מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריך הסבר מפורט על סכיזופרניהBEN16/10/2011
שלום לכולם אני בן 19 בשלוותה אמרו לי שיש לי סכיזופניה
אני ממש לא מבין מה קורה איתי , לא יודע מה יש לי
אני מפחד ללכת ברחוב בגלל שעם יראו אותי יחשבו עלי שאני מכוער ועם אני מדבר עם אנשים אז אני נלחץ אני מפחד לשאול שאלה כי אני מפחד מהתגובה עם הם יפגעו בי מילולית ו גם יחשבו שאני מפגר ואני חושב שההליכה שלי לא טוב , הדיבור בקיצור אני לא יכול לסבול את עצמי יותר , לא יכול להסתכל במראה
בכל מקום שאני נמצא בחברה אני מרגיש שמסתכלים עלי על כל דבר בי וחושבים שאני מגעיל ומכוער אני כל כך חרד שזה פשוט סיוט
יש עוד אבל שכחתי.
כל מה שכתבתי זה קשור לסכיזופרניה או לדימוי עצמי או לחוסר ביטחון ?
ואני חייב הסבר על הסיזופרניה כי אני לא יכול יותר שאני לא יודע בדיוק מה יש לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך הסבר מפורט על סכיזופרניה - תגובה
רוני פרישוף16/10/2011שלום בן,
לפני הכל, אתה בן אדם, עולם ומלואו, יפה מבפנים ומבחוץ. אולי משהו השתבש או היה חסר במהלך ההתפתחות שלך, אבל תמיד תזכור שבבסיס אתה אדם טוב וראוי, שמגיע לו יחס מקבל וטוב גם מאחרים וגם מעצמך.
האבחנה חשובה כדי לדעת איזה טיפול להתאים לך, אבל באבחנה יש גם סכנה של תיוג ותחושת פגימות. אתה צריך לעכל לאט לאט את הדברים שאמרו לך הרופאים, ולקחת אותם בזהירות הראוייה. האבחנה חשובה כדי לטפל בעצמך ולקבל זכויות מסויימות מהמדינה, אבל חלילה לא כדי להרגיש פחות טוב או שייך כאדם.
קשה לדעת איפה עובר הקו בין "מחלה" לבין דימוי ובטחון עצמי. הדברים משפיעים אחד על השני. אני יכולה לספר לך, שפגשתי לא מעט אנשים מרשימים מאד שיש להם סכיזופרניה, שמתמודדים בכוח ואמונה, ומהווים בשבילי מקור להשראה. זכור שגם לך יש כוחות, ואחרי שתלמד מה המאפיינים והקשיים שמציבה המחלה, תמצא את הדרך המיוחדת שלך להפיק את המירב מעצמך ומחייך. אין סיבה שלא תחייה חיים מלאים ועשירים כולל תעסוקה ואהבה.
כעת תהייה תקופה לא פשוטה של הסתגלות והשתקמות. תוכל לצבור ידע על המחלה באמצעות קריאה באינטרנט (מידע מפורט תוכל למצוא ב"ויקיפדיה"), אך זכור שכל מקרה הוא יחיד ומיוחד. יש אתרים ופורומים מיוחדים לנושא, תוכל למצוא אותם בעזרת חיפוש גוגל פשוט.
אתה זקוק לליווי ותמיכה, גם של משפחה וגם ליווי מקצועי וחונכות. אם אין לך כזה כרגע, דע שמגיע לך דרך קופת חולים או תחנה לבריאות הנפש. ברר את זכויותיך לסל שיקום.
תרגיש טוב, אתה מוזמן לשתף בהמשך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל תקשיבי...
BEN17/10/2011אני לא מסוגל לחיות חיים רגילים, ניתקתי קשר עם כל החברים שהיו לי
אני פשוט לא מסוגל להיות בחברה.
ניסיתי לקחת כדורים כמו :
ריספרדל
זיפרקסה
פרפנן
ושום דבר לא עזר
כל הבעיה זה שאיך שאני חושב על עצמי
אני פשוט לא יכול להשלים עם איך שאני נראה
אני חושב ששום כדור לא יגרום לי לחשוב שאני נראה טוב בעיני עצמי
או יעלה לי את הבטחון העצמי
אז מה הפתרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל תקשיבי... - תגובה
רוני פרישוף17/10/2011אני מקשיבה..
וגם שומעת את הכאב ותחושת הפגימות, שמושלכת על הגוף ולא נותנת לך לנשום.
התרופות יכולות להקל מאד על סימפטומים, אבל צריך גם עבודה יסודית על הזהות שלך ועל הדימוי העצמי שלך. את זאת תוכל לעשות באמצעות שיחות ותמיכה מקצועית. מגיע לך לקבל טיפול וליווי מקצועי בכמה כיוונים: טיפול פסיכולוגי אישי, טיפול קבוצתי, תרפיה באמנות, חונכות אישית, איבחון ושיקום תעסוקתי. מסגרת של מעון יום יכולה גם היא לייצב ולחזק אותך.
אל תסתמך רק על הטיפול התרופתי. אתה צריך לעבוד קשה על עצמך, לא לוותר ולחתור כל הזמן לשיפור ומימוש עצמי. אל תפחד ואל תהסס, יש הרבה אנשי מקצוע שיודעים לעזור בזה והם שם בשבילך, ובחינם במסגרת בריאות הנפש.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)