היפוכונדריה? לאן פונים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היפוכונדריה? לאן פונים?
    כג
    29/09/2011

אני נערה בת 18 ומצאתי את עצמי השנה, מתמודדת עם דברים שמעולם לא חשבתי עליהם.
    כל מיני פחדים ומחלות שהדבקתי לעצמי, מחשבות על המוות, על שמחר לעולם לא יבוא, פחד מהמוות. זה התפתח והתפתח, הייתה תקופה שחששתי שנדבקתי באיידס במהלך בדיקת דם בקופת חולים, והייתה תקופה שנבהלתי מחתול מקרי שנשך אותי. עברתי בדיקות, התייעצתי ברופאים, וכמה שלא ניסיתי לשכנע את עצמי שאלה מחשבות סתמיות, לא הצלחתי להיפטר מהן.
    כיום נשארתי עם הפחדים שלי, והבאתי את עצמי למציאות פיזית שבה הגוף שלי עייף, אני ישנה רוב הזמן, יש לי בחילות חזקות והקאות, כאבי גרון ושרירים תפוסים בצוואר.
    אני מדביקה את זה למחלות שמהן פחדתי, למרות שאתמול הייתי במשרד הבריאות והתייעצתי בנוגע למחלה ספציפית, תחילה הרופא בא אלי בגישה של "כבר עבר חודש ומאוחר מידי לעשות חיסון" ולאחר מכן הסביר לי שהמחלה שבה מדובר, מתפרצת בדרך כלל כעשרה ימים-שבועיים לאחר ההדבקה ושיש לה תסמינים שונים ממה שאני מתארת. ואני כמובן שמתי את הדגש על הבדרך כלל, ונזכרתי בכתבות באינטרנט שבהן היה מדובר על אנשים שהמחלה התפרצה רק כשמונה שנים אחרי.
    אני רוצה להיפטר מהפחדים האלה אבל אין כל דרך לבדוק עם נדבקתי או לא, ואת החיסון לא רצו לתת לי. שגם את זה דרך אגב חשבתי לסיבה שכבר מאוחר מידי.
    בכל מקרה, הרופא שלי לא מצא סיבה מוצדקת לתסמינים שמפריעים לי, וזה עוד יותר הפחיד אותי, אבל אז הוא אמר לי שבגלל המצב הנפשי הקשה שלי והחרדות, יכול להיות שאלו תסמינים שהלכו והתפתחו והגיעו למצב הזה. בגלל המצב הנפשי? לא הייתי חושבת.
    לאן עלי לפנות? לפסיכולוג? לפסיכיאטר? לאיבחון? אני גרה בערד, מה עושים הלאה? אני לא יכולה להמשיך בדרך הזאת. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוכונדריה? לאן פונים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוכונדריה? לאן פונים? - תגובה

דניאל זק
    01/10/2011

שלום כג.

אנא קראי את תשובתה המפורטת של רוני פרישוף לשואלת בשם "הדג", מה-4 לספטמבר.

מעבר לכך, מומלץ לחפש באזור מגורייך איפה ניתן לקבל טיפול נפשי במסגרת ציבורית - תחנה לבריאות הנפש של משרד הבריאות, או מרפאה של קופת חולים.

לאחר שנרשמים שם לטיפול נהוג להזמין את הפונה לראיון היכרות מעמיק, שבעקבותיו מחליטים על הטיפול המתאים - פסיכולוגי, פסיכיאטרי, או משולב.

שיהיה בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו