רינת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רינת
    רינת
    02/10/2011

שלום רב
    אני הולכת לפסיכולוגית שלי כבר קרוב לשנתיים. היא עזרה לי לאין שיעור ובזכותה יצאתי ממשבר לא קל ואני עומדת איפה שאני היום. בגלל החגים התורים שלנו השתנו קצת ושלחתי לה הודעה בנוגע לשינוי מועד תור, כנראה לא הייתי הכי מובנת ולאחר סבב של מספר הודעות היא התקשרה אליי שאסביר לה מה התכוונתי. כנראה כל אחת מאיתנו חשבה על תאריכים ושעות שונים ובאיזשהי נקודה היא צעקה עליי משהו בסגנון "תתני לי לסיים משפט/להשחיל מילה". בסוף השיחה הטונים ירדו והיא איחלה לי חג שמח אך אע"פ כן נפגעתי קצת. אני לא יודעת מה לעשות עם זה, מה אתם אומרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רינת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רינת - תגובה

רוני פרישוף
    02/10/2011

הי רינת,

אני שמחה בשבילך שאת בידיים טובות, שתמכו ועזרו לך במשך שנתיים.

אני בטוחה שבינך לבין המטפלת שלך יש קשר אנושי חם, טוב ומלא, שאחרת הטיפול לא היה מצליח כפי שהוא הצליח.

מה לעשות, ואחת התופעות המתסכלות בטבע האנושי היא, שכלפי הקרובים לנו ביותר אנחנו "מרשים לעצמנו" לפתוח פה יותר מכפי שהיינו מעזים עם זרים מוחלטים, ובודאי יותר מכפי שהיינו רוצים כלפי היקרים לנו.

אחד האתגרים החשובים ביחסי אנוש קרובים ואינטימיים הוא להצליח להתאפק, ואם לא כל כך הצלחנו להתאפק, לפחות לדעת להיפתח ולדבר על זה בדיעבד, כדי לתת הזדמנות לעבד, להבין מה קרה, לחשוב על אלטרנטיבות, להתנצל ולהתפייס.

מה שאני מנסה לאמר הוא, שנראה לי שהמטפלת שלך מרגישה קרובה אלייך, וקצת "הרשתה לעצמה" לדבר אלייך בלשון סחבקית, שמאד נפוצה בתרבות הישראלית שלנו. ממש לא נשמע שהיא התכוונה לפגוע בך או לחנך אותך, פשוט בלהט השיחה ברח לה, ואולי אפשר גם לשמוח שהיא כנה ואותנטית איתך, כל עוד זה במינונים קטנים.

עכשיו תורך, לספר לה איך הרגשת, לנסות להבין מאיפה זה בא, וליישר את ההדורים ביניכן.

אני בטוחה שתמצאי שעיבוד כזה אפילו יקרב ביניכן עוד יותר, ובטח יחזק אותך. את נשמעת מאד עדינה ורגישה, חשוב שתלמדי לאמר מה מפריע לך, ואיפה עוברים הגבולות שלך.

בהצלחה ושנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו