השפעת הסביבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השפעת הסביבה
    איתי
    17/10/2011

שלום רב,
    אני בחור כבן 26. שאלה שמעסיקה אותי מזה זמן רב היא האם ההורים, היסודות והערכים שההורים מנחילים או לא מנחילים, דרך החינוך שלהם, הגדילה בבית תחת חסותם, האם אלה (בין היתר) אחראים לעיצוב אישיותינו כבוגרים? האם ההתנהלות וההתנהגות של ההורים בהכרח מעצבת את האישיות שלנו הילדים? מהו המשקל של ההורים על האופן שבו אנו הילדים מתנהגים (כאדם בוגר)? אם למשל אבי נוהג בקמצנות, וכך גם אני בבגרותי, אז זוהי תכונה שירשתי ממנו? האם קיים בהכרח קשר בין הדברים?
    אודה להתייחסותכם,
    גל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת הסביבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת הסביבה - תגובה

שחף ביתן
    17/10/2011

שלום גל,

אתה שואל שאלה גדולה מאוד, לגבי מה מעצב את אישיותנו, ואין לכך תשובה ברורה ומוחלטת. אך בוודאי שלסביבה שבה אנו גדלים, ליחס שאנו מקבלים, יש השפעה גדולה עלינו. כמו גם לגנטיקה, למה שראינו, למדנו או חיקינו מאחרים, מה שקיבלנו וכן הלאה.
    עם כל זאת, בסופו של דבר האחריות היא תמיד שלנו.
    חשוב להבין מדוע שאלה זו מעסיקה אותך, מה בתוך עצמך אתה מנסה להבין. מתוך התבוננות על עצמך ועל משפחתך תוכל לראות קישורים שונים, שבוודאי יעזרו לך להבין איך דברים השפיעו עליך, ואיך התעצבה אישיותך. לא על פי מרשם נתון מראש, אלא על פי האופן שבו אתה מבין את עצמך ביחס לסביבה ולמקום שבו גדלת (זהו חלק משמעותי מכל תהליך פסיכותירפויטי). אך כדאי לזכור, שבסופו של דבר, זה תלוי בך מה אתה עושה עם הדברים האלו.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו