בעל חולה נפש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעל חולה נפש
    נעמה
    24/01/2008

לבעלי יש הפרעות נפשיות אני בטוחה!
    הוא בן אדם מאוד קיצוני רואה הכל בשחור ולבן (ועוד גאה בזה) אין אצלו אפור אין אצלו אמצע הכל דרמתי וקיצוני.
    גם בחיים הוא יכול להיות האבא והבעל הכי טובים בעולם לעזור לנקות לבשל. ואז פתאום הוא חוטף התקפת עצבים וקריזה לא נורמלית משהו קטן קורה . וזה כמו טריגר להר הגעש שיתפרץ.
    לדוגמא: לפני שלושה ימים היה לנו מריבה קטנה . הוא נתן לילד מכה ביד לשם חינוך. ואני צעקתי עליו שלא יגע בילד. (גם לא לשם חינוך לא רוצה שום הרמת יד) הוא התעצבן מזה שצעקתי עליו ליד הילד. ופתאום הטרוף שלו יצא הוא התחיל לצעוק עלי בצעקות נוראיות קללות ובניבולי פה.זרק רהיטים על הרצפה ובעל בדלת. עלי לציין כשהוא במצב כזה המבט שלו משתנה . זה לא אותו מבט. יש לו מבט מטורף בעינים מפחיד מאוד.
    לא מפריע לו שהילדים הקטנים רואים הכל. בכלל במצב כזה לא אכפת לו כלום ומאף אחד (הוא כבר יצא פעם החוצה בקריזה וצעק ברחוב תוך שהוא שובר והופך מזגנים שהיו מחוברים לקירות של שכנים. אי אפשר היה לעצור אותו.. גם לא איומי משטרה מהשכנים.)
    כשהוא נמצא במצב כזה לוקח לו זמן לצאת מזה. עכשיו כבר יומיים שהוא עצבני .אתמול הוא צעק עלי שאקח את הילדים ואעזוב את הבית. צעק עלי שאני לא אשתו והילדים לו שלו וכו.
    הוא גם החליט מלפני יומים שהוא מחליט במסע "הרס עצמי"(כך הוא קורה לזה) הוא לא אוכל ולא שותה כלום (חוץ מויסקי וסגריות) הוא אמר שימשיך כך עד שימות " והוא יודע מה הוא עושה.."
    אתמול כחלק מההרס עצמי הוא החליט שהוא ישן על הספה עם הבגדים והנעלים מתכסה רק במעיל. שניסתי להגיד לו שילך לחדר הוא צעק עלי וקילל אותו. כיסתי אותו בשמיכה לפחות..אבל הוא זרק אותה
    אני לא מבינה את הטרוף הזה. לא מבינה מה הקצוניות הזו? למה הוא מגיב כך לויכוח טפשי? למה הוא לא נרגע?
    כל המצב הזה כבר מתחיל לשגע אותי. לא יודעת מה לחשוב. לא יודעת מה לעשות? אמרו לי כבר לקחת את הילדים ולעזוב
    אבל מה איתו?
    אני מפחדת שזה רק ירע את המצב שלו.
    הטרוף הזה מפחיד ומבלבל אותי מאוד . איך מתיחסים לבן אדם כזה ?
    מה עלי לעשות כדי להוציא אותו מהקצוניות והחפון הזה?
    אני צריכה לשמור על שפיותי יש לי ילדים. אבל כל זה ממש משגע אותי
    אם תוכלו להאיר את עיני למה שקורה כאן אודה לכם מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל חולה נפש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית שליטה

סיגל לוי
    24/01/2008

שלום נעמה
    נראה שלבעלך אכן יש בעיה של שליטה בדחפיו?

אין ספק תגובתו אלימה בסגנונה
    האם יש גם אלימות פיזית נוספת?
    אם כן, כדאי לפנות לגופים העוסקים באלימות במשפחה לשם יעוץ כיצד לפעול

אם לא, כדאי לנסות לערב מישהו בעל השפעה שיעזור לו להבין שהוא צריך עזרה ותמיכה מקצועיים

בכל מקרה, אם הוא פשוט לא נרגע ואינו זז מהבית, כדאי אולי לשקול איך להגן זמנית על הילדים עד שירגע או שהוא יקבל עזרה

שיהיו לך הרבה כוחות להתמודד
    והעזרי בתמיכה של כל מי שקרוב לך

בהצלחה

סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל..

נעמה
    24/01/2008

כן אני מבינה שיש לו בעית שליטה .
    הבעיה היא איך מוציאים אותו ממסע ההרס עצמי. כמו שצינתי זה כבר יום שני שהוא לא אוכל ולא שותה . חוץ מהאלכוהול כמו שציינתי.
    הוא טוען שהוא ימשיך כך עד שימות.
    זה גם נראה שהוא מנסה לדבר בקול חלש ומסכן בכוונה כאילו להדגיש כמה הוא מסכן.. וכל רגע נאנח ..מצד שני הוא לא רוצה לקבל עזרה. היום הוא כבר יותר רגוע לא מקלל וצועק.אבל עדיין מתנגד לאכול ולישון כמו בן אדם
    אני פשוט לא מבינה למה הוא מגיב בקצוניות כזו על ויכוח כזה טפשי?
    ואפילו אם הוא צודק ומכה קלה על היד רק תעזור לילד. ושאסור לאמא לחלוק על אבא ליד הילד..ושאסור לי להרים את הקול עליו וכו
    אפילו כל זה נכון. מה זה קשור לעוצמת התגובה?
    פשוט כל האוירה בבית נעכרה מהקצוניות המגעילה ומהטורפת שלו.
    אני גם לא יכולה לעמוד מהצד ולראות את כל הדרמה הזאת בשקט..
    אולי בכלל הוא עושה את זה בכוונה כדי להעניש אותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו