיוק ביקשת שינוי שיבוץ לפני כמה חודשים; איך בדיוק מתקיים הקשר עם אחותך ושאר קרובי המשפחה, אמך, למשל; איך היתה תקופת הלימודים בבית הספר. ובכל זאת, מקווה שמשהו מתוך מה שכתבתי יכול לתת כיוון כללי וראשוני.

שיהיה בהצלחה, ושנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה רבה

אנונימי
    28/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו