חייבת את עזרתכם דחוף!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חייבת את עזרתכם דחוף!!!
    אורלי
    06/10/2011

אני נשואה עם ילדים, לבעלי יש התקפי סטרס חמורים, הוא היה אצל פסיכולוגית ופסיכיאטר שדיברו ללא הפסקה על התשלום ולא ממש עזרו, הוא לוקח כדורים שהפסיכיאטר נתן לו ועוד כדורים שהרופאה מהקופח נתנה לו (לא יודעת את שמות הכדורים), התסמינים שלו מאוד חזקים כגון: עייפות (מהכדורים כנראה...) חולשה, קוצר נשימה, הרגשת ניתוק, סחרחורות עצבנות, ועוד.... בהיסטוריה המשפחתית שלו יש מחלת סכיזופרניה (אמא) והוא מפחד שכל הדבר הזה יביא לו איזו מחלת נפש (כי זה אצלו בגנים) ורק זה מכניס אותו ליותר לחץ נפשי. הוא ניסה בשבועיים האחרונים לעשות הפסקה בכדורים ולמתן קצת את לחצי העבודה והחיים וזה חזר כפול 10 עם תסמינים הרבה יותר גרועים מבעבר. הוא מושבת, לא עובד ישן רק אחרי שהוא לוקח את הכדור ולא מתפקד בכלל! אני מיואשת וכבר לא יודעת מה לעשות אני לא ישנה בלילות מדאגה והעצבנות שלו פוגעת ביחסים ביננו, הוא אומר דברים לא נעימים ופוגעניים ואין לנו למי לפנות. בבקשה תעזרו לי!!! אני מרגישה שהחיים שלנו מתפרקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייבת את עזרתכם דחוף!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבת את עזרתכם דחוף!!! - תגובה

דניאל זק
    06/10/2011

שלום אורלי.

הלב נצבט למקרא דברייך העצובים. את מעבירה תחושה של אדם שמרגיש איך העולם קורס סביבו והוא נשאר חסר אונים מבלי שיהיה מי שיעזור. אפילו האנשים שזה הוא מקצועם חושבים בעיקר על הכסף שירוויחו. מתאר לעצמי שכמו שאת מרגישה, גם בעלך חווה חוויה דומה, וכנראה חריפה ועוצמתית יותר. העולם שלו מתפרק וההרגשה היא שאין ממש מה לעשות.

לצערי, כמו שאת מתקשה לעזור לו, גם אני אוכל להועיל באופן ממשי ומיידי פחות ממה שהיה רצוי. וגם זאת, רק במתן אינפורמציה והכוונה ראשוניות.

בהקשר הרפואי, חשוב מאד למצוא מסגרת של ליווי פסיכיאטרי. לעתים קרובות תהליך התאמת התרופה המתאימה לוקח זמן, ודורש החלפה של תרופות עד למציאת המתאימה ביותר. הייתי ממליץ לפנות למסגרת ציבורית, שבה ניתן הטיפול ללא תשלום בתחנות עירוניות לבריאות הנפש או ביחידות פסיכיאטריות של קופות החולים. מסגרת כזו אמורה להימצא בכל עיר בארץ וזכות הפניה אליה מוקנית לכם בחוק, על פי מקום המגורים הרשום בתעודת הזהות שלכם.

במקרה כמו זה שאת מתארת מקובל לקבל את הפונה באופן מיידי מבלי לחכות ברשימות המתנה. וזאת, לאחר ראיון הקבלה הראשוני בתחנה. הייתי מתקשר כבר בתחילת השבוע הבא ומבקש לקבוע תור לראיון בהקדם, לאור מצבו הקשה של בעלך. כמובן שניתן עוד לפני כן לפנות למיון פסיכיאטרי באחד מבתי החולים לבריאות הנפש בארץ.

בהקשר הפסיכולוגי, כולכם זקוקים לליווי. את והילדים. גם כאן, ייתכן שהמסגרת הציבורית תוכל להתאים. בכל תחנה עירונית עובדים לצד הפסיכיאטרים גם אנשי מקצועות טיפוליים אחרים, כמו פסיכולוגים ועובדים סוציאליים. בנוסף, קיימות עמותות שונות, כמו "אנוש", שמתמחות במתן עזרה וליווי טיפולי ושיקומי מתמשך, ללא עלות כספית ניכרת (אם בכלל), לאנשים במצבו של בעלך ולקרובי משפחתם. גם כאן, הייתי ממליץ לכם להיעזר באחת המסגרות הללו. את, למשל, יכולה להיעזר במסגרת קבוצתית של אנשים שעוברים ועברו חוויה דומה עם קרוביהם.

מלבד כל זאת, הייתי מנסה לחשוב על מקורות תמיכה נוספים - הורים, חברים לעבודה, חברות - ומשתף אותם במה שעובר עלייך. ככל שתוכלי להיעזר באנשים שבמילא נמצאים סביבך ולהיות איתם בקשר פתוח וגלוי ביחס למה שעובר עלייך, כך תוכלי אולי למצוא נקודות משען חשובות להמשך הדרך. בכל מקרה, אין מה להסתיר מקרובייך את מה שבמילא עובר עליכם.

חזקי ואמצי, אורלי. מאחל לך את הטוב ביותר האפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו