שינוי פתאומי באישיותו של בחור

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי פתאומי באישיותו של בחור
    אני:)
    16/10/2011

הייתי במערכת יחסים של 4 שנים עם חבר שלי ופתאום חל בו שינוי משמעותי, מגבר מעניק מחבק ונותן הוא הפך להיות מכונס בעצמו ואגואיסט.
    רצוי לציין שבזמן הזה היו הרבה תמורות בחיים שלו אבל אני מרגישה שאחרי 4 שנים מדובר באדם אחר לחלוטין.
    יש לזה הסבר פסיכולוגי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי פתאומי באישיותו של בחור - תגובה

שחף ביתן
    17/10/2011

שלום לך,

לא ברור למה בדיוק את מתכוונת כשאת כותבת שינוי, ובטח שלא ניתן לומר מהו ההסבר הפסיכולוגי לכך. מעבר לכך שיש שינויים שעובר כל אדם בתקופת חיים שכזו, ובמיוחד אם את מציינת שעבר תמורות בחייו, הרי שיש לבחון כל מקרה לגופו ולבדוק מה התרחש במערכת היחסים שלכם. מערכות יחסים נוטות להתחיל עם התלהבות רבה משני הצדדים, רצון לחזר ולהעניק ולהשקיע אנרגיות רבות בזוגיות. אך לאחר תקופה ראשונית של התלהבות מהזוגיות, נכנסים לחיי הזוגיות היומיומיים, ואז יש להתמודד עם המתחים והבעיות שעולים הקשורים לקשר הזוגי עצמו, להתמודדויות מסביב, ולמקום האישי שבו כל אחד נמצא.
    חשוב שתוכלי לפתוח עם בן זוגך את תחושתך, לומר לו שאת מרגישה שאינכם קרובים כבעבר, ושאינך מרגישה שמתעניין בך כפי שהיה בהתחלה.
    הרבה פעמים אנחנו חוששים משיחה כזו, אך רק מתוך שיחה כזו, על הקשיים והכאבים שעלולים לעלות בה, אפשר לצמוח ולהחיות מחדש את הקשר.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי פתאומי באישיותו של בחור - תגובה

דניאל זק
    17/10/2011

שלום אני:)

הייתי שמח לפרט יותר בתשובתי, אבל הפרטים שסיפקת מאד מועטים. ובכל זאת, גם מתוך מה שכתבת, עולה הרושם שמתרחש תהליך משמעותי בחיים שלך - בחור שהעניק וחיבק, הפסיק להיות כזה.

אנשים נפגשים זה עם זה, מכירים, ובמקרים מסוימים נכנסים למערכות של קשר שנמשכות לאורך זמן. מערכות יחסים זוגיות, כמו זו שחווית עם הבחור, לעתים גם מסתיימות. משהו בהן גווע ודועך. לעתים קרובות צד אחד נשאר פגוע, מקווה לשינוי עתידי לטובה.

אם אני מבין נכון, ההתלבטות שלך קשורה לשאלה האם הבחור פשוט הפסיק לאהוב אותך, דווקא אותך, או שיש משהו באישיותו שהלך והשתנה גם ביחס לאחרים. לצערי, לא אוכל לדעת מה היא ההשערה הנכונה יותר.

אוכל להוסיף באופן כללי, שנדמה לי שמערכת זוגית טובה נמדדת באופן שבו היא באמת מיטיבה איתך. מהבחינה הזו, אפשר להפנות את השאלה בכיוון ההפוך, שיהיה ממוקד דווקא בך: האם הבחור שאת רוצה כבן זוג אכן ראוי ומתאים לך, עומד בתנאים שאת מציבה לעצמך?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו