שאלה לשחף ביתן:

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לשחף ביתן:
    אלמוני
    01/10/2011

הינך כותב שאתה מתמחה ב"עמך": 1.האם השירות בעמך ניתן על ידי סטודנטים ומתלמדים? שמעתי שרב העובדים שם הם עובדים סוציאלים. (לעוסי"ם אין כישורים לעסוק בפסיכולוגיה, אין להם קוד אתי או מחוייבות לשמירת סודיות- למשל). האמנם אין ב"עמך" סיכוי להגיע מומחה ולפסיכולוג מקצועי? 2. ב"עמך" מונעים מלקוחות גישה לרשומות הנאגרות בקשר אליהם במשרד החברה. כיצד מתיישבת מדיניות זאת עם חוק זכויות החולה וחוק חופש המידע? 3. ב"עמך" אין מוכנים לתת שירות לפונים אשר מצבם הכלכלי דחוק בטענה שלא יוכלו לממן את עלויות השירות היקרות ב"עמך". כיצד יוסבר הדבר כשמדובר בעמותה שמתקיימת מתרומות ותקציבי עתק המיועדים לסייע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לשחף ביתן:

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לשחף ביתן: - תגובה

שחף ביתן
    11/10/2011

שלום לך אלמוני,

הייתי בחופשה מספר ימים ולכן לא הייתי בקשר עם הפורום. מצטער שהתגובה התעכבה עד עכשיו.
    נשמע לי שאתה מאוד עסוק בשאלות של היררכיה, גבולות, ואתה מתאר תחושה ש'עובדים' עליך. האם זה רק במקרה הזה, או במקרים נוספים? האם אתה חושב שזה משהו כללי שמטריד אותך? לא בטוח שתשובה על השאלות שהעלית היא הדבר שאתה זקוק לו, כמו הבנה מעמיקה יותר של מוטרדותך מהן? מה הן מסמלות עבורך? למה אתה חש שלא נותנים לך את הטיפול המגיע לך? ומה המשמעות של הקטיגוריזציה שאתה נוקט בה?
    עם זאת אנסה לענות בקצרה על שאלותיך:

1. כל מי שעובד ב'עמך' מוכשר לעסוק בפסיכותרפיה. אין זה משנה אם אלו פסיכולוגים מומחים, עוס"ים קליניים, אנשי טיפול אחרים או מתמחים. לכולם ההכשרה המתאימה, ההדרכה המתאימה, והיכולות להציע פסיכותרפיה מן השורה הראשונה.
    2. לא מונעים מלקוחות את הרשומה המקצועית, עם זאת כעמותה הבקשה כרוכה בתהליך שכרוך בעירוב מחלקות משפטיות ומקצועיות ב'עמך', שהיא עמותה מקצועית גדולה. לצערי, אינני בקיא בהליך זה, אך אני יודע על מקרים בהם ניתנה הרשומה לבקשת המטופל.
    3. אין שום מניעה של טיפול ב'עמך'. עם זאת, 'עמך' מחוייבת, מטבע הדברים, קודם כל לדור של ניצולי השואה ומפנה כלפיהם את משאביה - אין ל'עמך' שום תקציבי עתק. לפיכך, בני הדור השני והשלישי מחוייבים בעלות כספית, שגם היא זולה יותר מן המוצע בשוק, אך יש לעמוד בה. מי שאינו מסוגל לעמוד בעלות הזו לא יכול להתחיל טיפול. בדיוק כמו שבכל מקום אחר מי שלא יכול לעמוד בעלות לא יכול להתחיל טיפול. עם זאת, חשוב לציין שוב, כי בני הדור הראשון מתקבלים לטיפול גם כשאין להם משאבים לכך.

מקווה שקיבלת מענה לתשובתיך

שחף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו