תרגול מחשבות בריאות יותר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תרגול מחשבות בריאות יותר
    הודיה
    11/10/2011

אני בשנות השלושים המוקדמות לחיי. אחרי עשור ממש של חשבון נפש ובחינה עצמית ניכנסתי לזוגיות שונה לטובה, בעיקר כי למדתי מטעיות רבות שעשיתי וכרגע בזוגיות הזאת אני עובדת על עצמי טוב טוב. חשוב לומר שהחבר החדש(חודשיים) מדהים ונוסח בי תחושת ביטחון (עד כמה שאפשר). ועכשיו הוא נסע לשלושה שבועות לטיול וכל מה שאני מרגישה במקום להתגעגע געגוע בריא , כל הזמן אני רק חושבת על כך ששם יכיר מישהיא ב"טראק " ויעזוב אותי. חשוב לומר שתמיד הייתי ממש חסרת ביטחון בתחום הזוגי ולמרות שלכאורה אני בחורה מאוד מצודדת וחכמה ואינטיליגנטית אני לא מרגישה שיש לי הרבה להציע ושיש רבות וטובות ממני.
    שמתי לב שתחושות כאלה של חרדות ופחדים הם אך ורק בתחום הזוגי , ואין לי את אותם חששות בתחומים אחרים בחיי שגם להם נישקפת מידת מה של סכנת חידלון הכוונה לחשש לעבודתי שאותה אני מאוד אוהבת ומתענגת על כל רגע בה, או חשש לשלומה של משפחתי האהובה.
    הדבר היחיד איתו אני מתנחמת הן העלאת מחשבות לתוכנית ב כמו : אם זה קורה את פותחת פייבוק ומכיר הבנים, אם זה קורה את ירדת עוד שלושה קילו ונהיית עוד יותר שווה .
    הייתכן מצב שירגיע אותי אחרת? אילו דיבורים אני צריכה לומר לעצמי כדי באמת ובתמים להירגע באופן בריא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרגול מחשבות בריאות יותר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגול מחשבות בריאות יותר - תגובה

דניאל זק
    12/10/2011

שלום הודיה.

למרות החשש שאת מתארת מפני כשלון עתידי אפשרי, בדברייך יש משהו מאד אופטימי. את מתארת את עצמך כמי שניסתה לאורך השנים לבנות ולהיבנות, ללמוד מטעויות, ובסופו של דבר הצליחה. יש לך חבר מדהים, שיודע לנסוח בך תחושת בטחון, ככל שרק ניתן.

יש בדברייך את כל מרכיבי העלילה של ספר מתח משובח - התפתחות מתמשכת של הגיבורה לאורך דרכה המתפתלת והסיזיפית במטרה להשיג את מה שרצתה, לנוכח סכנות תמידיות האורבות לה בדרך.

במקרה שלך, הסכנות הארובות לך קשורות דווקא לתחום היחסים הזוגיים, ומורגשות דווקא עכשיו, אחרי שלמעשה התגברת על כך!

על כך יש לי שלושה כיווני מחשבה להציע:

באופן כללי, נדמה לי שדווקא בתקופה שבה משנים דברים לטובה, מתעוררת תחושה טבעית של סכנה. תהליכים של שינוי אינם נחווים כגאולה ואינם מלווים בתחושות של אופוריה, לדעתי. לעתים קרובות ההיפך הוא הנכון. באופן מפתיע, שינוי נחווה הרבה פעמים כחיכוך צורם ומאיים - מסוכן, מערער את כל מה שהורגלנו אליו. פתאום נמצאים על קרקע לא מוכרת.

באופן ממוקד יותר, את מתארת את הקשיים שלך בתחום הזוגי, וניתן לחשוב על המשמעויות השונות הנובעות מכך. אלו נוגעות בשאלות של זהות עצמית, של הערכה עצמית בהקשר של יחסים אינטימיים ויחסים בין גברים לנשים, של דימוי גוף ויחס כללי לנושאים הקשורים למיניות. כל השאלות הללו אינן ניתנות לבירור רציני במסגרת הנוכחית. וזאת, מכיוון ששאלות אלו קשורות לרגשות, מחשבות והרגלים שנטבעו עמוק לאורך השנים, ואי אפשר לשנות אותם באמצעות כמה משפטים, בבת אחת.

וזה מוביל אותי למחשבה השלישית. קשה מאד לעשות שינוי לבד, במיוחד בנושאים משמעותיים. תמיד זקוקים לאנשים נוספים. מהבחינה הזו, ככל שתתנסי יותר בקשר הנוכחי ישנו סיכוי שתוכלי להיווכח שהסכנות שאת חוששת מהן אינן בהכרח מציאותיות. מעבר לכך, את עושה רושם של מי שמסוגלת לקחת על עצמה את העול הקשה-אך-מתגמל של הימצאות במסגרת טיפולית. נדמה לי ששם תוכלי לברר - באופן מעמיק ובמסגרת שדוחפת להתפתח - שאלות יסוד כמו אלו שעולות כאן.

שיהיה בהצלחה, וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו